Zaujima ma nazor viacerych ludi, ze ake vyhody a nevyhody su, ked sa clovek stane rodicom?
Jasne, ze plusove su:
ten krasny pocit mat babatko, starat sa o malickeho cloviecika, vychovavat ho, dieta da vela lasky a pod.
Tie minusove su podla mna:
clovek nemoze len tak rano lezat s partnerom v objati do kedy len chce, nemoze sa milovat kedy chce, nemoze sa zobudit a povedat si napr. a dnes sa ideme lyzovat (pisem o tom, ked je babatko malicke, stale musi clovek riesit, ze co vsetko treba malemu kupit, kedze dieta aj rastie, hracky treba, potom peniaze na skolu a stale nieco, a potom tie problemy ked je dieta v puberte a proste stale starosti okolo dietata.
Takze zaujima ma vas nazor k tejto mojej teme
Mat deti?
baby: kazdy robi chyby a aj kazdy rodic robi chyby. Ale ak budes svoje dietatko lubit, vychovavat ho s laskou a pozornostou, tak keby si aj hned niekolkokrat po sebe neodhadla, preco ten zatial nemy tvor place, ono ti to urcite velmi rychlo odpusti a zabudne :)
Existuje niečo ako materinský pud, ak si inteligentna, rozoznas čo dieťa potrebuje.
klasik - nasmeruje, možno áno ale čo ak zle odhadnem situáciu napríklad? Bude plakať, poviem si len je hladné alebo ho bolí bruško...ale čo ak to bude niečo vážnejšie? Čo ak si to nevšimnem? Ach, viem, asi to znie, že som prehnane bojazlivá alebo čo ale dieťa je živý tvor, bábo, ktoré nerozpráva sa môže spoliehať len na svoju matku.. A to Ťa nikto nenaučí...čo ak sa to vo mne nevyvine?
joan1 - dakujem :)
baby - kedze sa zamyslas nad tymito vecami, budes velmi dobra matka. Ja som sa tiez toho bal - moja rada je - nezamyslaj sa nad tym, tvoja starostliva povaha ta sama nasmeruje pocas problemov tym spravnym smerom. Najma NERIES lebo to prekombinujes :)
Tiež nad tým zvyknem premýšlať - myslím, že pripravená na dieťa už som, nesužujú ma myšlienky typu : Nemožem ist na lyžovačku kedy chcem, na all inclusive, lenošit s partnerom ( po novom budeme predsa leňošiť traja :) ), mňa skôr sužujú myšlienky či drobcovi budem dobrou mamou, či mu budem vedieť dať všetko čo potrebuje,...či budem vedieť byť pri ňom vždy keď to bude potrebovať, či nezlyhám, či ho dobre vychovám... veľmi sa bojím, že to nezvládnem. Ale aj cez to všetko verím, že ak budem mať dieťa, tak to bude to najväčšie šťastie.
Môj syn sa práve naučil lyžovať a mám z toho taaaaaku radosť a vôbec mi nevadí že ja len sedím a sledujem ako sa sám lyzuje
Klasik12321 tak blahozelam k takemu synovi, nech sa dari :)
joan1 - viem, ze by sa o nas postaral, lebo sa nam ho podarilo super vychovat (mozno to bolo aj tym nedostatkom, co sme mali, tak sa priamo zucastnoval rodinnych rieseni a precitil vsetko na vlastnej kozi :) a je aj taka citlivejsia povaha, fakt slusne vychovany, to povie kazdy kto ho pozna :)
To by sa muselo stat nieco mimoriadne, aby sa zmenil.
Prednedavnom som mal vazne zdravotne problemy a prezival to viac ako ja...
Klasik12321 kde beries tu istotu ze sa o teba postara? Pozri sa aka je dnes doba, deti odchadzaju do zahranicia a mnohi si tam zakladaju rodiny a ich rodicov nema kto navstivit ked su v nemocnici. Mnohi su supnuti do domovov dochodcov lebo ich nechcu mat deti na krku a na navstevu pridu len ked potrebuju peniaze.