Chcela by som sa spýtať ohladom toho, keď chcem ísť ku gynekológovi si dať predpísať antikoncepciu, tak či o tom musia byť oboznámení rodičia. Mam 16 rokov a nerada by som sa im s tým "zverovala". A ešte by som sa chcela spýtať, či potrebujem ku gynekológovi(ešte som tam nebola) výmenný lístok od mojej obvodnej lekárky. Ďakujem za odpovede
Antikoncepcia - rodičia?
jedno je pravda mas 16 a sex? Myslim, ze by si mala pribrzdit zabka, ved si este decko a deti by namali sexovat. A co sa tyka antiky, tak zbytocne trepat do tela chemicke latky, lebo tvoj chlapec chce sex. Nestoji to zato, pockaj aspon do 18. Lekari predpisuju takym ako ty antiku a velmi radi ich nato presviedcaju, lebo maju z toho zisky a rozne vyhody od farmaceutickych spolocnosti.Nazor si urob sama, ale vedz, ze cim skor zacne zena sexovat, tym vyssie riziko vzniku rakoviny krcka maternice u nej nastava. A darmo, ze existuje ockovanie, to je dalsi tah farmac.spolocnosti, pretoze existuje tolko druhov HP virusov, ze nie proti vsetkym je zena chranena a najma teraz, ked je tak propagovana promiskuita vo svete, je riziko este vyssie.Preco tak vzrasta vyskyt rakoviny krcka u zien po 30roku. Kedysi sa ludia brali skoro, to je pravda, ale boli si verni, nie ako dnes. repac, ze som odbocili od temy, ale mala som potrebu ti to napisat.
áno chceli sme len vedieť, že kde sú tie bludy.... lebo ja ich teda nevidím
a okrem toho, každí tu môže prispieť, samozrejme aj s pozitívnymi skúsenosťami.... a myslím nejaká tina, písala pozitívne skúsenosti, že sa vyvinula riadne aj napriek brania hak v mladom veku, atď, atď
písali sa tu odporúčania a skúsenosti, nie bludy ;-) ako si to ty nazvala ;-)
kupte si v lekarni pharmatex stoji to asi 10 eur na 10 pouziti je to pohodlne, bez predpisu a neprinasa to ziadne zdravotne rizika narozdiel od HAK
Ak ja nechapem pisomny text, ty rozhodne tiez, pretoze ja nikde netvrdim, ze TY tvrdis, ze HAK nepredstavuje riziko....Jedine co sme po tebe chceli bolo, aby si nam vysvetlila, kde su tu tie bludy a ktore konkretne myslis....
Slecna A ty mas problemy chapat pisomny text. Ja nikde nepisem o tom, ze HAK nepredstavuje riziko.
HAK nie je vhodna pre vsetky zeny a ano u niektorych zien jej uzivanie moze viest k umrtiu. Presne tak ako mozete umriet aj po uziti ibuprofenu, penicilinu atd.
Ebi777 nie nebudem nic konkretizovat. Nema to pre ma nijaky vyznam. Nepotrebujem sa ani dohadovat, ani mat posledne slovo.
Dievcina dufam zajde za gynekologom a spolu sa dohodnu, aka ochrana v jej pripade bude vhodna.
Howgh.
ja tiez nehovorim k nicomu, ze by to slo z tvojich ust :D Len som z niektorych komentov pouzila informacie a nastolila otazku, ci su to bludy...
Ja sama som antiku brala, takze nie som jedna z tych, co ju nikdy neskusili a zavrhnuju jej branie. Takmer vsetky komenty v tejto teme, ak som dobre citala, pisali baby, ktore ju skutocne brali a tym padom mali vlastnu skusenost. Preto nepovazujem ich komenty za bludy.
A keby sa ktokolvek pri mne ohradil tym, ze mnohi gynekologovia predpisuju antiku svojim dceram a preto je antika super.... Uff, brala by som to ako velmi ubohe ubezpecenie toho, ze antiku mozem brat bez rizika. Ja tiez poznam vela ludi, co pchaju svoje deti cipsami, nezdravym jedlom a myslia si, ze je to v pohode. Ale to este neznamena, ze i ja budem svoje dieta napchavat niecim takym :)
emily, tak ktoré sú bludy??????, lebo veľa tých komentov nie je, a mne sa ani jeden nezdá byť "blud"
píše sa len o možných negatívach a skúsenostiach s hak, tak čo je tam blud, konkretizuj
Antikoncepciu som brala vela rokov bez akychkolvek problemov pocas ci po skonceni uzivania. V mojom pripade sa da hovorit v suvislosti s antikoncepciou len o pozitivach. Tym nechcem povedat, ze to tak musi byt pre kazdu zenu, alebo, ze HAK je vhodna pre kazdeho.
Fanaticke odporkyne HAK nech si melu dokola svoje, maju na to pravo. Rozumny clovek hlada informacie z viacerych zdrojov a nasledne si vytvara vlastny usudok.
Hovorit v suvislosti s HAK len v negativnom kontexte je v mojich ociach nespravne. Naozaj maloco je len cierne alebo len biele.
Poznam osobne niekolkych gynekologov, ktori ju predpisuju svojim dceram a inym rodinnym prislusnikom.
Slecna A ja som nikde nekonkretizovala ktore prispevky su podla mna bludy, preto mi nevkladaj do ust to, co som nepovedala.
emily, ty zjavne antiku beries, mam pravdu? Tym padom ju podprujes. Niektore z nas ju neberu, zrejme vedia preco :) To je tiez snad logicke a pochopitelne. A neviem co by mohlo byt "bludne" na tom, ze napriklad dake dievca po tom zomrelo. Alebo ze to nejakej zene sposobovalo problemy :)
ja si myslím, nie je nič zlé na tom, ak dostala zopár komentov mimo toho čo sa pýtala...
už len kvôli tomu, že mala možnosť z komentov sa informovať o možných rizikách, o ktorých tak mladá nemusela vedieť. A tie komenty boli smerované len pre jej dobro!!! A to že to bude užívať, je jej slobodná voľba.
a koniec koncov dostala odpoveď na svoju otázku, že môže ísť ku gynekologičke predpísať HAK rovno bez výmenného lístka od obvodného lekára a bez súhlasu od rodiča.