Dobry den!
Mam vazny problem s VS... Mam pocit, ze ju nezvladam :( Vybrala som si najtazsiu VS na Slovensku a teraz neviem, co skor. Jednoducho mam pocit, ze na nu nemam. Najhorsie na tom vsetkom je, ze sa snazim, ucim, casto kvoli mnozstvu uciva nestiham spat (lebo som z tych, ktori ked chcu nieco vediet, musia sa to dlho drvit a neustale si ucivo opakovat) a aj napriek tomu dostavam z odovzdavok Fx :( Fakt neviem, cim to je, ucim sa na jeden predmet aj 3 dni, chodievam na samostudia a aj napriek tomu vsetko zabudnem, ked vojdem do ucebne a postavim sa pred skusajuceho. je to strasny pocit, cela sa trasiem, kokcem a na nic si nemozem spomenut, popripade sa mi vsetko popletie a ja hovorim uplne nezmysly. Na tuto skolu som sa chcela dostat vzdy, nad inou som ani neuvazovala, a od 3 rokov mam jasno v tom, co chcem robit... No zrazu som tu a uz si tym vsetkym nie som taka ista. Zo zimneho semestra mi ostala polovica skusok do letneho a ja uz teraz viem, ze to v letnom skuskovom nestihnem. mam 100 chuti neist zajtra do skoly, ale na studijne oddelenie po papiere o preruseni studia a zbalit sa a ist rovno domov :( Priatel tvrdi, ze to nemam dalej silit a ak si myslim, ze na nu nemam mam prerusit studium, rok ostat doma, najst si nejaku brigadu, vyskusat si realny zivot a pouvazovat nad tym, co skutocne chcem. ale rodicia by boli urcite proti, uz teraz mi nadavaju a vyhrazaju sa mi, myslia si, ze sa vobec neucim, lebo ma doma nevidia ucit sa a nedaju si vysvetlit, ze doma sa neviem sustredit a uci sa mi najlepsie samej na intraku... mam pocit, ze ak by som to vzdala, sklamala by som celu rodinu, no najmä by to bola moja osobna prehra a to ma mrzi najviac... lebo vsetci ma od tejto skoly odhovarali, no ja som bola tvrdohlava, nepocuvla som ich a velmi som sem chcela ist :( co mam podla vas robit? je tu niekto s podobnou skusenostou? prosim poradte...
Nezvládam výšku..
No tak si odskoc na den, dva do fabriky na pas, mozno tu stratenu motivaciu najdes.
som dva a pol tyzdna pred statnicami a bez motivacie, kaslem asi na to...
matthias777: na tvojom mieste treba konat a co najskor ak sa chces z toho stavu dostat..
LauriE: o mesiac mas skuskove, cize aj podla toho ako ti to pojde v letnom skuskovom by si sa mala rozhodnut, sice podat si prihlasku na inu skolu je uz na tento rok neskoro okrem nejakych sukromnych..
laurie
ja som natom tak isto, ba este horsie ako ty, kvoli výske som zacal brat sedatíva a ostal som na nich tazko závislý, uz 4 mesiace som nespal bez sedatív ani jednu noc, nie som schopný spat bez liekov ani za stavu úplného vyčerpania, kazdy bozí den rozmýslam ci sa na tu skolu nevykaslem
Ty sama musis vediet ci nato mas, alebo nie. Prvak je tazky. Mozno ta vyhodia, daj opat prihlasku, skusky by ti mali uznat, zvysok dorobis. Ak teda citis, ze ta skola je jedina, co chces.
Nevzdavaj sa. Zdravie je ale prvorade, kasli nato ci niekoho sklames, je to tvoj zivot. Niekedy je paradoxne posunom vpred akceptovanie prazky.
pozri, ja som na čisto technickom smere, nemôžem hovoriť, že som sa učila od rána do večera, ale keď bolo treba, tak som sa učila nonstop. Myslím si, že pre človeka je najťažšie to, čomu nerozumie....
ano krmovinarstvo :D ucime sa o krmnej repe a podobnych ... :D a sak nie na skusu sa ucim 3 dni, ale na bezne skusanie! :D na skusku sa u nas treba zacat ucit uz cez semester a ani vtedy nemate istotu, ze ju date na prvy krat... na biologiu som sa ucila mesiac a to bola asi najlahsia skuska...
ma pobavila tá veta ze \\\\\\\"ucím sa na jeden predmet aj 3 dni\\\\\\\", ak sa na niaku skúsku musís ucit 3 dni aby si ju spravila napr. na C tak je to prd-skúska, niektorí majú také skúsky ze sa musia mesiac ucit v kuse kazdý den, aby ju spravili
Študujem.. a dúfam, že aj doštudujem :).. no len o tejto škole som počul prívlastok "najťažšia na Slovensku".. a v podstate to môžem aj potvrdiť.. na UVL študoval bratranec, poznám čo a ako to tam chodí.. nemyslím si, že to nie je ťažšie ako u nás..
krmovinárstvo? :-D :-D :-D