Ahojte, chcem sa spýtať hlavne tých, ktorí sa v kokosovom oleji, jeho účinkoch a možností využitia vyznajú. Mala som v pláne kúpiť si kokosový olej z DM-ky, keďže som nechcela zaňho veľa platiť, povedala som si, že nebudem objednávať z netu, že tento bude určite dobrý a postačujúci. 300ml stojí 7,19€. No dnes som u nás vo vedľajšej dedine v jednom bioobchode objavila 100%-ný kokosový olej, 1000ml za nejakých 7,35€. Tak keď to porovnám, samozrejme sa toto ohromne oplatí, len neviem či sú tie kokosové oleje rovnaké, alebo v čom sú rozdiely, či sa dajú všetky použiť rovnako?? Tento čo som dnes objavila je určený na varenie, nie je tam písané o kozmetickom využití, ale je tiež 100%-ný tak isto ako aj ten z DM-ky alebo z netu, dá sa podľa vás používať aj na telo a vlasy aj keď tam toto využitie nie je spomenuté?? Bude to mať rovnaké účinky?? Neviem aká to bola značka, viem, že to bol výrobok pravdepodobne z Maďarska, lebo názov bol písaný po maďarsky. Poradíte?? Pretože keď si konečne nejaký zakúpim, primárne by som ho chcela používať na telo a vlasy... ďakujem za všetky rady.
Kokosový olej - sú všetky rovnaké?
Ako si nanasate ten kokosovy olej na vlasy? Kedze to musi byt v chladnicke tak je to stuhnute a neda sa s tym pohnut... :(
Skusal niekto kokosovy olej z www.nu3tion.com?
Teraz som pozrela na flasku kokosaku z DM a je na nej to zelene logo, mozes si to skontrolovat v predajni. To male 100ml balenie stoji nieco vyse 2 eur, tak minimalne za skusku to stoji:)
ak je kokosovy olej za studena lisovany, panensky, tak je proste kvalitny, rozdiely v znackach su potom minimalne. Ten z DM drogerie je urcite v poriadku, ma jemnu nevtieravu kokosovu vonu a vynikajucu chut.
napr. bioplanete, saloos, tropicai - tie vyskusaj
kokosovy z dmky je v poriadku, avsak su aj oleje s lepsou kvalitou, s ovela lepsou vonou
Velmi pekne dakujem, to s tým logom som nevedela. A nevieš či ten z DM-ky to logo má?? Akosi som si to nevšimla... na stránke, kde píšu o tom kokosáku z DM-.ky je uvedené, že má certifikáciu kvality BDIH. To je ono??
Ešte toľko aby ste mali o tom predstavu kvalitný a BIO kokosový olej má vždy cenu 2,80 - 3,00€ za 100ml = 1dcl pod touto cenou nemá význam ich kupovať lebo s chem. spracovaním strácajú práve tie dobré vlastnosti kvôli ktorým kokosový olej chceš kúpiť
tie maďarské sú také. Kupujte taký ktorým dodajú BIO certifikát výrobcu
7 rokov používame kokosové oleje. treba vedieť že ako vo všetkom aj tu platí cena o kokosovom oleji prezrádza všetko. 100% prírodný, natural, bio označenia ešte neznamenajú že sú kvalitné. Bohužial lacné kokosáky vyrábajú chemickou cestou! Naj sú tie ktoré sú označené logom BIO produktov (zelená zástava s hviezdičkami v tvare lístočka). odporúčam značku Omega & more
Ok, vdaka, asponviem, co konkretne si mam vsimat :)