Sexualna minulost partnera/partnerky

Príspevok v téme: Sexualna minulost partnera/partnerky
wazzaw

Zaujimali by ma vase pohlady na minulost vasho partnera/partnerky v intimnej oblasti. Je to pre vas dolezita informacia? Ovplyvnuje to nejak vas vztah? Musite to vediet?
Alebo na druhu stranu to povazujete za sukromnu vec, ktoru si ma clovek nechat sam pre seba, pokial o tom nechce hovorit. Mame na to pravo? Co ak to moze ohrozit aktualny vztah (nejakou chorobou prenosnou pohlavne)?

Zhrnutie: Aky je vas nazor na informovanost sucasnych partnerov o sexualnej minulosti? Je to sukromie alebo vec na diskusiu v sucasnom vztahu?

vetva

mat takeho chlapa ako ty oliver vyhovies svojej frajerke, pekne a mudre od teba. Skoda, ze uz mas frajerku :D
k teme, tak ja rozhodne trvam na poznani zdrav. stavu partnera. A ako pise tvist, tych par minut vam stoji zato, aby ste riskovali svoje zdravie? Nehnevajte sa, ale dost hlupe od vas, ak tvrdite ze je vam to fuk. Ved pri sexe dochadza k miesaniu teles. stiav ak vam to mam tak polopate napisat, sliny, sperma, vag. sekret a ked su ranky, tak aj krv.
a este infoska pre menej informovanych, tu je zoznam niektorych pohlavne prenosnych chorob: HIV, kvapavka, syfilis, chlamydie, makky vred, vaginalne bradavice, vagin. herpes, hepatitida C a B, trichomoniaza atd. Nehovoriac uz o bakteriach zijucich v mocovopohlavnom ustrojenstve a ustach, ked sa uz bavime o vsetkych formach sexu. Dvaja ludia ktori sa rozhodnu pohl. spolu zit by mali poznat svoj zdrav. stav tak ako ked vstupuju do manzelstva a jeden z nich vie, ze nemoze mat deti, tak by mal o tom informovat partnera.

Oliver tvist

Jasne že treba poznát zdrav.stav tých pár minút rozkoše nestojí za doživotne trápenie. Môj kamoš tak nechránený m sexom chytil hepatitídu C takže bacha. A najmä orálny je nebezpečny tam sa guma nepoužíva takže s hocikým určité nie. Ja som s mojou frajerrku šiel aj na testy keď sme sa chceli milovať lebo pred ňou som mal dve a ona natom trvala tak som jej vyhovel.

Marsmeloun

ano to nik netvrdí .. ved kolký doplatili na svoj prvý krát ...ale proste je doležité poznať človeka , jeho zdravotný stav a myslím , že to je vo fungujucom vzťahu uplne prirodzené , že o sebe vedia tieto veci ..... a ked je to sex náhodný ...tak no sa treba chrániť ... je vela naivných ludí , ktorí potom ani nevedia komu sa maju ist za to podakovať ked daco chytia ...

Agnes999

Ja minulost a byvale sexualne vztahy normalne neriesim. Svojho sucasneho som sa nikdy na taketo veci nepytala. Ale nezacala by som si s chlapom, o ktorom by som vedela, ze mal vela zien. Ale pytat sa nema zmysel, aj tak ti nepovie pravdu.

doubledog

inak, zaujimave je, ze zeny maju vacsie sklony tuto minulost rozoberat.
clovek sa ani nepyta a dozvie sa vselico :)
vzdy ma to prekvapovalo, tento sklon zien.

doubledog

damy
akurat problemom toho vasho pristupu je, ze sexualne zdravie nie je priamo odvoditelne zo sexualnej minulosti.

ved aj muz, co spal len s jednou partnerkou, ktorej bol navyse vzdy verny, moze byt kludne nakazeny HIV.

Dadula56

kardinal, romantika je jedna vec, druha je romantickost vyletu k urologovi alebo dermatovenerologovi...
Ja poznam tiez vela ludi, ale so sexualnym zdravim sa bezne nezveruju. Je to kazdeho vec, ale lepsie si odopriet kusok radosti, nez behat potom po lekaroch. Mnohe choroby su bezpriznakove, tam je ta zakernost. Ze potichu skodi a dotycny to ani nevie, lebo ocakava, ze keby "nieco mal" uvidi vred, vyrazku, vytok. Nehovoriac o tom, ze ani kondom neochrani pred vstkym. A tiez su hrozbou niektore uzivatelky HAK, ktore uz kondom ani nepouziju a striedaju chlapov. Je totiz silny predpoklad, ze ak ma nahodny sex bez ochrany, nie je to jej prvy. Vela muzov to vyuzije, ale za aku cenu...
Nejde o sparanie sa v minulosti, ide iba o zdravie.

wazzaw

a ked neberieme v uvahu zdravotne riziko? predpokladajme, ze sa obaja spravali zodpovedne. je dolezite pre vas vediet pocet predchadzajucich sexualnych partnerov? ci to boli 2 alebo 5?

Marsmeloun

no tak podla mna to treba vedieť zo zdravotnej stránky ...aby si sa nenasla s herpesom a všeličím iným neskor ....lebo v dnešnej dobe je strašná promiskuita ... M25 ty si v jednej téme spomínala , že mas sexualneho partnera ženatého ... takže ti to je jedno keby jeho žena mala kvasinky napríklad a prenesie to na teba ?