Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Svokra - ako jej to setrne povedat

Príspevok v téme: Svokra - ako jej to setrne povedat
weledka

no, ide o to, ze moja svokra je veelmi "mudra" zena, ako, nie je najhlupejsia, ale robi veci vzdy po svojom, aj ked ju milionkrat na to upozornime. Pisem tu teraz vo vztahu ona a nas maly syncek- jej vnuk. Nedavno jej zistili HELOKOBAKTERA, mala zdravotne problemy, aj ma (z nezdravej stravy) no a ja som samozrejme chytila mensiu paniku, lebo moj maly je teraz prvy rok v skolke chorlavejsi ako inokedy, aby to nechytil. V nedelu sme boli u nich na obede aj s malym, a schvalne som si ju vsimala, ze ako serviruje jedlo. By ste neverili, ona takmer nepouziva pribor, jedlo naklada rukami, aj vnucikom na tanier, samozrejme ryzu a taketo veci nie, ale maso, chlieb, dokonca maso a zeleninu do polievky a co potom nasleduje, pravidelne si olizuje prsty, ked tam ma zvysky jedla a tymi prstami nevaha ist malemu do taniera, kde miesto nozika nasuva jedlo prstami na vidlicku. Parkrat si aj odkasle, samozrejme nie do vreckovky, ale do dlane. Je mi z toho z prepacenim na grc. Manzelovi som to hovorila, tiez si to vsimol, je z toho smutny, ale nevie ako jej to setrne povedat. Ona si totiz o sebe mysli ze je superbabka a nikdy by si toto nepriznala, robila by sa, ze sa mylime a vkuse by vysvetlovala, ze ona to tak nerobi a blabla.. Okrem toho sa dokaze rozplakat na pockanie, ona je dost teatralna, tak aj tohoto sa bojime. Take veci, ze nema malemu davat sladkosti, alebo ze pije iba vodu a nesladeny caj, nech mu nedava dzusy, to viem v pohode povedat, aj ked viem ze ma za chrbtom ohovara, ze neviem naucit maleho na normalne jedlo, tj. rezne a bravcovy bocik so zemiakovym salatom.... Niekedy mam vycitky, ze sa furt na nu hnevam, ale ja uz zacínam byt normalne chora znej, stale na to myslim, ze aka je neuvedomela, dzignuta. I tak ho krmi pernikmi a dzusom :-/
Prosim ako matky, ako by ste riesili takuto delikatnu situaciu? Vdaka moc.

weledka

Maomam a to ako skotrolujem, ci si umyje po WC?
Raz nam sem doniesla chripku (starala sa o 5 ludi s chripkou), co som sa tesila, ze je moj maly konecne zdravy po antibiotikach, ona sem nakolise, ako by som si bez nej nevedela dat rady a donesie sem virus. Myslim si, ze si vtedy neumyla ruky, predtym ako sa zacala s malym hrat. Na druhy den rano bola aj ona chora, takte uz bola infekcna aj den predtym. Kks. ako som ju preklinala!! Nezodpovednost na mraky! Teraz ked chytime helikobaktera, s vnukom sa moze rozlucit, to myslim vazne a poviem to aj manzelovi. Takze bud jej to povie, alebo sme skoncili s navstevami. Ja to uz nebudem tiez jest.

Dadula56

Ja by som dala setrnost stranou a povedala jej to vecne, pokojnym tonom. To je snad zakladna ludska slusnost nenakazit vsemoznou pliagou pribuznych. A ak to niekto nevie a vystavuje nebezpecenstvu celu rodinu, preco by clovek mal byt este setrny?Zasa odtial potial.

Maoam

dufam, ze si aspon ide poriadne umyt ruky po WC mydlom a teplou vodou, nieze naklada jedlo po tom, co vysla z WC a ruky si neumyla........, lebo to tito ludia tiez robia

nirv

No moja je taká istá plus nesmierne urazliva. Aj tak si bude robiť po svojom, aj ked jej povieš. Na ilustráciu, raz dávala malému oblozeny chlebík a bola na nom aj horcica. Ked povedal že horcicu nechce tak ju zlizala a dala mu ho. Som myslela že sa pogrcam. Ale nesmela som nič povedať. Teraz by som už povedala...už by mi to bolo jedno, aj tak sa s ňou už nebavim. Humus.