Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Antidepresíva spôsobili hypomániu, alebo mániu

Príspevok v téme: Antidepresíva spôsobili hypomániu, alebo mániu
lily7272

Ahojte, chcela by som sa Vás spýtat, či nemal nikto z Vás podobný problém a to ten, že liečba AD (u mňa konkrétne 50 mg Serliftu denne) vyvolala hypomániu.
Ako ste to riešili? vysadenie AD a dalsia liecba? to by znamenalo, že AD niekde pomozu a niečo zhorsia. Ak sa teda nájde niekto kto má podobný problém, zaujíma ma aj ako dlho trvá a ako sa prejavuje. U mna sa prejavuje povznesenou náladou najmä v poobednajsích hodinách, nespavostou, hnačkou. AD som vysadila a neužívam nič, po stránke deppresia sa cítim dobre. Dakujem za príspevky.

crepinka

ak ti slabych 50mg sertralinu sposobilo presmyk do hypomanie, si jednoznacne bipolarna alias maniodepresivna
mala by si byt nastavena na stabilizatory nalady a AD uzivat len pocas pripadnych depresivnych faz a aj to len velmi opatrne

Jane_3sto18

Hej Depakine užívam aj ja popri antidepresívach. A určite navštív psychiatra, musí ti zmeniť liečbu alebo čo. Jednej známej sa stalo presne toto isté, že z depresie sa stala bipolárnou. /teda tak mi to tvrdila/

Meretseger

Si vedená ako depresívna alebo bipolárna? Ináč je to celkom ľahko možné, že ju vyvolali, keď sa to preženie, a keď sa s nimi ešte aj experimentuje, dokážu doviesť do Pezinka, tak bacha na to:) Na tvojom mieste by som čo najrýchlejšie švihala k doktorovi a neskúšala ich vysadiť sama.
Hypománia, aby mohla byť tak určená, musí, myslím, trvať aspoň dva týždne. Prejavuje sa, presne ako píšeš, povznesenou náladou, nespavosťou až insomniou, megalomanskými plánmi, rýchlou rečou, etc.