Pavučiny (sklovcové zákaly) v oku

Príspevok v téme: Pavučiny (sklovcové zákaly) v oku
Flatt.

Zdravím, mám 16 rokov a pred niekoľkými mesiacmi som dostal prvé pavučiny (sklovcové zákaly) pred jedným okom, nebolo ich veľa. Ale teraz sa to zhoršilo, vytvoril sa ďalší dlhý slíž a okrem neho ďalšie malé pavučiny. Asi pred mesiacom som kvôli tomu bol u očnej, ale asi sa mi na to ani poriadne nepozrela a povedala, že je to normálne. Teraz som si dal pár krát voľnopredajné kvapky na červené oči, mohli mi to tie zhoršiť? Mal by som ísť znova k očnej? Dá sa to nejak bezoperačne riešiť? Je to normálne v takom veku? V druhom oku mám toho len veľmi málo a okuliare nenosím, ale na oku, kde sa mi to vytvorilo, mám slabú krátkozrakosť a astigmatizmus (fakt len málo).

Kto nevie, o čom píšem: -odkaz odstránený-

sade8

ahoj lulu
neviem ci tu mozem dat priamo odkaz na stranku skusim to -odkaz odstránený-
a este tu -odkaz odstránený-

lulu 66030

Zdravím Sade8. Ak už sa pán RNG k tomu vyjadril, môžeš upresniť kde? Neviem to nájsť.
Ďakujem za ochotu

sade8

GoFruit
bud rada ze to nemas...
proste to je problem s ocami, ked sa divas tak ti v ociach poletuju rozne ciarky, bodky, rozne sa presuvaju,poletuju, a najhorsie je to ked sa divas na nejaku bledu plochu.
to je zhruba vse....

sade8

lulu
Pan RNG radi aj na svojich strankach ako sa toho zbavit...zial ja som sa aj tak toho nezbavila...
smutne je v tom to ze nam nikto nepomoze, radit je pekne, ale ziadna osvedcena metoda na to nie.

lulu66030

To by aj mňa zaujímalo. Škoda, že sa k tomu nevyjadril pán RNG. Ten by nám poradil. Snáď si nájde čas.

Pekný deň

sade8

ja tiez nechapem ako to maozu mat taki mladi ludia...
ja som zacala vidiet tieto hnusne potvory v 22 rokoch..a doktorka?
ak vam povedala niiic to nie je ze je to normalne...a odporucila mi jest brokolicu..
nemam slov som taka zufala ze mi po styroch rokoch nezostalo nic ine len sa s tym zmierit...
samozrejme ze teraz to nevnimam tak tragicky ako na zaciatku...co mi ine zostavalo...
alternativne riesenia nepomohli tiez...

vidim zmeny nieco ako keby sa zmiernuje ale su tam stale..

drzim vsetkym palce aby sa nam to podarilo ako-tak zvladat