Tehotenstvo a namahava praca

Príspevok v téme: Tehotenstvo a namahava praca
žužu

Dnes mi doktor povedal, ze som v 3. tyzdni. Pracujem ako recepcna v hoteli na 12 hodinove smeny (iba denne smeny) postojacky, nesmieme si sadnut, nasa praca je okrem toho velmi stresujuca, je to velky hotel, je toho vela a nasa klientela su povacsine velmi neprijemni a nepriatelski ludia, s ktorymi prichadzam nepretrzite do kontaktu a vplyvaju na mna. Ked som sa pytala doktora, kedy mozem odist z prace, povedal ze tehotenstvo nie je kontraindikacia. Lenze ja malemu nechcem ublizit a odist by som chcela cim skor. Zamestnavatel by teoreticky mohol suhlasit hned, ako najdu nahradu. Ak viem zhodnotit situaciu na mojom pracovisku a poviem to lekarovi, musi ma vypisat na PN, alebo mi ju moze odmietat?

vvxg

keby lekar vypisoval PN kazdemu kto sa vYhovori na stres v praci , tak by nepracoval ale sedel doma v zamknutej izbe aby sa vyhol stresu... ked mas obavy zeby stres mohol zle vplyvat na plod , tak sa proste nestresuj v tej robote alebo si najdi inu nestresujucu pracu. ak taku najdes, daj vediet. neviem ci si myslis, ze vsetky zeny co boli tehotne a pracovali, mali taku sterilnu pracu v ktorej mali najlepsiu naladu za zivot a 24hodinovy spokojny a bezstarostny usmev na tvari?

žužu

Nechystam sa doma nic nerobit, ani "vysedavat". Normalne sa pytam kvoli obavam o babatko, nie kvoli tomu, ze sa mi nechce pracovat. Stres vplyva na cloveka a cely organizmus, ktoreho sucastou je teraz aj plod. A aj keby na 3-tyzdnovy nic nevplyvalo, nebude mat navzdy 3 tyzdne, ved som nepovedala ze chcem odist hned zajtra..

zrdfd

lekar ma pravdu. ty niesi vhora ale tehotna. nic nerobenim a vysedavanim doma mozes plodu ublizit skor. a na ten 3tyzdnovy plod este absolutne nic nevplyva a uz vobec nie tvoja praca recepcnej