Ale uz sme spolu pol roka a este ma nepozval do kina, do divadla, na veceru (ajtak by som si dala len salat alebo pitie ale ide mi o princip) :( naucila som ho ze mu u mna uvarim veceru (milujem varenie) ale uz si pripadam ze makam makam, ide to do penazi a ja necitim ze by som prijimala (iked lasku mi prejavuje dostatocne, je velmi nezny, vsimavy, vkuse ma objima, hladka, ale toto tiez podla mna k tomu patri) :( ako to podla vas riesit? lubim ho, nechcem kvoli tomuto aby sa nam pokazil vztah ale ako mu to povedat ze by mohol aj on pre mna nieco? nie ze by nechcel ale ho to asi nenapadne a mna to trapi ked vidim naokolo kamosky ako su vkuse niekam pozyvane..
Viem ze ma lubi ale
Ty si len myslíš, že ťa ľúbi. Mne sa javí, že ťa tak trochu využíva a to šetrenie čo spomínaš vyzerá dosť zle (je držgroš?). To že je nežný a vnímavý, keď sa môže zadarmo najesť, ešte aj potuľkať s kočkou.. šak prečo by naivnú ženskú trochu nevyužil, že?
určite by som to varenie obmedzila na minimum a dala jasne najavo, že teraz sa o jedlo môže postarať on - či už navariť alebo ísť spolu do reštiky. Jednoznačne, ak chceš AJ prijímať tak mu nechaj priestor a ty trochu pribrzdi. A že neni zvyknutý z rodiny poďakovať za jedlo? Počkať počkať, ty si jeho rodina? Alebo mama? Ty jeho rodina (zatiaľ) nie si, tak by si ho na niečo takéto mala upozorniť - aby poďakoval. On je ešte stále cudzí človek, čo príde k tebe na návštevu (sproste povedané vyjesť ti chladničku), tak nech sa láskavo podľa toho aj správa. To je normálna ľudská slušnosť (nielen poďakovať ale sa i revanšovať/oplatiť ti tvoju večeru niečim rovnako hodnotným/podobným), takéto veci by si chápať nemala, ohraď sa voči tomu.
Renata, ste na začiatku vzťahu, nepoznáte sa. Ja chápem, že je to blbé hovoriť mu všetko čo chceš aby pre teba robil, zase, nie si jeho mama aby si ho učila AKO sa správať k žene. Ale ak sa necháš využívať hneď od začiatku a neujasníte si (konkrétne) čo od vzťahu chce on a čo ty, tak veľmi šťastná nebudeš a bude to len horšie.
NEhovor mu všeobecne, že chceš niekam ísť. Povedz mu keď bude hladný: -Poďme dneska na pivo/kofolu/zmrzku, naješ sa niekde vonku. Ja mám chuť si trochu posedieť medzi ľuďmi.- Vyber si film, ktorý chceš vidieť a povedz mu: -Pojdeme dnes/zajtra do kina?- Ak nechce, tak choď sama a chlapec nech sa postará o svoju večeru sám.
mna len zaujima ze kde je ta hranica medz nazormi
"ak ti neprejavuje lasku (kvety, pozvanie, pozornost,...) tak potom ta nelubi"
a
"ved mu povec co chces, vypytaj si to na rovinu"
zalubeny muz to vsetko (ok nie vsetko ale aspon nieco z toho) robi ked zenu lubi alebo potrebuje aby zena ho vzdy vopred o to poprosila by jej to urobil?
