Ahoj, mám fenku Cane corso a pred mesiacom sme ju dali napáriť. Psík už mal, ale viac rokov a bol operovany na nozky tak nedošlo k uplnemu spojeniu sa, ale k niečomu pravdepodobne došlo :) Chodila som s nou 2 týždne kazdy druhy den ku nemu. Ako teraz zistím, že je kotná? V minulosti mala falošnú graviditu tak neviem či nahodou nebude lepšie zájsť k vetetinárovi. ALe i tak by ma zaujímali vaše názory, že ako ste si to všimli vy pri vašich fenečkách? Okrem toho, že je akasi citliva, túlivá, ma cicinky trošku vacsie...ale to je asi jediny znak zatiaľ...
Ako zistiť, či je fenka kotná?
Prosim, rozlisujte mnozenie ala halabala(priklad: jaj, ten ma krasne ocicka a je jedno, ze to ledva zije, ze ma demodikozu, ze ma dysplaziu v takom stupni, ze ledva chodi atd, lebo JA chcem steniatko od neho, lebo JA chcem si privyrobit, lebo JA chcem cistokrvneho psa, ale ani za pana nedam tak vela za obycajneho bastarda z chovnej stanice s PP, ked JA mozem mat takeho isteho cokla za 50 eur-vsak ako JA usetrim a vet si uz mydli ruky ako na vasej hluposti zarobi:)) a ozajstny chov s PP, kde sa majitelia staraju, aky geneticky material bude vybrany, aky je zdravotny stav psov a feniek, chodia na vystavy, aby si mohli tych svojich zodpovedne uchovnit, platia nemale poplatky, s laskou sa staraju o steniatka a ich rodicov, snazia sa zodpovedne vyberat buducich majitelov a ak sa nieco predsa pokasle, prevezmu zodpovednost za to "ich" stena-toto su prosim ludia, ktorym naozaj ide o udrzanie standardu plemena, ake sa vam paci a ake chcete mat. Ale niektori nedokazu pochopit, ze ked sa psy a feny budu nakryvat len tak, bez ziadneho vyberu, ten standart, to, co sa im na tych plemenach paci, zanikne a zanikne aj plemeno! Mnozitelia, chovatelia psov bez PP sa podielaju na niceni plemena.
Alibaba, ked budes odchytavat vyhodeneho psa krizenca yorka hodinu vo fujavici v zime, potom mozes rozpravat keci, ako treba pomahat psom, ale zachovavat pekne psicky(to som robila pred 2 tyzdnami a samozrejme sa mi to nepodarilo a pes je niekde v haji, snad nie je uz niekde mrtvy v priekope). Vyskusaj si pracu ludi v utulku na taky tyzden, ked ti budu ludia prehadzovat psov cez plot, ked budes prosit na FB o peniaze, o krmivo, o lieky, lebo uz nie je z coho nakrmit 150 psov. Myslim, ze by si zakratko velmi zmenila nazor na psov bez PP:). Ale ty to nikdy nezazijes, ani tebe úpodobni, tak si zite v iluziach, ako mnozenim psov bez PP, roznych krizencov pomahate celemu svetu, a hlavne tym psom.
uplne jednoduchu otazku sa opytala a vy jej tu nakladate hluposti. preco by bola povinna mat psa z utulku a nemohla by mnozit cistokrvne stenata? vyhynu krasne cistokrvne psy a budu uz len oriesky z utulku? treba pomahat psikom ale aj zachovat pekne rasy.
chod s nou k veterinarovi takto budes zbytocne tapat. nam to potvrdil veterinar ale netrvalo dlho a bolo podla brucha jasne, ze je v tom :)
nikaroxy, ked si myslis, ze su tu niektore prispevky primitivne a ze ty sa vyznas v psej dusi najlepsie, tak si nic nepochopila! no co uz..... su ludia, ktorym staci len to, ze ICH pes sa ma dobre a ked si zmyslia, chcu psich potomkov, preco nie, pravda? je to tvoje rozhodnutie. a ani na tom nezalezi, ze pes je stary a noha mu robi problem, proste za kazdu cenu! aj pre take a podobne rozhodnutia, ako su tie vase, su utulky plne! esteze existuju aj taki, ktori zasvätia casto aj cely zivot prave zvieratam, len aby ich aspon trochu chranili pred ludskou hlupostou a aroganciou, ktora nema hranic.
