Predcasne ukoncenie PNky

Príspevok v téme: Predcasne ukoncenie PNky
Bubiko1985

Dobry den, rada by som sa informovala ohladom predcasneho ukoncenia PNky. Dnes som bola na kontrole, lekar ma vypisal na dalsich 8dni. Avsak tuto PNku by som chcela ukoncit skor (od 28.03. by som chcela ist do prace). Ako postupovat? Je potrebne ist opatovne zajtra k lekarovi a poziadat ho o ukoncenie PNky? Nechcem vyzerat ako hlupa, ale az doma mi dosiel fakt, ze cez vikend sa stahujeme, od 01.04. budem byvat uplne na inej adrese a cez vikend to uz vychadza viac ako 10 dni, cize moze prist kontrola zo socialky. A kedze budu teraz sviatky, nebudem mat na papieroch informacie o aktualnej adrese, na ktorej by som sa zdrziavala pocas PNky. Mensi risk je ukoncit PNku skor, ako riskovat, ze ma pri kontrole nenajdu na povodnej adrese. Dakujem za kazdu radu!

Bubiko1985

Ono je to totoz tal, ze na PNke mam uvedenu adresu trvaleho bydliska a taktiez adresu prechodneho bydliska. Blbe je, ze sme v podnajme, na zvonceku nie je moje meno, cize uz tu je prvy problem. Ako sa to riesi v tomto pripade? Radsej by som si tu PNku ukoncila skor a v pohode sa prestahovala bez obav z kontroly, len ked teraz pridem k lekarovi, budem si pripadat ako debil. V den kontroly predlzena PNka, na druhy den ziadost o jej ukoncenie :-/.

korbacik

Poziadaj lekara, aby v pripade kontroly informoval soc. poistovnu, ze si zmenila adresu, na ktorej sa zdrziavas (stahovanie nech nespomina, aby si nemysleli, ze mas PN kvoli stahovaniu). Pocas PN mas pravo byt i na inej adrese, len musis o tom informovat svojho praktika a poziadat ho, aby pripadne informoval socialnu poistovnu.