Neviem ako dalej, už nevidím riešenie...

Príspevok v téme: Neviem ako dalej, už nevidím riešenie...
Michael

Volám sa Michal, mám 26 rokov, bývam v BA.
Ako začať? Stratil som zamestnanie, rodina (mama a otec) ma odcudzila už dávno zato ako som sa správal, aký som mal charakter. Najlepší priateľ sa udrel do tváre a prišiel som o všetko.
Vtedy som si myslel že samovražda je jediné riešenie. Ale vo chvíli keď som sa odhodlával skončiť život, som si povedal že si dám ešte jednu šancu, čo ak je niekde práca čo ma bude veľmi baviť, priatelia ktorým bude na mne záležať, čo ak je niekde dievča ktoré ma bude úprimne milovať?
Tú prácu som našiel, to dievča som stretol, spoznal som veľa dobrých ľudí a bol som štastný (zmenil som sa).
Kamaráti mi často vravia že som zaujímavý charakter, lebo sa neviem hnevať, viem si vypočuť názory iných a úprimne poradiť. Napĺna ma štastie keď viem že svojim úsmevom môžem zmeniť náladu iných k lepšiemu.
No zrazu je všetko preč.
Dievča, do ktorého som sa zamiloval na prvý pohľad (hoci od začiatku som vedel že má priateľa) sa chcelo rozhodovať medzi mnou a Ním, no ja som vedel že Jej nemôžem dať to, čo má pri Nom (peniaze a dom, ja som v tom čase býval na ubytovni) a tak som jej povedal nech ostane s Ním. Doteraz cítim, že ma miluje.
Prišiel som o milovanú prácu, že vraj regulácia stavov. Dôsledkom toho nemám peniaze na zaplatenie podnájmu. Posledné noci poriadne nespím, skoro vôbec nejem. Už sa toľko nesmejem, neusmievam.
Všetko dospelo ku dnešnému dnu 10.4., nemám peniaze na podnájom či jedlo. Neviem na koho sa obrátiť, moji priatelia majú ledva pre seba, je ťažká doba.
Rozmýšľal som nad všeličím, ale moja povaha mi nedovolí trestný čin. Pôžičku mi nedajú bo nemám prácu ani sa nemám čím zaručiť.
Už naozaj neviem ako ďalej. Buď budem veriť na zázrak, ktorý by sa musel dnes stať alebo ukončím svoje trápenie.
Vždy som chcel len nech sú ľudia okolo mňa štastný a
hoci viem že moja smrť ich bude trápiť, nemám inej možnosti.
Ale verím na zázraky (možno to znie smiešne) a preto sem píšem. Ja už nevidím riešenie ale možno niekto kto bude toto čítať, dôjde na to ako mi pomôcť.

Heinischova

misko vzdy je nadej a nie vzdy sa dari to hovorim z vlastnej skusenosti, nie som bez strechy nad hlavou, ale viem ta pochopit, slniečko uz vychadza v podobe kamaratky, ktora ta prichylila

Michael022

zavolal som kamarátke a tá ma prichýlila. Ukázala mi že je začo bojovať zo životom. Až dnes som zistil čo skutočne znamená slovo "kamarát".
Dakujem Vám za pomoc, za slová povzbudenia.
Dá sa povedať, že ste zachránili môj život.
ĎAKUJEM.

prečo?

Michael, prečo si si dal také nezmyselné ultimátum? Buď sa stane niečo dnes alebo samovražda. Čo sa stane také hrozné, ak by si sa dožil zajtrajška, alebo tohto víkendu, alebo ďalšieho mesiaca? Sám veľmi dobre vieš, že v živote to chodí inak, ako si predstavujeme. Nechcem tým však zľahčovať problémy, ktoré máš. Keď ťa vypovedajú z podnájmu, mohol by si poprosiť niekoho známeho (možno toho bratranca), či by si nemohol načas spať u neho výmenou za nejakú pomoc či službu, ktorú by si mu mohol poskytnúť. Možno nemáš takých známych, ale nie je v tvojej rodine ani jeden človek, ktorý by nenechal svojho príbuzného na ulici, keď sa ocitol v núdzi? Je pravda, že je zahanbujúce ísť a prosiť, ale sme ľudia a také veci sa stávajú, nakoniec, raz pomôže niekto tebe, druhýkrát ty inému. Si mladý, škoda by sa bolo márniť. Kým si nájdeš nejakú serióznejšiu prácu, ber aj podradnejšie, bohužiaľ je kríza, ale tá tiež nebude trvať večne.

Tvoja situácia nie je ružová, ale určite je nejaké riešenie, tak sa nevzdávaj. Každý má na tomto svete nejaké poslanie, aj ty, ak tu nebudeš vlastnou vinou, ochudobníš tých, ktorých by si inak vo svojom živote stretol o dobrodenie, ktoré by im zo stretnutia s tebou vyplynulo. Myslím si, že máš druhým čo ponúknuť.

Skús sa obrátiť aj na nejaké krízové centrum, charitu, či kláštor. Našla som niečo na nete:
www.bratislava.sk

Michael022

Strácam vieru v život, počkám ešte či sa mi ozve bratranec, mal by mať dnes výplatu, možno mi pomôže. Ak nie tak už neviem. Je toho ešte veľa čo som chcel dosiahnuť, no takto to dalej nejde. Dnes musím konať. Niečo vymyslieť. Nechcem sa už trápiť a neviem čo má zmysel. Ešte že svieti slniečko no i ono dnes zapadne. Neviem ako dalej.

vanilkova

kam ti treba poslat peniaze? napis cislo uctu. alebo skoc za fararom srholcom - najdi si na googli jeho meno - srholec - on ti urcite pomoze. pomaha kazdemu.