Zdravim...bolo obdobie kedy som musel zjest aj 20 hypnogenov aby som mohol zastat(chudak pecen) Vysadil som ich da sa povedat bez problemov.Slabsie abstaky ale dalo sa to vydrzat.. Mamm vysoku toleranciu aj inych lieciv. hlavne benzodiazepinov. teraz som cisty lebo dalej to tak ist nemoze chcem sa opytat ci ta tolerancia sa mi po case znizi a zaspim alebo sa upokojim len po jednej tablete ako to bolo na zaciatku alebo ta vysoka tolerancia uz mi navzdy ostane? dakujem
Vysoka tolerancia liekov
100 tbl ale iba 2 krat mi napisala viac ne
to ti ake balenia predpisoval? 20tbl na jeden sup...ufff
Praveze vsetko som mal od lekara...len tak sa nedaju zohnat
tak pre benzodiazepiny je typicke, ze hlavny prejav navyku je ten, ze pacient musi zvysovat davky, aby dosiahol ten ucinok, ako na zaciatku, preto su urcene na kratkodobe obdobia a lekar by ich predpisovanie aj uzivanie mal prisne kontrolovat
ak si bol nejaky cas 'cisty', tak je jasne, ze po istom obdobi ti stacia nizsie davky, pretoze telo si postupne odvykalo
preto sa odporuca postupne znizovat davky az po vysadenie, ale to vsetko by mal kontrolovat lekar
ak si bral na vlatnu päst :-///
Prosim viac vasich nazorov...dakujem
ja si to nemyslim. ak sa dlhsie neberie navykovy liek tak neskor zaberie aj v nizsej davke
JORKO, tolerancia na lieky zvyčajne ostáva už na celý život. S tým sa musíš zmieriť.
myslim tak ze ked nebudem dlhsi cas hrat hypnogen ze telo si od neho odvykne ze po case ked si ho nasadim ci bude aj 1 tableta mat taky ucinok ako za starych ciac navyku ked som bral 20...
ja som brával 12 tab. hypnogenu/stilnox (zolpidem) dennne, kazdých 12 hodín som si musel dat dávku inak bolo so mnou veľmi zle, práveze ja som abstáky mal silné, psychiater mi predpísal tiapridal ako substitučnú liečbu a pomocou neho som behom 2 mesiacov znízil dávku zolpidemu na 1 tab. denne
Jorko, hej aj vysoká tolerancia sa dá znízit, je to predovsetkým o psychike, vediet sa psychicky uspokojit s mensou dávkou, + substitucná liecba pomôze
j11 - mne psychiater predpisoval obrovské kvantá sedativ, lebo vedel ze som tazko závislý a mám abstáky
pan d., samozrejme, ze mu to psychiater nepredpisal v davke 20 tabliet.