Zaujíma ma, čo cítia ľudia, keď idú vykonať tento akt. U mňa je to výbuch hnevu vo forme sebaagresie pri sebanenávisti. Ako sa vám to podarí stopnúť? Má niekto niečo podobné?
Sebapoškodzovanie a sebanenávisť
Neporovnávajte si vzájomne psychické a fyzické problémy a ochorenia, nedá sa to veľmi porovnávať najmä keď každý človek znáša určité veci inak, individuálne.
Porovnáš neporovnateľné. Veľmi rada by som si odtrpela tvoju diagnózu, pretože s týmito obmedzeniami sa dá žiť, lenže s duševnou chorobou to ide veľmi ťažko.
Všetkym čo sa poškodzujete prajem moju diagnozu,vapenatejuca tenditida ramena,aby ste vedeli aka je to bolesť keď chcete upratať byt,keď si chcete zapnuť podprsienku,keď chcete dvihnuť dieťa,keď chcete navariť,aby ste sa najedli.Nebojte sa pride aj to v živote,keď oľutujete čo za blaznovstva robite teraz.
Ako si mám pomôcť, keď nie som schopná pre seba urobiť nič? Cítim, že potrebujem pomoc - sama to nedokážem. Na depresiu mám nasadené Trittico a Valdoxan.
No sebapoškodzovanie alebo automutilacia nieje premna vobec tabu trpym tym už 5 rokov.No ale stale som nenašiel dovod prečo nemam praktizovať ukony tejto choroby.Prave naopak stale ma to čo raz viac inšpiruje som tym už posadnuty.Samozrejme že nasledky su hrozostrašne a smutne.Ziazvene telo,ruky.Rozvratena rodina atd.Prave preto to neodporučam nikdy skusiť ani počs depresie.Psychologoviami už nevedia pomoct som beznadejny pripad.Ale vy ked sa to ešte da sa prosim zachrante.Je to naozaj ako napriklad pervitin alebo marihuana.
Aj to čo som mala na sebe rada, už skončilo. Tá chvíľa hnevu je taká intenzívna, že je len jedna možnosť ako to pustiť von - sebaublížením.
zacni robit nieco co zamestna tvoju pozornost alebo sa sustred na nieco co mas na sebe naozaj rada
Meret - že prvých 15 minút? U mňa je to asi celý deň a možno aj tri, štyri, až pokiaľ to neurobím. Niekedy ma to naozaj že pustí, ale vačšinou nie a pokiaľ to nespravím, bude mi to vrtať v hlave a zaberať priestor na normálne myšlienky -_-
Kačenka39 - aj ja ťa vítam v klube, ale rýchlo z neho odíd :-) Ja sa v tom čvachcem už vyše roku a pol a teraz som celkom v pohode, ale prídu zas zlé časy a dokaličím sa...
A čo cítim... cítim vôňu krvi, ešte predtým, než to spravím a veľmi ma láka, páči sa mi. Ja môžem byť kľudne v pohode, ale nutkanie tu bude stále. Nemusím sa hnevať na seba, na nikoho. ...
beka: Ak ten priateľ bude naozaj rozumný, tak to pochopí. Neboj, ja som mala aj menej roumných a museli sa s tým vyrovnať. A na názor okolia kašli a nehanbi sa za jazvy, oslobodí ťa to.
p.d.: Pokus o samovraždu to môže byť aj nemusí, ale niektorí sa tým od samovraždy práve zachraňujú.
Sú to dosť intímne veci s ktorými nechcem ísť "na trh" ak chceš /budem rada/, napíš mi prosím na cestadole@gmail.com