Ahojte. Mám 17. Cítim sa strašne pri každom pohľade do zrkadla. Nenávidím na sebe asi úplne všetko. Do školy a von nerada chodím, už len kvoli tomu, že sa nepáčim sama sebe a nechcem sa tam tak ukazovať. Som chudá, no s prsiami(žiadnymi) som to nevychytala. Minule som pribrala a bol tam aspoň nejaký cm, ale najviac som aj tak pribrala do zadku a stiehen, tak prišli iné návštevníčky- strie. Nie je toho nejak veľa a nie je to až tak zlé, ale aj tak sa mi to nepáči. Buď budem tučná so striami a prsia aspoň nejaké alebo chudá a úplne bez nich. Čo je lepšie? Teraz som začala cvičiť, takže to niečo je znovu fuč. Okrem iného mám otrasné vlasy. Teda, aby som to upresnila, točia sa mi, čo by sa mi aj páčilo, keby to nebolo len pri koncoch a do všetkých svetových strán. Myslím, že iný strih tomu nepomože a žehličku nepoužívam- aj keď sú také, aké sú, nechcem, aby zmizli úplne. Keď si tak prezerám fotky z predošlých rokov, mám pocit, že tam som bola krajšia a teraz to so mnou ide len dolu vodou. Starám sa o seba najlepšie ako viem, ale aj tak sa sebe vobec nepacim a ani nikomu z okolia. Výjdem von a nahodím masku a falošné sebavedomie, dám hlavu hore, no aj tak sa cítim ako tá najhoršia, najškaredšia. Vojdem do autobusu a vidím tie pohľady typu \\\"najradšej by sme ťa opľuli\\\" alebo \\\"čo tu robí tá špata\\\". Nikto ma nemá rád a to kvoli výzoru ( žijem na dedine kde každý každého pozná). Kamarátky resp. spolužiačky čo mám, sú pseudokamarátky. Otec o mňa nikdy nejavil záujem, nežije s nami. S mamou mám jedinú reč takú, že jej dosvedčím, aký to bol debil. Brat ma nenávidí najviac. Kvoli výzoru pravdepodobne lebo iný dovod nemá. Jediné, čo dokáže na mňa použiť sú vulgarizmy, nadávky, ponižovanie, osočovanie alebo ignorácia. Vtedy som rada, keď ma aspoň ignoruje lebo ja ho tiež ignorujem. Mamu to netrápi, má svoj život. Nezdajú sa vám niekedy všetci ľudia falošní? Snažím sa byť milá, poslušná či múdra, nikomu na tom nezáleží, akurát tak ma ponížia alebo mi dajú pocítiť, že v dnešnej dobe na tomto vobec nezáleží. Mám ešte veľa ďalších chýb, ale to už ani nechcem radšej písať. Ja viem, že nie som dokonalá, ale snažím. Mám sto chutí sa zabiť, ale je tu niekto, kto ma tu drží a o koho existencii som úple presvedčená, kto mi pomáha, dáva silu a skutočne ma miluje (aspon niekto)- Boh. Aj tak mám občas ale slabé chvíľky (ako napr.teraz) keď mám pocit, že ma nemiluje ani On, veď akoby aj mohol, keď nikto...
Cítim sa v tomto svete ako vo vazení
Najdi si chlapca, naozaj neviem ako vypadas ale som si isty ze nejaky mili chalan by ta prijal taku aka si. Poznam tu v BA naozaj podstivcov, dobrakov od kosti, ale o takych dievcata nestoja, hlavne aj koli vyzoru. Takze treba si hladat niekoho tebe podobneho.
tvoj problem je asi najma v prostredi v ktorom zijes, preto asi najlepsie urobis, ked sa z tej dediny co najskor, ako budes moct, odstahujes, drzim ti palce!
zaklad je vzdy v rodine, ja som pre svoju mamu nebola nikdy dost dobra, mala som sebavedomie na nule, aj ked sa okolo mna tocili najkrajsi muzi, ja som bola vnutorne zdeptana, tym padom trpim syndromom dokonalosti, vzdy chcem byt tip-top a vadi mi predstava starnutia a vobec...citim sa menejcenne ked priberiem a pod. ked som s mamou stale jej nieco na mne vadi a to uz nie som male dievca, vzdy som si vravela, ze kolko mojich skaredsich kamaratok ma rodicov, ktorí ich lubia a neriesia jeden vlas nakrivo a pod. a ja sa mozem potrhat a aj tak nikdy nebudem dost dobra pre svoju matku, kasli na to, musis najst tu silu v sebe
Mexy:Máš pravdu, aj keď ľuďom dnes na tom vobec nezáleží. Budem sa snažiť, aby som sa páčila Bohu a aj sama sebe. Viete, že ste mi veľmi pomohli? Všetci. Ďakujem. Nenávidím sťažovanie sa, keď si to tak znovu čítam, tak nemám z toho dobrý pocit. Nechcem sa ľutovať, ani nič ale proste som sa potrebovala vyventilovať. Cením si vašu pomoc. Boh vám všetkým žehnaj, nech sa vám darí
takajedna: ak by si mala nejaký pokec alebo mail
zobacik: tak tomu ver, že nie je, on sposobil nielen tento moj problém, ale aj všetky starosti, bolesti, trápenia čo existujú
podla mna je cert krasny..
