Vycitky preco nemam dieta alebo zviera

Príspevok v téme: Vycitky preco nemam dieta alebo zviera
Worried

Ahojte. Mam 28 a uz mi zacinaju liezt na nervy poznamky mojich kamaratiek a znamych, preco este nemame deti atd. Moj zivot je fajn, mozno by to chcelo viac casu na seba, ale taka je dnes asi doba.. S priatelom sme spolu 3 roky, obaja pracujeme, byvame spolu, ale vidame sa az vecer, najcastejsie odchadza o 6 a o 6 vecer sa aj vracia. Mojej rodine lezi v zaludku, ako je mozne, ze nemame dieta alebo aspon psa ci macku. Snazim sa im vysvetlit, ako mam mat dieta ked som vdacna aspon za tu pracu aku mam a po materskej nemusim nic najst? Ze nechcem byt zivena partnerom? Ze nechcem aby moje dieta vidalo otca hodinu - dve denne, lebo stale pracuje, aby nas uzivil? Ze nechcem zit ako moje kamaratky, vecne upachtene, vecne sa nahanajuce a nestihajuce, bez penazi, nenamalovane, neupravene, ledva sa stihnu osprchovat, lebo muza maju cely den prec a su na dieta same (ak ho nedaju niekomu povarovat aby sa mohli dat dokopy). Ako im mam vysvetlit, ze tak nechcem zit? Ze nemozem mat psa ani ine zviera, lebo nechcem aby mi doma znicilo nabytok alebo ocikavalo veci kedze cely den som od pondelka do piatku prec a nema ho ist kto ani vyvencit? Co som z inej planety? Vraj nemam zmysel pre zodpovednost a som sebecka. Neviem, ale nie je sebecky skor niekto, kto si neprizna, ze na nieco proste nema..? Preco si mam nalozit na plecia viac, lebo tak to chodi? Lebo ostatni tak ziju? Nerozumiem ludom.. Presne ako moji stari rodicia, mali role a majetky a nic ine sa u nich na navsteve nepoculo len kolko maju roboty a aki su unaveni atd.

melindaaa

preboha je to tvoja osobnaa vec tak im to vysvetli a bodka..uz si zodpovedna sama za seba si dospela osoba a v dnesnej dobe je uplne normalne aj to ked maju ludia dieta az aj od 35ky aj 40ky nie ako kedysi ked uz 18 rocne sa vydavali a v 20ke mali 2 deti vtedy to bol original vek na vydaj teraz je rok 2013....ja ta uplne chapem ze ta to uziera otrvuje...keby si mala dieta a psa nasli by si iny dovod za co ta stale upozornovat,poucovat, buzerovat..trebars preco nemas tu rolu ako tvoji stari rodicia alebo zahradku a neokopavas zemiaky :) skus sa nad to povzniest...mas 28 si dospela ale to je este malo..si mlada vidim ze aj rozumna rob ako tebe srdce kaze a nepripustaj si to ich ustavicne frflanie co sa im paci co nie...zi tak ako sa paci tebe aby si bola stastna ty, nie tak aby boli spokojni vsetci naokolo a ty nestastna. relax take it easy

kafe

Worried, podla mna si len prilis slusna a nevies ludi poslat do paze tak, aby sa nestarali do TVOJHO zivota a NEhovorili ti co mas robit. Nauc sa to. Dam ti par prikladov na odpovede:
-- Mas pocit, ze som retard a potrebujem tvoje usmernovania? JA som stastna aj bez decka, ak TY nie, chod a sprav si dalsie/vezmi si jedno z domova.
-- Ja som takto VELMI stastna a momentalne na tom nechcem nic menit. A tebe co chyba, prezrad mi.. preco mas potrebu kecat druhym do zivota? Trapi ta nieco? Mas malo deti a chyba ti to?
Skutocne nema zmysel druhym nieco vysvetlovat, daj im otvorene na javo, ze si taketo recicky (preco UZ nemate deti) vyprosujes, pripadne im zakontruj podobne sprostymi otazkami: A vy ste sa preco este nerozviedli? Preco ste si este nezobrali dieta z domova? Preco si nepostavite pekny domcek? Drzim palce dievca, chce to pevne nervy. Nedaj sa.

