Psychické problémy po strate dietata.

Príspevok v téme: Psychické problémy po strate dietata.
BerusGa32

Ahojte,teraz boli tomu 4 roky čo sa mi v ôsmom mesiaci narodilo mŕtve bábo.Odvtedy mám strašné problémy s pamäťou,sústredením sa a koncentráciuo.Nazačiatku ma lekár posielal k psychiatričke aj psychologičke,ale ja som si vtedy myslela s pomocou blízkych že to zvládnem aj sama.Že musím byť silná.Ale ako ide čas,tak mám pocit že je to stále horšie.Strašne moc zabúdam,keď mi niekto niečo povie,polovicu prepočujem a obyčajné veci mi začinajú robiť problém.Niekam sa stráca aj moje sebavedomie.Ak sa ma niekto niečo spýta a ja vidím jeho pohľad a ako čaká na moju odpoveď,dostanem okno.Normálne sa začnem zajakávat a mám pocit,že sa úplne ztrapňujem.Neviem čo so sebou ďalej.Veci čo boli pre mňa pred pár rokmi samozrejmosťou,teraz mi robia strašný problém.Všetkého nového sa bojím.Dá sa mi ešte vôbec pomôcť???

BerusGa32

Ahojte,dakujem kazdej za jej nazor.Ja som sa u ziadneho lekara neliecila.Dufala som,ze som dost silna a zvladnem to bez pomoci,ze to cas zahoji.Mozno aj trochu zahojil,ale prisli postupne tieto moje komplikacie.Ked som prisla o dieta,v tom case som mala aj rozchod z priatelom,podvadzal ma a to sme uz mali obrucky....................... RNG - dakujem,ale ja som nikdy nic nebrala,takze mi nazvy tychto latok nic nehovoria...................... Najhorsie je,ze sa neviem vyjadrit,niekam sa mi stratila aj moja slovna zasoba...

RNG

Njz ked si s tym za 4 roky lekari nevedeli poradit, tak asi nemaju az taky velky uspech, vsakze.
Odporucam vitamin B, zmes stress B, extra mineraly, a antioxidanty ako huperzine A, vinpocetine a gingkolidy. Pozri cez google.sk na temy rng,stres, a tiez spanok.
Na zvysenie hladiny serotoninu odporucam si doplnit polotovar na serotonin, 5-HTP, 2 x 100 mg.
V strese sa totiz serotonin ovela rychlejsie spotrebuva a pri nedostatku nastava depresia. Samozrejmre odporucam najma protidepresny vitamin D-3, 5000 IU denne, ale aj ine doplnky, ktore nam robia dobre a nedoastaneme ich dost v strave ako selen, zinok, jod, vitaminy C a E, rybacie/krill/calamarine oleje na mozgovuu cinnost, lecitin na cistenie ciev a tiez mozgovu cinnost( 2 lyzice tyzdenne) a podobne. Tiez mozno extra vitamin B-3 vo forme inositol hexaniacinate, 2 x 500 mg.

zewa

Samozrejme, že sa ti dá pomôcť. Je fayn, že si svoje problémy sama uvedomujes a vieš ich popísať! Určite si si toho veľa prežila. Vlastne vy všetky. Je dôležité chodiť na terapiu. Rodina je super, ak vie podržať. Ale skutočne pomôcť v tejto situácii, po takej strate vie len odborník. A je skvelé, pokiaľ sa do toho v prípade potreby zapojí celá rodina. Píšeš, že sa ti narodilo mŕtve dieťa. To znamená, že nemáš partnera?

ambrozia

Mne pred 4 rokmi zomrela dcérka a úplne som stratila zmysel života. Snažím sa ho nájsť, ale akosi sa mi nedarí. Od smrti dcérky sa liečim na ťažkú depresiu a postraumatickú poruchu. A s tou pamäťou som na tom podobne. Nezapamätám si jedno slovo a preto ma moja psychiatrička poslala na psychologické vyšetrenie, či tá zábudlivosť je len kvôli depresii alebo začína nová choroba. Prajem ti veľa sily do ďalších dní a skús navštíviť psychológa.

anysia

skoda, ze ti nemozem poradit, mozem len povedat, ze sa citim podobne, zabudam, nesustredujem sa, pocuvam,, a pritom neviem,nepamatam, co mi ludia povedali. niekto ma o nieco poziada, ja suhlasim, ze to urobim, a potom to, samozrejme neurobim, a budem si 100% ista,, ze sme na tu temu vobec nehovorili a ja som nesuhlasila. nieco niekam polozim a o 5min.sa "bijem do krvi",, ze som to nikdy nemala v ruke. co s tym robit? preco mi pamat a sustredenost prestala fungovat? mam busy zivot, ale to som mala vzdy a nemala tieto problemy. ved ja o 5min.neviem, co som robila, hovorila.