Minule do mna zena ryla, ze sa stara o domacnost a ze by som mohol aj ja. Ja milujuci manzel som suhlasil. Zacal som prat, varit, zehlit, upratovat. Dokonca aj okna som umyl, sice parnym cisticom, ale bolo to OK. No a o 3 dni dostala zena defekt a vola mi, ze pomoc. Ja reku, vsak vymen koleso. Nikto jej nezastal, tak musela platit vyjazd servisakov. Pneumatiku praskla z boku, nedala sa opravit, tak ona ze co s tym? Ja reku vsak pozri si parametre a objednaj cez internet novu. Musela poprosit kolegu...Vonku prsalo, vytopilo nam elektromotor na brane, nastal skrat a odisla poistka z riadiacej jednotky. Vravim, ja som teraz zena v domacnosti, chod to opravit. Ona ze nevie, vravim ok, tak zariad. Volala servis, technik sa rehotal, ze neviem vymenit poistku, tak som mu vysvetlil, ze co je vo veci :) O par dni sa zase pokazil pristup na internet, resetovalo sa nastavenie wifi routera. Zena ze co s tym, vravim, zober manual k routeru a zmluvu od providera a nastav to... Cize zase volala technika, ktory to musel prist nastavit tuto primitivnost. Bola zima a prsalo, naprsalo a zamrzlo to na plynomery, prestal namist kotol. Vravim zariad (stacilo teplou vodou odmrazit a parkrat prestukat poistny ventil a resetovat kotol na teplu vodu), samozrejme, ze musela volat technika. Po mesiaci a par uctoch za taketo srandicky to v nej povolilo a uznala, ze chlap sice robi menej, ale usetri viac. Ja sa dokazem naucit vsetko to co robi zena, ale ona nedokaze urobit to co ja, takze bohuzial preto sa veci maju tak ako sa maju :)
Je povinnostou muza byt domaci kutil?
Kafik, ja poznam toľko sebestačných žien a toľko nanič chlapov :) tunak pán zabudol spomenúť že sa snaží, lebo ho zienka živí :)
kutil, trefné :) súhlasím.
tetetet, pretože žijem bez chlapa, viem že tých drobností, ktoré treba spraviť aj čo i len v blbom byte je 2 až 3x toľko. A chlap, aj ked to možno nevie spraviť/opraviť sám, má kamaráta, ktorý mu môže helfnúť, proste stará sa o všetky tie ostatné veci - PC, chladnička, auto, bicykel, tečúca práčka, pokazená kľučka, tečúci vodovodný kohútik, dymiaca elektrická zástrčka.. stále sa nájde niečo. Mne by tá klasická deľba práce veľmi vyhovovala. A vôbec by som nefrfľala, že musím variť a starať sa o domácnosť, lebo by som to robila len do tej miery, aby to bolo AJ potešením pre mňa samu. Rovnako ako aj chlap je zručný a šikovný nie vždy vo všetkom. Veď nech si to žienky s chlapom kľudne vymenia, možno to naozaj bude tá pravá, orechová, šunky váľajúca deľba práce.
Blbost. Mozno su jedinci ako pises. Moj muz urcite medzi nich nepatri. Nevie nic z toho co si napisal. Ani kopec dalsich tzv. muzskych veci.
A pokial viem aj ked su muzi co vedia navrtat a ja neviem co zeny cakaju na tieto ich veľké skutky aj rok kym sa im uraci.
Takze si uzasny muz ale takych je ako safranu. Ak si si nevsimol tak tu skor najdes temy o muzoch co su cely den za pc, fb.... kedy by to ti stihali?
Netrep. A koľko mužov doma v dnešnej dobe robí mužské práce? Myslíš si že žena si bez muža neporadi? Ale poradí, a oveľa lepšie a rýchlejšie ako prosiť a čakať kedy sa mu uraci to opraviť.
No prave, to sa cudujem, lebo byvame v dome, velka zahrada, (kosacku treba ostrit, vymienat olej), voda na polievanie zo studne, ktora pieskuje do filtra, treba cistit pri strate tlaku, , automaticka zavlaha s dazdovym cidlom, do ktoreho padaju listy, cisticka odpadovych vod s kontrolou stavu bakterii, 3 auta s celou servisnou starostlivostou, kamerovy system, gsm riadenie alarmu atd. a nic z toho nebolo treba za ten mesiac riesit, to mala velke stastie :). Ja takmer kazdy den musim robit nieco, co zena nedokaze... A napr. predminuly rok dostala v zime v poriadnej fujavici defekt, tak som prisiel, dal jej moje vyhriate auto, nech ide domov do tepla a mne skoro prsty zamrzli, lebo ani otvor na hever som na zamrznutom podvozku nemohol najst, som sa ubohoval na 10 rokov dopredu, to som bol ako chlap dobry, co? :) ktora zena by taketo nieco urobila pre muza? :)
Jasne, za par dni sa Vam tolko veci pokazilo, fakt vtipne. Mozno tak za pol rok. Takze netrepkaj. A neporovnavaj to, ze ty raz za mesiac nejaku taku vec opravis, a to ze tvoja zena chuda ti robi otroka