MultiLevel

Som v podobnej situacii ako ty, akurat, ze mna tie reci vobec netankuju...Ja nemozem za to, ze vacsina spoluziakoc otehotneli este v 19 a uz maju rodiny. Bolo to ich rozhodnutie a moje je zas to, ze kym mozem, budem zit len s partnerom, bez dietata. Mnohe kamosky si mysleli, ze dieta je babika, ktoru odlozia kam chcu, budu si chodit na kavicky, na kozmetiku. Ja, co nemam dieta nestiham kavicky a kozmetiky, nieto este ony...
Niekedy sa citim divne, ale skutocne necitim potrebu mat teraz dieta, necitim za spravne priviest dieta do momentalnej financnej situacie v akej zijeme s priatelom. Dieta budem mat, az moje telo a mysel zahlasi, ze ho chce...ci to niekedy bude, neviem. Som zena, predpokladam, ze hormony sa ozvu.
Za svojim rozhodnutim si stoj a asertivne vysvetli, ze to nemusis zdovodnovat. Kazdy nech si zije taky zivot ako mu vyhovuje :)

Vojtoo

mimochodom klobuk dolu za to ako zijes Worried.
lepsie ako teraz rychlo rychlo spravit dieta a potom na neho nemat (naladu a chut) a dieta by trpelo..
toto by som este tim kritikom povedal..
a zlate pravidlo do zivota: cim viac kritikov, tym viac sa ti dari ;)

Vojtoo

tak isto ako tu.
alebo im normalne povedz "moj zivot, zijem ako sa mi nechce, ak sa ti nepaci, povedz mi to priamo a uz sa nemusime stretavat"
urcite stichnu..
vlatsna skusenost..

xxy

ono zalezi ako sa na to clovek diva.. podla mna je divne si mysliet, ze ta bude napinat ked budes decku cistit zadok. tam to podla mna neni s kostolnym poriadkom. ale ak ti vyhovuje tvoj sposob zivota, tak naco ho menit. su vseliaki ludia: s vela detmi, bezdetni, karieristi, pohodlni, rozvedeni.. z kazdeho sa najde. aj takych ako ty je viac.

Sisi111

Mne osobne sa veľmi páči tvoj prístup. Myslím že vieš čo zvládneš a čo nie a podľa toho sa zariaď. Ako tu už bolo spomínané je to TVOJ život a len TY ho žiješ. Dieťa by si mala mať vtedy keď na to budeš po všetkých stránkach pripravená a nie vtedy keď budú do teba vyrývať kašli na nich :)

pilulka

Worried pustaj jednym uchom dnu a druhym von. Casom ti daju pokoj. Zi si svoj zivot ako chces, asi ti zavidia, ze mas pohodicku a nemusis sa stresovat a to ich zerie, tak to chcu u teba zmenit. Nedaj sa! :D

drobo

Ja ked som sa zenil, tak svokrovci vyryvali, ze ci sa musime a mali strasne zle narazky, ze dufaju, ze sa neberieme kvoli tehotenstvu a tak. Ked sme nemali dieta ani po 4-rokoch, tak zase vyryvali, ci je vsetko v poriadku. Mali sme az po 5 rokoch, ked sme mali na to vytvorene podmienky :)
Nevsimaj si inych, nechapem, ako ta to moze vobec rozculovat. Ak ta stvu, prestan sa s nimi stykat a basta - dobri kamarati sa predsa takto nespravaju, takze zabijes 2 muchy jednou ranou.

Maoam

rob to, co citis a co pokladas za spravne, teraz si tukaju na celo a zasypavaju ta vycitkami, ked skutocne odides a najdes svoje stastie, budu ti o tych par rokov zavidiet ;-), mozno uz budu rozvedene, alebo nieco ine

ZI SI SVOJ ZIVOT TAK; AKO HO CHCES PREZIT TY.

A zhora kasli na nazory inych, vratane rodiny a okolia. Ide ti to pod kozu, lebo si vnimava a citliva.
Nedaj sa!!! Fandim ti a urcite nielen ja :-).