Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Elektrosoky

Jane_3sto18

Ked som bola na psychiatrii, tak jednej babe od nás na izbe dávali elektrošoky... neviem, či jej zaberali, nepoznala som ju až tak, aby som vedela, aký mala stav, ale bola riadne vymetená, krátkodobá pamať nikde. Veľa ľudí na ECT nadáva, čo im ich dávali. Ja si tiež myslím, že je to až to najnajnajkrajnejšie riešenie, lebo trieskať do mozgu elektrinu a piecť ho ako šnicel, to je trošku pritiahnuté za vlasy.
Už nie sme v dobe kamennej.

majulik538

mne elektrošoky dávali. čo sa týka humánnosti o tom by som nepochybovala, bola som v celkovej narkóze a nič necítila, boli pri tom prítomný lekári, anesteziológ, ... je to rok, čo mi ich dávali a zatiaľ nepociťujem žiadne trvalé následky, keď mi ich dávali strácala som krátkodobú pamäť, tak tri dni dozadu. mne osobne to pomohlo. bola som v hroznom stave, úplne mimo a nič na mňa nezaberalo. až teraz som si čítala v prepúšťačke, čo všetko mi dávali a nič... už z toho obobia pred šokmi mám len hmlisté spomienky, kvôli môjmu stavu. po nich som sa necítila nijako zázračne, ale začala som komunikovať a konečne som bola prítomná v tom, čo sa dialo. je to určite individuálne... čo sa mne nepáči je, že keď som podpisovala súhlas s nimi, bola som dosť mimo, určite nie v stave objektívne, zodpovedne a sama sa rozhodnúť... na druhej strane. neviem, kto by to za mňa mal vtedy rozhodnúť... nevidím spôsob, akým som vtedy mohla o čomkoľvek rozhodovať, neviem, ako sa takéto prípady riešia...

doubledog

spytaj sa lekarov, aku zaruku ti davaju, ze ti to naozaj pomoze a z dlhodobeho hladiska neposkodi.
a ci ti to vedia dat pisomne :)

podla ich reakcie zistis, co si o tom myslia oni sami.
rozhodni sa podla toho.

Larita

Ten film je zo 70tych rokov, za vyse 40 rokov sa medicina poriadne posunula a uz je to ovela efektivnejsie, tyranie je skor ked problem neriesis ale trpis nim(napr.depresie), tak ked nie je ina moznost...

blecha

videla si film Prelet nad kukučím hniezdom?

Nemyslím, že elektrošoky vôbec niekedy niečo liečili. A hlavne mi to príde ako týranie.