ber tento prispevok ako chces. dufam len, ze si este velmi mlada a nerobis si velku hlavu o tom, ako to vsetko funguje a preco tak piseme. snad sa nad tym aspon zamyslis a dufam, ze aj mnohi, ktori to citaju a chcu potomkov, najlepsie cistej rasy, lebo je to in, lebo je to viac, nez krizenec, lebo, lebo, lebo....
Nieco o psej dusicke:)
psiadusa.sk
psiadusa.sk
PS: Dnes som zla.
Ospravedlnujem sa za svoje bludy. Ale dnes mam bludny den, tak si tu tak bludim a vsade prudim:).
Nikaroxy, ty zial nevies nic o situacii so psami na Slovensku a vo svete. Vies preco som ti polozila tie 2 otazky? Aby som sa presvedcila, ze naozaj nic o psoch nevies. Ta tvoja fena a ten nakryvaci pes moze byt mozu preniest na stenata urcite vady, o ktorych vy majitelia ani netusite a mozu sa ukazat prave na stenatach. Ale kedze ty si velka znalkyna psov a my nic vlastne nevieme, tak ani neviem preco ti to tu pisem:). Nechajme teraz vsetci psickari svojich psov sa mnozit, vsak su ako muz a zena, nech si uziju. A utulky a OZ?! Nech sa napchaju "nasimi produktmi", vsak su nafukovacie ako bazeny, a cim viac pribudne, tym lepsie, nech sa ti dobrovolnici zadlzuju az po usi, vsak co nam je po nich a kurnik, furt len zobru o peniaze a krmivo, a na kastracie(ani tym psom nedozicia, aki su to zli ujovia a tety). A pani doktori zo starej skoly s dubovymi hlavami nam dobre radia, nech kazda fenka aspon raz za zivot zisti, ake je to byt mamka. A male psie deticky?! Ked raz skoncia na retazi alebo s gulkou v hlave, to predsa nie je moja starost, to je starost ich terajsieho majitela, ja som ich nechala len sa narodit.(pre rozumovo menej zdatnych je to myslene IRONICKY-aj ked zial, ako to vidno aj tu, niektori si to naozaj myslia:().
Deria.. čo má psík z útulku teraz s mojim problemov. A mimochodom ja psíka z utulku som si už raz zobrala, je u mojich rodičom a je najštastnejší pes pod slnkom. Vidí, že o psíkoch vieš veľmi málo a len tu rýpeš do nepodstatných vecí. Tu nejd eo množenie žiadne, v živote nasa fenka nemala este steniatka a ak aj teraz bude,tak naposledy apotom ju dame podviazať. Vidieť že nevieš o psej duši nič, fenka je ako žena, tiež potrebuje mať v živote babatko..takže budem rada,ked sa tu podobné primitívne príspevky nebudu už zobrazovať, radsej nepíš nič ako by si mala vypustiť blud.
no, vyjadrujeme sa podla svojho nazoru a nie ako to tebe pasuje, je mi luto.:) na ten napad, zobrat si psika z utulku si neprisla, pravda? len mnozte, nech mate len svojich potomkov a ostatni psi....co po nich, ze? nech v tych utulkoch aj pokapu. tomu sa hovori egoizmus, len tak dalej!
Ale ten psík už na tom lepšie nebude, on ma prst vyoperovany a z toho dovodu kriva. On nebol na operacii teraz, ale pred rokom a je starý takže tam nejde o žiadnu bezohladnosť. Majitel chce velmi potomka od neho. A my by sme tiež chceli este jedneho kamoša pre nu, nech nie je sama...Ked neviete odpovedat tak načo sa vobec vyjadrujete...
to bolo od vas trochu bezohladne.... chudak pes, vedeli ste, ze nie je este po operacii v poriadku.
ci je fenka v tom, vam spolahlivo povie len vet.