Moja sestra sa asi zbláznila

Príspevok v téme: Moja sestra sa asi zbláznila
vanny

A to doslovne. Je veľmi pekná, inteligentná 23 ročná žienka. Pred rokom sa rozišla s partnerom o ktorom si myslela, že pre nich plánuje spoločnú budúcnosť. Odvtedy ako keby jej totálne preplo. Skončila VŠ, našla si celkom dobrý job a zamilovala sa. Ale keď som z hrôzou zistila, že sa stretáva s 18 ročným maturantom, takmer ma porazilo. Snažila som sa o tom s ňou porozprávať, aby prestala dávať silu do tak nevyrovnaného vzťahu a našla si niekoho k sebe aj vekovo aj spoločenský rovného, odbila ma slovami, že je to jej život. Ja som však presvedčená, že je to len náplasť za ten nevydarený vzťah a skôr či neskôr zraní nielen seba, ale hlavne toho mladého. Ako jej otvoriť oči, aby sa začala chovať rozumne a nerobila takú blbosť. Ďakujem..

A ja

Môj syn sa v 19 odsťahoval k 24 ročnej žene.Dnes sú spolu 15 rokov,majú dve deti a fungujú veľmi dobre.Nechaj sestru,je to jej vec.

Wikimon

18 rokov neznamena ze ma mozog 16 rocneho pubertiaka ktory mysli pohlavnym organom ... je vela ludi ktory maju 18 rokov a su dokoncy vyspelejsi ako poniektory 30 rocny ... takze mozno prave preto sa zamilovala ... podla mna je normalna .. len nasla mladeho a rozumneho chalana ... co sa tebe nezda dobre ekdze ma len tolko ... ale nic o nom nevies tak ho nedsudzuj a skus mu dat sancu ... :) . aby sa ukazal ... a az potom konaj keby zistis ze ma naozaj zmyslanie na pubertiaka ...

spaceboy

ahoj, ten vekovy rozdiel nie je zas az tak velky, a niektori 18 rocni chalani posobia aspon fyzicky za omnoho starsich nech v skutocnosti su. Jeden na druhom vidia nieco, co ich pritahuje. Preco by sa mali riadit podla toho, ake normy su zauzivane, alebo ci na nich niekto nehladi. Dolezite je, ze si spolu dobre vychadzaju a su obidvaja stastni. A to je z hladiska vztahu asi najdolezitejsie.

TinaM

ved toto nie je ziadny problem...no a co, tak chodi s mladsim. Mozno im to vyjde, mozno nie. A mozno potrebuje len odlahcenie v zivote. Ved jej netikaju bio hodiny, aby hned musela hladat otca svojich deti

zewa

No, pokiaľ s tým nemajú problém oni dvaja, ty s tým nič nemôžeš. Môžeš jej len byť oporou v tom, že jej povieš , že tu pre ňu vždy budeš. Každý útok na jej vzťah bude odbijat a prehĺbi sa v nej sila udržať ten vzťah napriek všetkému a všetkým. A to nie je dobré. Možno má tvoja sestra fyzicky 23 a on 18, ale môžu byť mentálne na rovnakej urovni. Skús ho spoznať, možno je to fayn chalan. A keď nie, sestra na to príde sama aj bez tvojej pomoci. Každopádne netreba proti nim bojovať, pretože to nikdy k ničomu dobrému nevedie.

Dadula56

Lenze to skutocne je len jej zivot. Poznas toho chalana?Mozes mat pravdu, ze je ten vztah nevyrovnany, ale moze to byt aj uplne opacne. A cim je jej spolocensky nerovny?Pat rokov nie je ziadna tragedia. Tiez nie je nikde napisane, ze tvoja sestra sa chce zanho vydavat zajtra. Ak vobec chce, tak k tomu pride najskor az za par rokov a je snad sama schopna posudit, ci je to spravne alebo nie.

kafe

vanny, v prvom rade kľud. Ja nevidím nič strašné na tom, čo tvoja sestra robí. Aj 23 ročná je vlastne ešte decko (z môjho pohľadu), takže neidealizuj si jej vyspelosť. Tá sa nemeria vekom ani vzdelaním.
5 ročný rozdiel neni nič strašné. TY sa do jej vzťahu skutočne nemáš prečo miešať len kvôli tomu, že sa ti nepáči jeho vek. Jediný, kto potrebuje otvoriť oči aby nerobil sprostosti si TY. Chalan môže byť skutočne šikovný, múdry a môže to dopracovať oveľa ďalej ako sestra, takže nehovor o nevyrovnanom vzťahu, lebo nakoniec to môže byť tvoja sestra, ktorá bude menej ako ON.

Fakt, prestaň sa jej miešať do života. Robíš hroznú sprostosť.

M 25

a čo ak práve ten 18ročný je jej pravá láska??
nechápem, prečo máš taký puritánsky názor na jej vzťah .. poznáš toho chalana vôbec?
má pravdu, je to jej život.. a ked sa popáli, zas, tak sa popáli .. a aspon nebudeš ty najhoršia, že sa jej staráš do života..