Biely povlak a vytok

Príspevok v téme: Biely povlak a vytok
antala

no tak zacnem asi tym ze mam 18 rokov. ked som bola mladsia asi okolo tych 11 tak som si vsimla ze sa mi vytvara v malom mnozstve taky biely povlak medzi pyskami ale myslela som si ze to je normalne. vytok som ziaden nemala alebo ak tak slaby. ked som dostala prvy krat menzes tak mi zacal aj vytok zo zaciatku ho nebolo vela. taky hlienovity,biely.po case sa ho produkovalo viacej ale aj to som si myslela ze je normalne. ten biely povlak som nesledovala, ale ak sa mi robil tak v uplne malom mnozstve a teraz mam vytoky tiez tie iste hlienovite a biele a je ho vela (niekedy mam vlhke az rifle). mozem povedat ze mam vkuse mokre nohavicky. ked sa vecer idem sprchovat tak mam na nohavickach dost velky zlty flak a zapacha. (ten zapach neviem ku comu prirovnat ani ho neviem opisat). a posledne dva tyzdne som si vsimla zase po rokoch ten biely povlak a tvori sa ho viacej ako inokedy. je to ako keby tvaroh a tiez trochu zapacha. tieto problemy mam uz od 1. menzesu ale v poslednom case mam pocit ze sa zhorsuju. a dodavam ze ma nic neboli a ani nesvrbi a nemam pravidelnu menstruaciu od zaciatku. vopred dakujem za rady. a ku gynekologovi pojdem len chcem vediet aj vase nazory a skusenosti.

rocky23

prepác, ale si tým asi podla mna nejaká posadnutá, samozrejme je treba sa dat skontrolovat mikroskopom u gynekológa, výtoky mozu byt roznej farby a úplne nezávadné, a slipová vlozka, ak dýcha je tiez nezávadná, proste taká istota a ulahcenie pre zeny, preco to nevyuzit

Katka333

nesuhlasim, pracovala som v zdravotnictve. ktorykolvek lekar Ti potvrdi ze vytok inej farby ako priesvitnej alebo priesvitno-bielej farby je sposobeny neziaducimi bakteriami /Gardinia, klebsiela, streptokoky atd./. tvarohovity vytok zvacsa sposobeny kandidou.
nosit stale vlozku okrem toho nie je zdrave, je to papier, castokrat parfumovany, kolko zien ma vytoky aj z alergii na uvedene chemikalie, bavlnene nohavicky uplne stacia.
nie je lahsie sa dat preliecit ako stale niekde šachovat s vlozkou?
neliecene zeny okrem toho ohrozuju aj svojho partnera - urinalne infekcie, aj ked nie tak caste ako u zien

rocky23

práve zltý výtok, ktorí zapácha kyslím je úplne normálny, to s tou vlozkou som cakala, sú zeny, ktoré proste slipovú vlozku nebudú nosit, lebo ich pichá, majú pocit, ze tá vlozka neviem sa ich divne naskladá, steklí a podobné pocity. U mna je to úplne v pohode, je to velmi dobrý pocit, mat stále cisto na tom mieste. A výtok u zien je úplne normálna vec, kedze v posve je vlhké prostedie.

katka333

vytok zltej farby nie je fyziologicky. a zeny by take veci nemali zanedbavat, osobne si neviem predstavit byt dennodenne odkazana na slipovu vlozku. zdravy clovek ziadne vlozky nepotrebuje, okrem periody, treba vyriesit problem a vlozky vam nebude treba

rocky23

v prípade výtoku ako tvaroch treba navstívit gynekológa, ale tam sa chystáte obe:) mozem vám len poradit dievcatá noste slipovú vlozku a aj náhradné vlozky, ja ich mám v takej malej tasticke, to si obmienajte, ked idete na záchod. Tá slipová vlozka musí dýchat. Je to zvlást napísané na balení. Ja ich nosím uz vela rokov a v pohode. Co sa týka výtoku, dá sa kúpit aj v lekárni nejaká liecba, popýtajte sa tam, cípky alebo masticka do posvy, také biele okolo piskov to je ok, výtok co páchne kyslím je ok, tiez si zaostarajte mydlo s kyslou prísadou na intímne partie a nejaké tabletky na obnovu kyslého prostredia v posve. Ak nemáte zápal, tak tieto prostriedky by mali postacovat, niekedy stací týzden liecky a je vsetko ok. Jezte probiotické jogurty, kyslú kapustu a budete zdravé. Vela stastia

Marsmeloun

podla mna máte začínajúcu mykozu .....výtok by nemal zapáchať ... typický biely "
tvaroh " je tiež pri kandidoze .... navštív urcite doktora

15975369

ahoj ja mám 17 a presne čo si napísala sedí aj na mňa. taktiež sa mi biely výtok ale aj ten žltý fľak (kt. zapácha) objavili na nohavičkách po prvom menzese. chystám sa k gynekológovi, uvidíme čo mi povie.