Ahojte vsetci,...mam dost velky problem a uz s tym nemozem dalej zit...potrebujem sa niekomu vyrozpravat,aj ked len anonymne,...prosim neodsudte ma hned,ja viem,ze to je moja vina,ja vlastne ani neviem preco toto pisem,asi sa mi troska ulavi,...nosim v sebe privelmi tazive tajomstvo...podviedla som svojho priatela...pred 2 rokmi...on o nicom nevie a ja mu to nikdy nepoviem...nedokazem to...mali sme vtedy krizu,dost velku...byval cele tyzdne prec,lebo pracoval v inom meste,...velmi som ziarlila,...chodieval von s kamaratmi a ja,...nasla som si kamaratky a spoznala som jeho...zacalo to nevinne...par schodzok pri pohari vinka,nevinne kamaratstvo a pomahanie zvladat tazke zivotne situacie...ale...prerastlo to do niecoho ineho...prve bozky,prvy sex,...chcela som kvoli nemu opustit mojho priatela a on si ma chcel vziat za zenu,...tak to islo pol roka,...uz som to nevydrzala a povedala svojmu priatelovi o nom...ale nie vsetko...plakal...a ja tiez,...nieco sa vo mne zlomilo,zacala som mat pocit,ze s tym druhym je to hlavne vasen,ale laska...opustila som ho,...bol zniceny,ale po case sa z toho dostal,...vraj ma novu priatelku...a ja som zostala s mojim priatelom a obrovskymi neutichajucimi vycitkami svedomia...pre par noci vasne som si vysluzila,co mi patri...do konca zivota sa budem trapit...v juli mam zasnuby...neviem,ako to bude dalej,...niekedy sa hanbim pozriet sa mu do oci,ked mi hovori,ako ma ma rad,...uz som mala dni ked som chcela povedat pravdu a opustit ho,ale som hnusny zbabelec,lebo viem,ze by som zostala sama...neviem co robit,mojho priatela lubim a boli ma,co som mu urobila..co je lepsie...odniest si toto tazive bremeno do hrobu,alebo zostat na kolenach,ponizena a opustena...sama...;o((
Zradila som,oklamala som,podviedla som,....
Sarah,
jedine pravda oslobodi cloveka a ak mas vycitky svedomia (a to mas), mala by si mu povedat VSETKO, co ta trapi - on ak Ta miluje, odpusti Ti, lebo laska to nie je 'iba v dobrom, ale aj zlom'..ako bolo uz napisane, nevera nie je len o pohl.styku, ale ak mas aj po ciastocnom priznani stale vycitky - to je signal, ze mu to mas povedat...ak mu to povies, spadne z teba milion kilovy balvan a bude to znamenat, ze ti zalezi nie len na tom, aby mal ON TEBA rad ale aj na tom, ze ho TY MILUJES a je Ti luto co sa stalo a nechces to viac zopakovat (alebo si to nechavas zadne dvierka??myslim, ze nie..). Ak laska nebude cista a pravdiva, nikdy nevydrzi....pocuvaj svoje svedomie a neboj sa!!!
Bea
mlč v oboch prípadoch. kašli na to a zabudni na to. to je moja rada. a drž sa :)
Ahojky...dakujem vam vsetkym...dost ste ma podporili,aj ked ja viem,ze rozhodnutie je na mne,rozhodla som sa mlcat..davam mu tolko lasky,ze to snad aspon troska odcini moj hriech..dost u mna zavazili nazory aki su chlapi a verte mi ja si tiez nie som na 100% ista ci on ma nepodviedol...myslim,ze je to lepsie ako podviest ho po tom co sme si slubili vernost navzdy pred oltarom...mam kamarata ktory podviedol svoju zenu 4 dni po svadbe a tomu sa hovori sok..ona o tom nevie a on jej to nikdy povedat nechce...esteze ju nepoznam iba z videnia,neviem co by somn urobila..aky mate nazor na to ze napriklad viete o niecom co urobil niekto vasej kamaratke a je to vazne povedali by ste jej to aj za tu cenu ze jej to ublizi? no ja neviem,...ja si asi tych tajomstiev ponesiem so sebou cely zivot dost...
