Aky je vas nazor alebo skusenost? Myslite si, ze existuje riesenie, ak dvaja sa miluju, nachadzaju v sebe navzajom velku podporu, uz si toho tolko prezili, ze by bolo tazke jedneho dna si povedat zbohom pretoze buducnost je otvorena a jeden z nich by sa musel obetovat a ist zit niekam, kde je to prenho uplne odlisne, ine akoje zvyknuty a mozno by si nikdy nezvykol? Mam na mysli vztah, v ktorom sa aj napriek kulturnym rozdielom nasli kompromisy.
No ma zmysel viest vztah nadalej, ak neviete, co bude o niekolko rokov? Alebo je lepsie to neriesit a 'zit' nasu lasku? Hovorim si, ze ukoncit nieco koli tomu, ze neviem, co bude dalej, nie je spravne. No na druhej strane, cakat,a este viac sa priputavat jeden na druheho, nechavat roky plynut a potom bud sa obetovat alebo roky zabudat...prosim, napiste mi, ako by ste sa vy zachovali v takejto situacii..lebo ja uz som stratena.
Vtak moze milovat rybku...ale kde si postavia hniezdo?
neodporucam ti stahovat sa do krajiny, kde je kultura a zvyky uplne v rozpore s tvojimi, navyse ak si s nimi neni stotoznena. a nejdem tu teraz vypisovat o unosoch deti a pod. budes sama, bude sa ti cniet za domovom, ak si citliva, neustojis to. ak chce, nech ide on za tebou.
Na afričanov a potom zvlášť arabov bacha. Ako náhle si ťa tam donesú, romantika a úprimné prvoplánové reči o láske a hniezdach idú bokom. Nič v zlom, skutočne. Pokiaľ si kresťanka, alebo si iba jednoducho doma v našej stredoeurópskej kultúre...tak ťa tam čaká peklo.
Veľa šťastia, aby si sa rozhodla správne.
Myslim, ze toto je ten diel, ktory som spominala. Viem, ze teraz asi nepripustas, ze by ste niekedy v zivote riesili nieco podobne, ale podla mna je dobre mat prehlad v tom, co vsetko sa moze stat. Su tam aj rady, co urobit pred vycestovanim, ake stranky navstivit, co vsetko si zistit.
Tak nech pride on za tebou.
Nechcem povedať, o akú krajinu sa jedna, pretoze to by sa xiskusia zacala vyvyjat uplne inym smerom. O europu sa vsak nejedna...jazyk neovladam, no to je vec, ktora nerobi az taky problem, lebo sa da naucit. Pracu by som si tam urcite chcela najst, neviem si predstavit, ze by som mala sediet doma. Ale co sa tyka mojej povahy, som dost citliva, a neviem ci by som psychicky zvladala tolko zmien v mojom zivote.
Ja- ako zena- by som nesla zit do inej krajiny. Este ak by islo o zapadne krajiny (Francuzsko, Anglicko, USA) tak mozno na par mesiacov /rokov, ale aj tak by som chcela zostat "doma". Mozno by som si na tvojom mieste pozrela jeden diel relacie Supermama (co chodi na joj-ke). Bola tam tema "zmiesane pary", spojena aj s legislativnymi problemami pri vychove deti atd. Velmi zaujimavo spracovane.
Ja viem, laske nerozkazes. Ale ked som videla tu relaciu, tak som si povedala, ze by som si 100x rozmyslela, ci chcem vztah s cudzincom.
No, treba sa niekedy prisposobit, skor sa prisposob ty ako to cakat od toho druheho.
to, ze nebudes v cudzej krajine stastna je dost pravdepodobne, aspon zo zaciatku urcite, kym sa aklimatizujes. kazdy zaciatok je totiz tazky, bez ohladu na to, ci mas milujuceho partnera alebo nie, lebo nedorozumenia urcite nejake pridu, co je normalne. ale nemozes behnut k mamke, ci kamaratke sa vyzalovat, ci odreagovat. a po domove budes skor ci neskor tuzit. inac, dost zavisi od toho ci: 1.ovladas rec prislusnej krajiny, 2.mas vyhlady tam pracovat, resp. robit, co ta bavi, 3.si dost samostatna a silna zvladat situacie, kedy sa budes citit sama.
samozrejme, ze vsetko je individualne, ja ti to opisujem pohladu vlastnej skusenosti.
tiez je dolezite si uvedomit, ze cim väcsie rozdiely v mentalitach, tym viac sa treba pripravit na to, ze budu na seba narazat. napr. iny kontinent. tak to uz si ja osobne vobec neviem predstavit. no ale kazdy je iny.
Neviem preco, ak clovek sa pyta na nazor, neziada o to, aby ho niekto sudil. Vsimam si, ze vela ludi si zamiena tieto dva pojmy.
A zrejme som sa nejasne vyjadrila...teda, sudim tak z toho, ze si ma nepochopil. Zmienka o tom, ze on na buducnost nemysli, nebola. Rovnako ako to, ze neviem ci ho milovat budem. To som nepovedala. A ano, mozno si s nim zivot predstavit aj o 50 rokov viem. Ani ma ta predstava neľaka. Ľaka ma to, ake by to bolo zit inde, v krajine, s kompletne inou kulturou. Bojím sa,ze tam nebudem stastna.