ahojte,chcela by som poprosit o rady,bojujem s depresiou uz skoro 15mesiacov,zacalo sa to po porode,mam 27rokov,mala som tazke tehotenstvo,skoro som potratila,ku koncu na PNke,nakoniec som prenasala,mala hemoroidy,migreny,opuchnuta cela,same neduhy....porod tazky 24hodinovy.asi po 3tyzdnoch od porodu sa mi prejavila depresia tak.ze som nemohla spavat,vobec som nedokazala zaspat,prestalo mi chutit jest,jedla som len tak ze som susta zapijala vodou,nakoniec som zacala aj vracat,cela sa triasla,mala uzkost,volala som gynekologovi,hned ma poslal psychiatricke ze mam poporodnu depresiu,dali mi antidepresiva aj lieky na spanie.zastavili laktaciu,z toho som bola dlho nestastna,ked som videla niekoho kojit plakala som,boli to tazke chvile,teraz ich mam akoby zahmlene,nepamatam si prve mesiace s babatkom,neuzila som si to vobec,a to som velmi chcela syna,ktoreho som mala,este k tomu milujuceho muza.neviem preco sa mi to stalo,antidepresiva som po 3mesiacoch vysadila,ale lieky na spanie beriem doteraz,vzdy mi chvilu zaberali a potom uz nie,stale som zle spala,doktorka mi davala stale nove a nove,bola som ako pokusny kralik,este tie kila navyse.pred vianocami som sa nastvala a isla k obvodnej,vsetko jej povedala ze kolko som uz na liekoch atd.poslala ma neurologicke,endokrinologicke,porobila vsetky testy z krvi,mocu,hormony,vsetko som mala na jednotku.tak uz mi zostavalo len zasa ist psychiatricke,nasla som si novu,v inom meste,ktoru chvalili,dala mi lieky,zasa antidepresiva,aj na spanie,byvala som stale unavena,bez energie,smutna,mala uzkosti,problemy dokola so spankom,do papierov napisala stredne tazka forma depresie.citim sa uz dobre,ale viem ze tie lieky ma oblbuju,nestaci mi ani 8hodin spanku,stale by som spala,som unavena nonstop,rano sa nemozem prebrat,nemozem pit alkohol,nemam chut na sex.lieky na spanie zasa prestali zaberat,zasa som vecer tazko zaspavala,budila sa a rano sa zobudim okolo 5tej a uz nezaspim vobec,cize naco byt na liekoch ked aj tak nefunguju a nespim?vcera som sa rozhodla ze si znizim davky a postupne ich prestanem brat,dala som si polovicne davky,chcem to zvladnut sama,uz som schudla,takze z kil depku nemam,citim sa dobre a verim ze tie lieky ma len oblbuju a utlmuju.myslite ze robim dobre?na zaciatku som brala citalec,na spanie xanax,potom chlorprotexyn,calmaben,hypnogen,tritico,toto vsetko na mne skusala,ta druha psychiatricka mi dala escitalopram rano,3x denne kvapky rivotril,vecer dve tretiny tritica a polku stilnoxu,ten po dvoch mesiacoch zasa nezaberal a dala polku hypnogenu namiesto toho,uz vidim ze som zasa pokusny kralik.nikdy to neskonci?som mlada baba,mam vsetko co potrebujem,dobre vyzeram,mam skvele babo aj muza a deje sa mi toto?preco nemozem spat?co mam robit?ked si chcem lahnut cez den ked maly spi,nezaspim...uz som zufala,permanentne na liekoch a aj tak nevyspata
Dnes o 12:09 • 1 dieťa • Odpovedz • Pošli IP •
Dlhodobejsie problemy so spankom,poprodna depresia,da sa zvladnut aj bez liekov?
potrebujes pomoc psychiatra a skus aj terapie u psychologa
no tak velmi ste mi neporadili,v jedeni problem urcite nie je,zijem aj jem zdravo,vdaka tomu som aj schudla,praveze pred dietou som horsie spavala a mala depky z toho ako vyzeram ze som tucna,hanbila som sa vyjst na ulicu,ked som rano vstavala dufala som ze to ze som tucna bol len sen a v skutocnosti som chuda,ale po prebudeni som bola stale tucna,lenze uz som znova stihla,obleciem stare veci,v tom problem nie je.byvame sami,mame dvojizbovy byt,je pravda ze ma to tu deprimuje sem tam lebo sa tu stale okolo nieco preraba a je tu hluk,mam pocit ze je tu malo miesta a vsetko sa kazi,ale planujeme sa do jesene prestahovat do vacsieho bytu,tiez dufam ze tym sa to zlepsi,ze mozno v tomto byte je nejaky pes zakopany,ze sa tu necitim dobre alebo su tu nejake patogenne zony alebo co.uvidime,tak asi budem musiet chodit lekarke nadalej,rozmyslala som aj nad nejakou terapiou u psychologa,vyrozpravat sa niekomu z fachu,pomaha to?
zivobytie
ja viem spat v klude ked viem ze nemusim na druhy den nikde ist, ako je vikend, cez týžden je to hrozne, stokrat sa budim :(( su to nervy, ze clovke nemoze zit ako chce, lebo potrebuje prachy na zivobitie
Ja si myslim, ze neschopnost zaspat sa neda prekonat tym, ze budem lezat a pocitat ovecky, podla mna sa to fakt neda. Treba si dat bacha, lebo najprv pride nespavost a potom mozu prist vacsie problemy, ale nechcem strasit.
nemas nejaky natlak na seba? zijete sami? lebo take nieco podobne som prezivala tiez, ale u mna to bolo nebolo sposobene porodom ale tým, ze sm enebyvali sami, dostala som sa do takej fazy, ze som nechcela zit a v noci nezazmurila oci, pomohlo mi az prestahovanie sa, podla mna je dolezite, aby si isla niekam relaxovat, aby si vypadla s priatelmi vecer von, doma ti pomahal manzel, popripade skupinova psychoterapia, nie si v tom sama urcite
Postpartum depresie su depresie z nedostatku zivin a tak sa aj maju riesit. Nie chemikaliami, ktora maju pochybnu ucinnost a hromadu postrannych ucinkov a dokonca aj navykovost, tj donesu casto viac problemov, ako riesia.
Tvoj problem je najma zo zhorseneho travenia a absorbcie, a to sa riesi lepsim vyberom potravy a doplnkami chybajucich kyselin enzymov mikrovlaknin a nasadzanim probiotik.
Ewka, luciano je schizofrenik, ktory kazdemu odporuca lieky, ktore uziva on.
Na tvoj problém ti radím, aby si si dala predpísať Valdoxan, Coaxil a Quetiapín. Tieto lieky dokážu krásne upraviť spánok a vzápätí skvelo potláčajú depresiu.