ani na zaciatku to nebolo proste je nauceny asi setrit a preto nechcem na nho kydat lebo viem ze ma lubi a asi je z rodiny nauceny ze ostatni zabezpecia a ja si tym padom usetrim tak ok ale asi mu nedojde to ze sice on usetri ale ja potom vsetko platim (napr). no nic musime sa porozpravat (iked to je take blbe ze prosim ta pis mi niekedy, pozvi ma niekedy, urob mi nieco niekedy :( ale ok skupim povedat moje ocakavania alebo tuzby, viem ze chlapi si nedomyslia vsetko :) )
a nebyvame este spolu, on chodi ku mne lebo on nebyva sam (ja mam sama izbu)
mňa by zaujímalo ako to bolo na začiatku vášho vzťahu, veď tam sa chodí do kina, na večeru, do divadla, na prechádzky a pod ... či také ste si nezažili ... musíš sa s ním len pozhovárať a povedať mu narovinu čo chceš, lebo chlapi niektoré naše signály nevedeia pochopiť, teda treba na nich polopatisticky ...... on to už zrejme berie ako dáku samozrejmosť, že príde domov a tam navarené...lenže nie vždy sa žene chce a má čas .. ja tiež doma varím, ale sú dni, keĎ nestíham, alebo máme chuť na čosi iné, tak mi priateľ povie, že nech nič nerobím a ideme na večeru do mesta
Ľudia budú vždy takí istí, potrebujú spätnú väzbu a ak ju nemajú tak to veľmi bolí. Ale sme jednoducho nepoučiteľní... :D nezištnosť už v tomto svete asi neexistuje ale na toto bohužiaľ recept nie je.
Všetko je to o pochopení toho druhého...Ak ti takýto život nevyhovuje tak ho stráv s niekým kto ti môže a dokáže ponúknuť viac. Ak mu povieš, že by bolo dobré, žeby sa patrilo alebo otázku prečo to nie je tak ako inde...je koniec. Možno to na sa to na čas zmení ale vždy to bude niečo vynútené, pre neho neprirodzené.
ok to chapem ale potom mi pride velmi krehka hranica toho co mu vsetko poviem ze chcem a medzi tym co robi automaticky ak zenu lubi. nemyslim ze ma zena prosit o objatie ci pusu (ak ju muz lubi tak ci je take alebo take storocie tak jej ju da nie?) ved hej chcem sa s nim o tom porozpravat len ma mrzi ze mam pocit ze ja davam a neprijimam :( ale ok musime kecnut ok len som chcela vediet vas nazor ci si vyzadujem blbost alebo to fakt len treba vsetko povedat
Neviem, ako neprípade mi to pre vzťah také podstatné, aby partner niekam partnerku pozýval... sú dôležitejšie veci. mňa tiež partner nikam nepozýva, nepotrpím si, aby mi nosil domov kvety, a sme spolu 8 rokov a funguje to, ja tiež rada varím, spravíme si doma večeru, pustíme film, otvoríme víno a je nám dobre a keď chcem ja niekam ísť, tak mu poviem, poď ideme do kina, veď preboha, ktoré je storočie? nie sme 100 rokov dozadu, aby sme čakali len na to, kým nás on niekam pozve a bez toho sa nikam nepohneme. Nemyslím si, že prejav lásky je len to, že ťa pozve na večeru, alebo do kina, v tom sa dosť mýliš. Súhlasím s kafik, pripadá mi, že sa mu bojíš niečo povedať, alebo že sa ho hanbíš, a presne ak mu nepovieš čo ty chceš, tak jeho to nenapadne, lebo sa nesťažuješ, a tým je to pre nich uzavreté. Ale vzťah je trošku o niečom inom, nie len chodenie na večeru a do kina. Občas to dobre padne, ale keď to chceš, treba ho zavolať.
Chceš od neho to, čo je samozrejmosť pre chlapa, ktorý si svoju partnerku váži, miluje a nebere ju ako samozrejmosť.
Muž nemá problém pozvať priateľku do kina, na výlet, na večeru, nemá problém tú večeru uvariť. ALe len v tom prípade ak ak si tú partnerku naozaj váži a dokáže oceniť to čo robí ona pre neho.
Bohužiaľ sú aj tí, ktorí sú pohodlný a priateľku si mýlia s vlastnou matkou resp. slúžkou.
Na rovinu mu povedz čo chceš a keď bude ignorovať tak prestaň skákať okolo jeho zadku a keď bude najbližšie hladný tak zahlás, keď chce jesť nech si urobí, alebo nech idete do toho a toho podniku sa najesť.