Mysli aj na to, že tí ľudia môžu byť síce zvonka krásni, ale mnohí sú zvnútra prehnití a škaredší ako čert :) preto musíš pracovať aj na tej vnútornej kráse, tá vonkajšia sa dá zlepšiť len do nejakého limitu.
Tá tvoja rodina si ťa vôbec neváži, kašli na to čo hovoria, onedlho sa od nich môžeš osamostatniť. Tvoja matka síce môže mať dobré vzťahy s ostatnou rodinou, ale vo vzťahu k svojim deťom má, zdá sa, problémy. To je jej problém, nie tvoj. ty sa necíť vinná za nič, a nerozmýšľaj o tom, že sa toto alebo ono nemalo stať. Si tu a žiješ pre seba, tak si nenič život takými myšlienkami
moja mama to tiez nemala lahke s otcom a prezila si s nim dost zleho-rozpisovat to tu nebudem, ale urcite sa kvoli tomu nesprava ku mne a k bratovi hnusne a nikdy sa tak ani nespravala aj ked sa rozviedli...inak, preco si myslis, ze si skareda???co mas take na tvary, ze musis byt hned skareda??? ja mam napr. pehy jeden cas mi to aj vadilo, ale vela ludi mi uz povedalo, ze to je na mne velmi pekne sama nechapem co sa im na tom moze pacit :D a to som ciernovlaska s pehami, ale pehy uz neriesim lebo to proste ku mne patri a nic s tym nespravim a ani nechcem :D vacsinou maju pehy rysave baby...
kkaffik: Vďaka aj tebe za super odpoveď. Máš pravdu. Všetci čo sem prispeli ju majú. Viem, že sa vraví, že na vzhľade nezáleží, ale sami sebe si odpovedzte, či to v dnešnej spoločnosti, keď je kult tela, platí. Ale budem sa určite snažiť chovať sa k sebe inak.
takajedna: Vieš ja mamu ani nechcem súdiť lebo viem, že mala s otcom peklo, ale rodičov mala skvelých, vzťahy so sestrami má tiež dobré, ja neviem v čom to je.
Vädnúcikvet: Ja mám doma tú istú pozíciu ako vravíš. Ty si vtedy perfektná, ale ja som aj tak len vzduch, niekto do koho si možu kopnúť. Že si tučná? Tým sa netráp! Poznám veľa pekných tučných báb a chalanov už mali hárem, stále su veľmi žiadané, lebo baby typu ajriciajcici sa chalanom asi dnes páčia najviac. Zastávam ten názor, že baba keď to vyhrala s telom ale s tvárou nie,či baba čo to vyhrala s tvárou a telom nie, si može skákať od radosti, lebo vždy sa nájde muž, čo bude milovať buď tvár alebo telo. Ale pokiaľ niekto trpí nedostatkami aj tam, aj tam, je pre ňho veľmi ťažké niekoho si nájsť, či považovať sa aspoň v niečom za pekného. A ak ťa tvoja váha až tak veľmi trápi, tak existujú rozne diéty, i keď sama si myslím, že najlepší je pohyb a cvičenie, prípadne nejaký šport.
ja toto nikdy nepochopim ako jeden rodic moze uprednostnovat jedno dieta pred druhym...ja mam tiez starsieho brata, ale moji rodicia mna alebo brata nikdy v nicom neuprednostnovali prave naopak vsetko robili tak, aby sme mali vsetko narovnako ci uz lasku od nich,veci,pochvalu alebo hocico ine a vdaka tomu mame s bratom uplne super vztah co nam ini zavidia... a vdaka tomu sme sudrzni a za kazdych okolnosti drzime spolu nech sa deje cokolvek...
dievca, ty daj hlavu hore- s kazdeho vyzaruje nieco pekne aj ked dotycny mozno nie je najkrajsi a osobne poznam takych ludi...kasli na inych ludi, na to co si myslia a na to ako vyzeraju...neporovnavaj sa s inymi babami lebo ty si jedinecna a raz pride chalan pre ktoreho budes aj vynimocna a bude ta brat taku aka si a nie preto ako vyzeras...
kasli aj na mamu lebo ta mozno ani sama nevie preco sa k tebe sprava, tak ako sa sprava a to je smutne- ja na tvojom mieste by som jej to vykricala a raz to aj spravis ked ti dojdu nervy a ty vybuchnes a mozno vtedy si uvedomi co robi a ako sa k tebe sprava lebo inak nie...nie ze by bola rada, ze ma doma zdravu dceru, ktora nedroguje,neflaka sa a poslucha...
a ked sa ty necitis krasna, tak sa trosku namaluj, sprav si pekne vlasy, pekne sa oblec na youtube je plno videi o takychto veciach...skus to :) nerob zo seba sivu mysku ked nou nechces byt, ale sprav zo seba sebavedomu kocku ;) sebavedomie vela robi to mi ver lebo ludia ta budu hned inak brat :) trosku si naplanuj buducnost povedz si co chces robit vo svojom zivote, co chces dosiahnut,ake mas sny a vsetko si skus napisat na papier a kedykolvek budes mat depku si to precitaj a povedz si, ze pre moje sny a ciele sa mi oplati zit a hned sa ti zlepsi nalada :) to co sa deje doma na to sa vykasli a rob vsetko preto aby ked skoncis skolu si mohla odist dalej studovat a pracovat a byt tak, slobodna a zavisla len sama na sebe bez ludi, kt. si ta nevazia...:) ako ti tu ostatni radia nauc sa mat rada sama seba a nenechaj si skakat po hlave :)