mala by si mu o tom povetad...nevera je vazna vec
Samozrejme, všetci máme ten istý názor "chcem to vedieť" ale ked sa to stane a dozvieme sa to, tak minumálne 80% z nás si povie, keby som to nevedela!!! Stane sa čokoľvek, život sa nekončí. Je príliš krátky na to, aby sme sa zaoberali nejakým zakopnutím. Áno, teraz je to pre Teba nevyriešiteľná dilema, ale uvidíš, život Ti prinesie ešte také krízy, kedy sa len pousmeješ nad týmto problémom. Podľa môjho názoru mu to nepovedz. Hlavne si ujasni v hlave, či ho ľúbiš a ak áno, už to nikdy nikdy neurob. Túto svoju chybu sa snaž aspoň trošku odčiniť tak, že ho budeš milovať! Ale sama seba netráp. Fakt to nemá zmysel. Ty budeš smutná a on si bude myslieť, že už ho neľúbiš... (podľa mňa, minimálne každý druhý chlap urobí to isté, ked sa mu naskytne príležitosť) Tak si to vyrieš vo svojej hlavičke a nebud smutná!!! Život je taký krátky!!!
Ahoj ja som vždy hovorievala, že keby ma praiteľ podvedie, tak to chcem vedieť. Mňa priateľ podviedol, priznal sa mi a ja som mu odpustila. Ale poviem ti jedno, teraz by som bola radšej keby to neviem, pretože už mu neverím, stále ho podozrievam a hádame sa často kvôli tomu. Podľa mňa by si mala na to zabudnúť a už to nikdy neurob, ale vážne ak mu to povieš bude to rana, viem, zažila som to a on ti už nikdy nebude veriť a možno ho aj stratíš. A ešte jedna vec, žena skôr odpustí takúto vec ako chlap!!!!
frh dobre si to napisal. Ja si myslim, ze by si mu to mala povedat, lebo ako napisal svedomie, aj vrzek, raz sa to dozvie a potom to bude podstatne horsie. Pises, ze ho lubis. Ak ho lubis tak ako mozes s nim zit po boku a klamat ho. To by bol zly zivot. Postav sa k tomu a nes nasledky toho co si spravila, mozno ti odpusti a ty budes kludna, mozno ta necha, ale s tym si mala ratat, ked si ho podviedla. Plakat je uz teraz neskoro, teraz sa treba rozhodnut. Ale ak by som sa nieco take dozvedel ja o svojej priatelke, tak by ma to velmi ranilo a nedokazal, by som s nou zit. Uz ked ma chce podviest, nech ma predtym necha.
Je zaujimave vidiet tu protipolne odpovede, ale odpovedat si musis sama. Budes sebecka, uprednostnis svoje pohodlie, istotu, spokojnost na ukor neho? Je pravda, ze ked si to nechas pre seba v praxi ho o nic neochudobnis, ale to neznamena, ze to problem nie je. Cele to prilis zavisi od jeho hodnot, viery, jeho povahy a miery rozumnosti. Ty ho poznas lepsie, ked Ti Tvoj odhad vravi, ze by Ta opustil a Ty sa bojis len o seba, ze budes sama, opustena, potupena... Akokolvek sa Ti k tomu vyjadrime, situaciu Ti to nezlahci, rozhodnutie ostava na Tebe. Ja si nemyslim, ze ked si si v priebehu kratuckej chvile dokazala najst 'znamost', ze by si mala problem aj druhykrat. Vztah sa buduje, dvaja rozumny ludia + cas = vyborny vztah. Nepotrebujes k tomu nic ine. Najskor je Ti asi luto casu straveneho s nim a preto s nim ostanes. RisK. Neviem ci uzivas drogy alebo alkohol, ale pod ich vplyvom by to bolo lahsie ak mas problem len zo strachom, nie s rozhodnutim. Ak vsak rozhodnuta nie si, nemusim hovorit...
v ziadnom pripade mu to nehovor, tym nic nevyriesis. Myslim ze sa na taketo veci da "zabudnut"..ale tak ako sa vravi co si navaris to si aj zjes