Potrebujem poradit UVLF

Príspevok v téme: Potrebujem poradit UVLF
sisi007

Zdravim, prosim o radu, prijali ma na veterinu aj na farmaciu do Kosic na UVLF a neviem sa rozhodnut ktory odbor si mam vybrat. Ja viem ze ked pozeram na uplatnenie, je na tom samozrejme lepsia farmacia, ale zas ako obycajna predavacka nechcem skoncit. Mam rada zvierata (mame doma farmu) tak vzdy ma to tahalo k nim, ale poznam vela veterinarov ktory nepracuju vo "svojom".
Ďakujem.

orchidejka

no a sisi. ak by som sa mala znovu rozhodnut ci ist alebo neist na farmaciu, po tychto skusenostiach co mam, pravdepodobne by som si ju nevybrala. skola je to velmi tazka, ano - nevyhadzuju na nej az tak ako na veterine alebo hygiene, ale treba riadne makat. navyse trh je uz riadne nasyteny farmaceutmi, cize sa to odzrkadluje aj na plate, zalezi od kraja kde byvas resp. budes pracovat. chce to dost odriekania, premahania a strasne vela chemie. neviem co by som ti este povedala ale kludne sa pytaj ak ta nieco zaujima.
a s tou veterinou ste mali pravdu, mate v rodine veterinara = zamestnanie iste, v opacnom pripade mate problem sa zamestnat v tomto odbore a s ohladom na to ako tazko sa odbor studuje/vystuduje, by mna osobne asi porazilo a aj odradilo. aj farmacia je tazka ale aspon si najdes nejaku pracu (je uz otazne za kolko, ale pracu mas).

orchidejka

alex - na odbore vseobecne veterinarne lekarstvo maju presne tie iste predmety ako na hygiene, mozno sa medzi sebou lisia v dvoch predmetoch a na hygiene (neviem preco) je dost velky vyhadzov. myslim ze to boli minulorocni absolventi co ich ostalo okolo 10 z neviem akeho poctu prijatych, ale hned po prvom rocniku ich ostal presny taky pocet. proste z hygieny vela ludi odchadza (okolo polovice prijatych) alebo ich vyhodia. tak drzim palce

sisi007

orchidejka - ano to by som bola velmi rada :) kludne mi napis na moj mail , dufam ze ti ho ukazuje :) a vela stastia na statniciach! ;)

orchidejka

ak chces, mozem ti napisat par viet o tej skole ale az o par dni (teda ak nezabudnem) lebo mam este statnice a koncim farmaciu, takze ak budes mat zaujem tak mi len pripomen :)

Alex_P

Aj mňa prijali na veterinu. :-) Ja som sa rozhodla za Hygienu potravín, lebo neviem či by ma farmácia bavila.
Pôvodne som chcela ísť na VVL, ale podobne ako v príspevkoch v tejto diskusii ma každý odhováral.

Kikuška455

Farmácia jednoznačne. ;) Veterina na SR sa rovná žiadne uplatnenie, ak nemáš známosti. Skončila by si pravdepodobne ako dílerka liekov a pod. A neboj sa, keď vyštuduješ farmáciu, ako obyčajná predavačka neskončíš. Budeš LEKÁRNIČKA a to je obrovský rozdiel! Alebo budeš môcť robiť niekde na výrobe. To už je na tebe, kam ťa to viac ťahá. :) Veľa šťastia! ;)

Tinaaaaa

Ahoj,v prvom rade chcem pogratulovať Ti k tomu že ťa tam vzali :)
-veterina je sa o sebe velmi pekná a zaujimava ved kto by nechcel pomahať zvieratkam...ja sama som chcela isť na veterinu ale každy jeden clovek co ma s tym ake take skusenosti ma doslova odhovaral nech tam nejdem lebo to budem ľutovať - jednak že ta škola je ťažka ( no to by mi nevadilo) ale NEUPLATNIŠ sa s tym ..bohužial veterina v dnešnej dobe je jedno velke rodinkarstvo a ver mi, že aj na kdanie hnoja maju svojich ľudí...ale rozhodnuť sa musiš sama :-)