Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Riešenie neexistujuceho problemu alebo vecna paranoja

Príspevok v téme: Riešenie neexistujuceho problemu alebo vecna paranoja
divnazienka

Komu niet rady tomu niet pomoci. To je moj pripad. Ludia ja neviem co robit, pomozte mi, zjazdite ma alebo povedzte ci aj vy ste mali ten problem. Mam priatela, s ktorym problem nie je. Fakt nevidim nic zle medzi nami. Problem tkvie vo mne. Ja proste neustale riesim nejake bludy, domyslam si vymyslam si, a sledujem ake kolvek detaily. Vkuse ma prepadava strach z toho, ze ma prestava milovat alebo ze ma chce opustit alebo ze sa uz nieco zmenilo. O mojom probleme vie ciastocne, nepovedala som ze sa toho bojim povedala som, ze riesim hluposti a domyslam si a to ma trapi. Avsak najhorsie na tom je, ze si vinu pripisuje sebe, ze on za to moze. To ma mrzi a preto ma opät raz napadlo ze co ak ma kvôli tomu necha, lebo sa bude trapit tym, ze on je dôvod mojich divnych myslienok. Ja mu tym nechcem ublizovat preto nehovorim vzdy zakazdym ze ma daco hneva.
Co by ste robili vy? Ako sa toho hnusneho pocitu zbavit? Nie je pre mna velmi jednoduche prist na lepsie myslienky ak ten strach je neprekonatelny.

nnn

U mňa to bolo takmer to isté.Len do mna nevrtala od začiatku ale "len" posledné roky.Ako v každom vzťahu aj u nás prišla kríza-nie zo dňa na deň,ale postupne behom cca2-3rokov.Blbá doba...človek nemá čas na nič ,tak je to dnes ovela lahšie poserkať ako kedysi.Nakoniec to všetko vyriešila jej nevera a máme po probléme.Ale aj po vzťahu.

Pokial s tým niečo nespravíš,určite ho to nenehá dlho chladným a zapojí aj on svoje pre a proti...a len potom uvidíš aká dokáže byť sviňa aj milovaná osoba.Skús to s papierikom :) a ked nepomože, určite sa s ním o tom porozprávaj.A ak na nič neprídete tak za psychologom.A tam budete musieť isť zrejme obaja-problem NIKDY nie je v jednej polovičke vzťahu.

xxx1113

Nan rovnaku priatelku ale vzdy si uvedomujem ze to robí preto ze ma miluje aj ked niekedy je fakt pravda ze to prehana

divnazienka

cecek - tyraniou by som to nenazvala, snazim sa tak aby netrpel..ale zas dusit v sebe svoje problemy tak to sa tiez nie vzdy da. Je to môj problem, nemam v zaujme mu uskodit, preto si chcem pomôct

nnn - to je v skutku fajn napad :) dakujem

nnn

Skus si vypisat na papier v com tkvie tvoja neistota...pochybnosti Snaz sa byt co najkonkretnejsia a strucna pis to formou otazok.Adresuj ho sebe...a podpis sa menom tvojej naj kamaratky z detstva.Papier poriadne skry a aspon na tyzden sa snaz nemysliet na nic z toho.
Po case ho otvor a precitaj si co ju trapi a skus jej poradit.

nirv

Názvy si nepamätám. Za odborníkom by si mohla ísť, ak ti tie pocity narúšajú život, psychickú pohodu a vzťahy a nevieš si to sama vyriešiť.

divnazienka

Som precitlivela, to od malicka a kazdy to tvrdi. S tym asi nic nenarobim ak to mam v povahe. Neviem ci nizke sebavedomie, môze byt. Ale ano uz dlho sa pohravam s myslienkou, ze zajdem za odbornikom. Nevies nahodou ako sa tie temy tu volali?

Na googli si uz o tom citam, dakujem :)

nirv

Okp je obsedantno - kompulzivna porucha, take nutkave myšlienky stale sa opakujúce. Ale najčastejšie je to niečo ako či si zamkla, zhasla, umývanie rúk, nutkanie niečo robiť, a spraviť to musíš, nedá ti to. Ale to sa ťa asi netýka, neviem. Ked chceš tak si to vygoogli. Písali sem napríklad aj ludia ktori sa neustále boja že sa ich blízkym niečo stane. Ten tvoj strach môže byť len nizke sebavedomie, ale môže to byť aj nejaka porucha, asi si dosť precitlivena, uzkostliva, aj v iných situáciách. Môže to byť aj začiatok schizofenie či schizoidna porucha. Hlavne ked si domyslas a konstruujes nejaké teórie.

divnazienka

Nirv - Co je to OKP, nech spravne chapem

Bohuzial len vztahu. Mala som pred tymto este jeden vztah. Neze by to bola zla skusenost ale aj tam som mala problem miestami verit, ci mu na mne zalezi. Dalsia vec je ze mi ex aj raz povedal, ze neviem ci este ku mne nieco citi. Taka veta ma zasiahla dost.

Pred nim vztahy neboli, len romaniky pri ktorych som dufala, ze bude nieco viac. Vsetko skoncilo tym, ze to bolo pekne a nakoniec nemali zaujem.

Ja akosi mam problem verit a to ma trapi, lebo sucasny priatel za nic nemôze, nic zle nerobi a ja si tymto spôsobujem stresy. Aj teraz ma trapi, ci sa netrapi on...je to tazke