Ahojte!
ja už som fakt zúfalá, kamarátkam nechcem moc hovoriť, ako som utrápená, hlavne ked oni už prázdninujú, bo majú ľahšie školy....
....doma tiež nemám moc s kým a priateľa som sa rozhodla už viac do toho neťahať, bo ho to ničí...
On tvrdí, že si neverím, že som negatívna hneď, že sú aj horšie veci...
No pre mňa je tá VŠ všetko, netuším čo by som robila, ak by sa mi nepodarilo. Teda sa mi podarí isto, bo sa prinútim učiť, zatiaľ mám všetky skúšky...no ak túto nespravím tento semester, tak budem musieť ísť do medziročníka (proste je to tak, neriešite, že prečo musím, ten predmet ma proste nepustí).
Už mi šibe z toho učenia, sa cítim jak v klietke zavretá doma, do plaču mi je z toho. Bojím sa, že ked sa dozviem výsledok z tej hroznej skúšky, tak sa zosipem. Bojím sa toho medziročníka, že si priateľova rodina bude myslieť, že si mohol nájsť chytrejšiu (hoc on tvrdí, že to by nepovedali) a nikto z môjho okolia nikdy nebol v medziročníku, hrozné.
Mám pocit, že tieto skúšky trvajú celý život,najradšej by som zbalila kufre a utiekla do cudziny, preč od zodpovednosti a od následkov čo ma čakajú, ak sa mi nepodarí skúška :(
Tie skúšky ma ničia
ahojte. takze hned na uvod vam musim zvestovat, ze vas aboslutne chapem. presne take iste pocity som mala aj ja ale musela som si na to zvyknut a ak mam pravdu povedat, este stale ma niektori ludia dokazu prekvapit svojou hlaskou. za tie roky som sa naucila, komu mozem povedat, ze ako vela mam toho, pretoze 9 z 10 ludi na mna iba nechapavo kuklo ze co sa vlastne koncom JUNA este ucim, ked vsetci ostatni uz tri tyzdne oddychuju. proste strasne som s tym bojovala, ako sa musim ucit a ini uz dovolenkuju. hold vybrala som si tazku skolu, sest rokov som nemala letne ci zimne prazdniny a teraz (medzi statnicami) normalne nemam co robit po tolkych rokoch ucenia. ak ti mozem poradit, ked ta nevedia pochopit ani kamosky ani priatel, tak im to proste nerozpravaj. aj tak je to zbytocne , pomyslia resp. povedia si svoje. ozvi sa im az po skuskach (ak mas zaujem). mozno zeby si sa mohla zblizit v tomto s nejakou spoluziackou/spoluziakom, ktori prezivaju to iste co ty a chapu ta. co sa tyka toho medzirocnika - ja som kvoli jednej sprostej skuske, teda nebolo to vlastne ani mojou chybou ale super vyucujucim ktori bral len uplatky (na kazdeho raz dojde a uz mu na to prisli a vyhodili) bola prave v medzirocniku. ked sa mi to stalo, tak som asi tyzden v kuse plakala. prsote strasne som sa citila ukrivdena, zahanbena ale casom to vsetko preslo, aj ked sa este niekedy blbo citim ze som bola v medzirocniku, no aspon som si predlzila mladost :D :D a pobyt v skole :) drzim vam kocky palce, nech sa vam podaria vsetky skusky!
No zabralo, lebo doteraz som bola hrozná negativistka, škola mi prerastala cez hlavu, nevedela som si nájsť čas na koníčky, čisto som mala myšlienky len že zase sa musím učiť a nie každý sa učí, štvalo ma to. A keď človek myslí negatívne privoláva si asi horšie veci. Normálne fakt mi začali zdravotné problémy, a to len teraz na VŠ a štve ma to, tak to chcem zmeniť a nebrať školu tak vážne. Viem že keby som skúšku nespravila stále mám jeden opravák, alebo prenos. Na to som zvyknutá, čiže som sa ukľudnila že prenos nevadí. Medziročník mi zatiaľ nehrozil, tiež by som sa toho bála, no poznám ľudí čo medziročník mali a pochvaľujú si, že za ten čas mali konečne kopu času venovať sa aj iným veciam, viac času pripraviť sa na štátnice, na bakalárku, lebo v tom medziročníku je vlastne len jeden predmet. Čiže asi aj to by som dokázala zvládnuť. V podstate nieje to také hrozné, hlavné je že na tej VŠ si. A sama vieš a poznáš sa, že ju nevzdáš a s titulom odídeš. Dokonca poznám aj takú babu čo po druhom ročníku musela zo školy odísť a nevzdala to a šla zase od začiatku.
a to že bude čo bude, ti ako zabralo?? teda že si si to vážne uvedomila a ukludnila :) lebo ja si také tiež poviem, ale nepomáha...hlavne vkuse to beriem tak, že bez školy som stratená, absolútne neviem čo by som robila bez nejakého odboru, aj som si povedala, skôr tak zo srandy na ukludnenie, že by ma bavilo byť kvetinárka a priateľ mi povedal, že čo by si zarobila, 500 e? :D tak po tomto čo mi povedal, som sa znova začala triasť, že to nevijde...hoc neviem prečo by nemalo, ked som doteraz nič neprenášala, všetko spravila...moc sa teraz bojím toho zlyhania a kvoli jednej skúške hned medziročník :/
Ahoj, tak tomu ver, toto skúškové to človeka vie dať pekne dole. Ja som druháčka tiež sa už druhý rok na VŠ trápim, ako skúšky teraz celkom idú, ešte mám 2 pred sebou, skončím až na konci júna ale asi musím povedať že mi skúšky zhoršili dokonca aj zdravotný stav :D .. V prváku som mala problémy s bruchom, trávením, trvalo to rok, po roku to prešlo z ničoho nič čiže aj doktori vravia že zo psychiky. Teraz ma bolieva mesiac hlava, zrejme z krčnej chrbtice čo sa učím pokrčená. Fakt tú školu ťahám z posledku, nebaví ma to, štve ma že ostatní z môjho okolia sa učia menej a tak. Ale fakt po tomto ako som už dlho zo skúšok negatívna a presne prenášam to aj na môjho priateľa, som si povedala že už to nebudem tak prežívať. A bude čo bude. A fakt toto skúškové som sa niak ukľudnila už som neplašila, lebo sú prednejšie veci ako zodrať sa kvôli učeniu. Takže moja rada hlavne teraz keď ide byť leto a budeš mať po skúškach tak sa musíš čo najviac ukľudniť, zrelaxovať užiť si to leto naplno, ako to plánujem ja. Lebo si musíš oddýchnuť.
a ako si ty na tom?
tak aj u mňa sú spoužiaci, čo prenášané predmety ich netrápia, im je akoby fakt jedno, či to dokončia...
...no ja to dokončím, len sa bojím, že táto rozhodujúca skúška sa mi nepodarila :( a meditovať moc nemôžem, lebo min. jeden opravák z nej stíham, aj ked až o dva týždne, čo je dosť odveci, lebo ja to viem, tak len stresovať budem...
akú školu si si vybrala?
pozri, ja som si doondila školu celkom dosť vážne, a žijem, neber to tak vážne, sú aj horšie problémy, však keď sa to učíš, niečo musíš vedieť,a čo keď sa aj dostaneš do medziročníka? na iných sa nedívaj, stále máš možnosť to dokončiť.... ja to mám horšie ako ty a nefňukám, nebuď blbá :D daj si pauzu, bež kdesi von, zamedituj si a nestresuj toľko, lebo už len z toho stresu doondíš skúšky :D