Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem byt psychiater ale neviem ci nie je neskoro

Príspevok v téme: Chcem byt psychiater ale neviem ci nie je neskoro
soporaeternu

Ahoj. Mam 22 rokov som nezamestnany a mam skoncenu priemyslovku. Na vysku som neisiel lebo som nechcel a v podstate som ani nevedel co chcem v zivote robit. Teraz uz viem. Chcem byt psychiater ale neviem ci nie je neskoro. Myslite si ze mam sancu sa nim stat? Najlepsie by bolo keby som este raz mohol absolvovat strednu skolu. Teraz by som si vybral gymnazium. Dakujem :)

Maoam

Marisapepe: no len aby sa raz v kresle oproti tebe neocitol tiez psycholog...:DDDDDDDDDDDDD to bude uz len pecka potom

zewa

Hm, len ci zvladnes to kvantum uciva.. Teraz sa to lahko povie, ze vystudujem. Ale to su kazdodenne hodiny ucenia. Kedze si bol psychiatrickym pacientom, myslim si, ze mas asi trolinku vyssiu sancu, ze ta to studium polozi opat na lopatky..
Psychiater pokial chce byt cisto farmakologom a neuznavat psychoterapiu pre mna nie je psychiatrom. A je smutne, ze este ani na skole nie si a uz si psychologov zavrhol.
A len tak mimochodom, kto ta bude pocas studia zivit?
Neviem preco si niektori ludia myslia, ze dnes sa uz dostanu vsetci kam chcu...

slnieckovaa1

Aha a ešte k tým prijímačkám - nemusíš mať maturitu z biológie ani z chémie, pokiaľ viem, stačí spraviť prijímačky.

dpk1

hunter....no problémy aj možno mám nejaké, ale určite nesúvisia s tebou, neboj.

Ja si budem hľadieť toho, čo chcem ja, takže keď máš napríklad primitívny názor ty konkrétne, tak to sem napíšem a vôbec ma nazaujíma, že teba to nezaujíma. Sme na diskusnom fóre, a pokiaľ sa držím v medziach pravidiel....tak si zvykaj.

Avšak, bez irónie priznávam, že možno som tvoj príspevok pochopil nesprávne. Takže ak si to nemyslel ironicky a kriticky, tak potom sa ti čiastočne ospravedlňujem, aj keď viem, že ti to je na dve veci. Ak ale skutočne vychádzaš z toho, že psychiatria je iba jeden veľký biznis, a každý kto sa v nej pohybuje sa iba nabaluje...

Mimochodom...pi*cuje akurát tak možno tvoj xicht, keď sa ráno vidí v zrkadle.

Dadula56

Trocha od temy, ale vyborna reportaz. Trocha ina realita, nez doktor sediaci v peknej ordinacii. Aj na to - a hlavne na to - by si sa mal pripravit, ak o tom uvazujes.
respekt.ihned.cz

slnieckovaa1

Nič nie je čierne alebo biele. Sama som kedysi túžila z podobných dôvodov stať sa psychologičkou alebo psychiatričkou, pomáhať ľuďom, ktorí majú mnohokrát len ťažšie obdobie, iných postihla mentálne diagnóza a snažiť sa ukázať im cestu, pomôcť zlepšiť stav. Psychiatriu nezavrhujem, ale ako som písala, je to (malo by byť vždy) krajné riešenie keď sa predpíšu psychofarmaká. Tomu predchádza dostatočná komunikácia lekára s pacientom, pomalé nastavovanie liekov, venovať sa pacientovi indiciduálne a pod...Chce to čas. A je na to čas? Čím viac pacientov, tým väčší zisk pre lekára a skracuje sa čas, ktorý venuje pacientovi...Čím viac liekov sa predpíše, tým lepšie pre lekára, v spolupráci s určitu farmaceutickou firmou má z toho riadne pekný zisk...Dary, dovolenky...Pomedzi to si niektorí ešte zaspomínajú na prísahu, ktorú dali v škole, ľudia sú rôzni, nehovorím, že všetci psychiatri sú rovnakí, veď sú predsa tiež ľudia. Ale jednoducho je to biznis a stále viac a viac ľudí beží hneď ku psychiatrovi. Preto tvrdím, že ak chce človek pomáhať ľuďom, existujú aj iné voľby a podľa môjho osobného názoru aj lepšie ako byť psychiatrom.

hunter0

dpk1 ty co mas za problem? normalne som mu napisal, ze povolanie psychiatra je dnes dobry job a ze sa to oplati studovat. hlad si radsej svojho a nep*cuj