Ahojte, chcela by som sa poradiť s niekym, nakoľko sa neviem rozhodnuť. Mám 10 r. yorkshirku. Je malinká má len 2 kg. Neskutočne ju milujeme, preto sa bojíme urobiť nasledovný krok. Na ľavej časti hrudníka sa jej pred 2 rokmi vyhodila hrčka. V tom čase lekár povedal, že to nič nie je. No hrčka narástla asi na 3 cm, taký oválny tvar , plus v blízkosti má dve malinké hrčky. Ale trištvrte roka to už nerástlo. No boli sme na kontrole a pre istotu sme to ukázali a lekár povedal, že to je lepšie vybrať. No ale psík má aj choré srdiečko. Lekár povedal, aby sme sa nebáli, že dá šetrnú anestézu. No bojíme sa ju dať uspať, bojíme sa, že ked sa jej telíčko otvorí, či sa na miste, kde mala hrčku nevytvorí rakovina ( hovorí sa u ludí, že ak sa niečo zoperuje, dostane sa tam vzduch a bác ). Neviem ako sa rozhodnuť, aj jedno je nebezpečné aj druhé. Možno tu hrčku nie je potrebné vybrať, nič ju nebolí, papá, kaká...a má už svoj vek..ale zase ak by to opäť začalo rásť, nebolo by to dobré. V pondelok sa máme objednať.
- a dávaju sa tieto veci aj u zvieratiek na rozbor ?
viete, ak by sa jej niečo stalo, asi by som to nezvládla. :(