ahojte, chcem sa opytat. Moja sestra ma 17 rokov a mala problemy s bulimou. Bola u psychologa a ten jej vraj robil testy a povedal že ma iq ako 1,5 % obyvatelstva na zemi a že je takmer genialna. Pritom mne vobec nepripada že by bola nejak zvlašt chytra. v škole ma trojky a robi blbosti. Može to byt pravda?
Vraj takmer genialna
Moja bývalá profesorka slovenčiny zas hovorila, že inteligentní ľudia vedia písať dobré básne.
Sejla - to by som bola teda retard, lebo ževraj mám umelecké nadanie -_-
Takže to určite nie je pravda, možno tvoj bývalý iba závidel :-P
Nápodobne, ja som sa z knihy naučila len nemčinu. Ale angličtinu a polštinu len od ľudí, prípadne z filmov, gramatiku z kníh, ale nie určených na gramatiku. No a tie akcenty napodobnujem spolu so stereotypom danej krajiny. Niekedy tým zvyknem niekoho uraziť :)) iných pobaviť.
Ešte ma zaujimalo, či IQ nejak súvisí s umeleckým nadaním. Môj bývalý vravel, že umelci sú retardi s nízkym IQ... Keď som ešte kedysi zvykla maľovat obrazy :D
sorry, je rozdiel medzi prizvukom a narecim, no tak prizvuky nenapodobnujem, ale rozoznam, ked po nemecky hovori Rus, Poliak, Slovak, Cech, Francuz, Dan, Holandan, Anglican atd :D
Sejla, vies co, ja mam celkom dobry talent na jazyky, ale som audio-typ, cize sa ich ucim jedine v konkretnej krajine + cez filmy, hudbu atd, ALE na napodobnovanie nareci nemam,to je prilis tazke pre mna :D, ale rozoznavam ich spolahlivo, aj im rozumiem, netreba mi titulky pod bavorsky film :D.
Maoam, škoda, že do zahraničia sa teraz tak ľahko nedostanem a zbaliť si batoh a len tak vyraziť mi ako dobrý nápad nepríde. Všade chcú, aby si ovládala dobre jazyky, budú ťa pretestovávať no a ja musím dlhšie rozmýšľať, ked rozprávam vety, čiže mi to ide pomalšie, hovoriť, lepšie mi ide písanie po nemecky, napr. Pretože nad tým mám čas aj pouvažovať. Aj v škole to tak bolo, kým som si dala dokopy tú vetu gramaticky správne, tak profesorka nemala čas na mňa čakať a išla radšej k niekomu inému, ale slohy som písala na dvojky /vždy som tam mala gramatické chyby/ a maturitu som spravila tiež fajn. Toho sa tak bojím pri pohovoroch do cudziny -_-
0vecka, to je normalne, suvisi to s rozdielmi v muzskom a zenskom mozgu :D, tak ako je medzi technikmi prevazna väcsina muzov...maju zeny vseobecne lepsie komunikacne schopnosti a su jazykovo zdatnejsie (ale aj medzi muzmi sa najde takych dost).
Tak jasne, je to aj o snahe, ale ak to cloveka bavi, zaujima, tak sa podla mna prirodzene jazykovo dalej rozvija aj po rokoch...
Aj po 10-15 rokoch najdes kopu slov a vyrazov, ktoru nepoznas...a ak mas zaujem, tak za tym ides.
Mnohym vyhovuje aky-taky zaklad a ine ich netrapi.
2 Maoam jj ale co pozorujem tak niektori sa ten jazyk ucia a snazia sa zdokonalit a ti ktori sa za 10 rokov nenaucia vecsinou kaslu na to a hovoria ze vsak ja sa uz nejako dohovorim... ale podla mna to s IQ nema az tak vela spolocneho... inak jazyky sa lahsie ucia zeny ako muzi co som tka odpozoroval
Jane - ak pojdes do sveta, je lepsie obkolesit sa domacimi, ktori maju dobre vzdelanie a siroku slovnu zasobu a najmä hovoria na urovni, lebo aj za hranicami mas ludi, ktori hovoria hrozne, kuchynsky jazyk, jednoduche vety, no a ak mas skutocne jazykovy talent, casom nebudes mat problem ani s rozoznanim a porozumenim nareci v krajine