Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zmätok v hlave kvôli VŠ

Príspevok v téme: Zmätok v hlave kvôli VŠ
Terusiiiiiik

Ahojte ľudia. Volám sa Terka a idem na VŠ. Už som chodila na VŠ tento rok, ale nevyšlo mi to. Tento rok som si vybrala 2 kde som si dala prihlášku. Jedna z nich je EUBA - Ekonomicka univerzita v Bratislave a druha TNUNI - Trenčianska univerzita Alexandra Dubceka v Trencine. Moj problem je nasledovny:
1, EUBA - je prestizna vysoka skola, ma dobre uplatnenie a postavenie na trhu prace, je velmi narocna, vela ucenia a psychyckeho teroru
2, TNUNI - ma zle meno, je to skola oprasena skandalmi, uplatnit sa da, ale je to tazke ako napr. z EUBY, je pomerne lahka a nenarocna

Dala som si skoly, kt. su extremne od seba odlisne. Problem je v tom, ze ja nie som nejaka extra ziacka, na strednej som mala sice super znamky, ale ja nezvladam veci fyzicky, ked je toho na mna proste vela, tak mozno by som aj EUBU zvladla, ale psychika mi ide strasne dole, mam neuveritelne nervy, placem, kricim, mam vsetkeho pokrk, uz som sa snazila byt kludna, ale vzdy nakoniec vybuchnem, nezvladam psychicky tlak, uz tento rok som bola na VS v Ziline a katastrofa, som sa uplne zrutila, problem neni len v psychike ale aj v tom, ze nedokazem sa rychlo ucit, ale ucim sa velmi pomaly a po malych ciastkach a neviem si vybrat medzi tymito skolami, chcem mat dobru skolu ale zase na druhej strane na EUBE budem na pokraji psychickych aj fyzickych sil a mozno to nevydzim po psychickej stranke a necham to tak, co si teda vybrat? Prosim snazte sa do toho vcitit, sudte podla toho co pisem, a nie podla "seba sudim teba"... Poradte mi ako dalej :(((((((

kiwi

Pozri ak budes stale takto stresovat a mysliet len na to ze to nezvladnes tak sa to aj stane, a je jedno na akej skole. Na kazdu skusku sa treba hlavne v pokoji vcas pripravovat a potom si uz povedat o.k učila som sa spravím to a ak aj nie co take strasne sa vlastne moze stat... Ja viem lahko sa to hovori ale naozaj si musis uvedomit ze vlastne o nic nejde, skola by nemala byt stredobodom tvojho zivota, maj aj vela priateľov, zaujmov, brigaduj, ak by ti skola nevysla nebudes mat pocit ze sa ti zrútil cely zivot. A nezabudaj ze skusky su z velkej casti o stasti, a šikovnosti nie len o tom co mas naucene. Hlavne sa toho neboj lebo to ta limituje pri uceni aj pri rozmyslani na skuske. Inak EUBA skutocne nie je nejaka tazka skola, zavisi samozrejme aj od fakulty, a vseobecne patri k tym menej narocnym, aj ked zopar tazsie stravitelnych skusok sa urcite najde da sa to zvladnut :-) Takze odporucam skusit eubu vela šťastia.

didy17

ahoj:)
chodim na skolu, ktora je narocna, na 100% sa uplatnim. Napriek tomu to lutujem, sedela som nad knihami 5 rokov, a najhorsi rocnik ma este len caka. Ak by som si mala VS vyberat este raz takmer naisto si vyberiem nieco lahsie. Aj napriek tomu, ze to zvladam, je to velmi narocne na psychiku. Ak vies uz teraz ze skolu nezvladnes, ze psychicky tlak je prilis velky, tak tam ani radsej nechod. Ja by som stavila na istotu, a sla na lahsiu skolu, kde si uzijes aj trosku studentskeho zivota. Pri hladani zamestnani by ti mozno lepsia skola trosku pomohla, ale je mozne, ze sa ta na to nebude nik pytat a za tie roky stresu to nestoji. To je len moj nazor, rozhodnut sa musis sama.