Escapelle..ci?

Príspevok v téme: Escapelle..ci?
xxxxxy

Ahojte !
Tak prisla som si po radu .. v piatok ( v noci - sobota rano ) .. som mala prvy sex s priatelom .. bohuzial sa stala nehoda a kondom sa zosmykol .. hovori,ze 100% to do mna nedal...
dnes som si robila test a bol negativny... (druhy si spravim zajtra)
neviem co robit,ci si dat escapelle,alebo nie (bojim sa dost vedlajsich ucinkov )

Co robit podla vas?Dakujem

Zuzka19856

Po užití escapelle som po piatich dňoch dostala menštruáciu, aj keď pôvodne som ju čakala o dosť neskor.Je to veľká dávka hormónov, takže je to normálne, ak budeš krvácať. Cyklus sa má rátať od poslednej menštuácie, nie od krvácania po escapelle. Pravdepodobne sa ti cyklus rozhodí na nejaký čas, ďalšia menštruácia moze prísť neskor, ale taktiež može prísť načas. To je individuálne.Záleží aj od toho, v akom období cyklu si ju užila. Žiadne iné vedľajšie účinky som nepostrehla.

xxxxxy

Tak,uz som si ju dala .. mam dost strach,ze ake to bude mat vedlajsie ucinky ...
niekto nejake skusenosti ?

a dakujem kazdemu za radu ..

Kvety zla

darmo si budes robit test hoci aj z krvi figu borovu zistis 3 dni po sexe. ci to len tak trollujes?
deti, nesexujte ked viete hovno o svojom tele. tehotenstvo sa da zistit az po uhniezdeni vajicka, lebo az vtedy sa zacina tvorit hCG, ktory sa zistuje tehotenskym testom. Uhniezdenie vajicka nastava cca tyzden po oplodneni, no moze aj neskor - a oplodnenie tiez nenastava okamzite ked mas pohlavny styk (na to oplodnenie je potrebna ovulacia, a spermie si vedia po pohlavnom styku pockat v tele zeny niekolko dni, niektore zdroje uvadzaju dokonca az tyzden). Ked si vsetko spocitas, je mozne ze implantacia (uhniezdenie) moze bez problemov nastat az 14 dni po pohlavnom styku - a trva niekolko dni po implantacii kym su hladiny hCG dost vysoke na to, aby zistili ci si tehotna. Preto je najucinnejsie a najrozumnejsie robit si tehotenske testy az ked zacne meskat menstruacia, dokonca sa casto stava ze v prvych dnoch meskania menstruacie je tehotensky test stale negativny a vyjde pozitivny az o par dni neskor.
inac najucinnejsia je tabletka escapelle do 24 hodin od pohlavneho styku. ked ju chces zobrat az teraz prosim, ale riesit si to mala hned, nie teraz.

xxxxxy

teraz som si spravila test z ranneho mocu a bol negativny...ale aj tak nie som kludna...
ja neviem,ci sa mi to iba zda,ale nejak sa mi zvacsili prsia...
dnes mam poslednu sancu dat si escapelle ( kedze do 72h) .. tak dat,ci nie?
Dakujem

lilyianka

inak to je teraz móda si robiť tehotenské testy hneď po pohlavnom styku? lebo za posledný týždeň si už asi tretie alebo štvrtá .....
ale ak sa do teba nespravil, tehotná nebudeš, zbytočne si nerozhadzuj cyklus ..

escap

si ešte vo vývoji, ja by som nebrala a na tvojom mieste by som ani nemala pohlavný styk, ak nie som pripravená prijať dieťa ako možný následok svojho sexuálneho konania.

výrobca v letáku píše, že tabletka po je liek a to je smiešne. je potrebné tehotenstvo vyliečiť ako nejakú chorobu? Zároveň sa označuje ako kontraceptívum - čiže prípravok proti počatiu, avšak ako jeden z účinkov je uvádzané zabránenie usadeniu oplodneného vajíčka v sliznici maternici, čiže k tomutu účinku dochádza po počatí nového života a následkom užitia "lieku" tento život vyhasne (raný potrat).

xxxxxy

Ano,povedal,ze na 1000% sa do mna neurobil. Kondom sme nemali len chvilku,potom si zobral dalsi ..
som mlada..o chvilu budem mat 18 ..
Neviem naozaj,tu tabletku by som si hned zobrala,keby nemala tolko vedlajsich ucinkov .. tych sa bojim najviac..

Zuzka19856

Tak v prvom rade, na test je ešte veľmi skoro....ten je najlepšie robiť, až keď vynechá menštruácia. Podľa mňa tehotná nebudeš, ak sa do teba priateľ neurobil, ale tak to by mal najlepšie vedieť on. Escapelle je tiež možnosť, ak ste si nie istí a si ešte primladá na dieťa. Ja som ju tiež raz užila, síce mi rozhádzala celý cyklus, ale zabrala....