Ahojte mam 18 rokov a rada bysom studovla bud pravo alebo medzianrodne vztahy ale neviem sa rozhodnut ci mam ist na vysoku skolu tohto zamerania alebo na univerzitu v ktorej sa nachadzaju tieto fakulty poradte mi prosim co je lepsie ci univerzita alebo vysoka skola co je viac uznavane vo svete atd. dakujem pekne za vase ohlasy
Univerzita verzus Vysoka skola
je to sice starsia tema, ale neda mi neopravit chyby, kedze vela ludi to isto cita a nie je to tu dobre napisane.
Rozdiel medzi univerzitou a VS na slovensku je taky, ze na univerzite sa robi vyskum.
Vdaka tomu mozu univerzity otvorit aj treti stupen (doktorandsky), na ktorom sa vyskum realizuje. Kedze vyskum je narocny a drahy, ucitelia na univerzite su zvycajne ti mudrejsi (co neznamena, ze musia lepsie ucit).
Venujem sa pomoci studentom pri vybere VS a oboznamovanim s tym, ako to tam chodi.
Pre blizsie informacie o VS odporucam napr. tento moj clanok www.kvizy.eu
alebo web zamerany na VS: studentskefinancie.sk
no niekde som cital ze unas sa viac uznava univerzita...zatial co v zahranici vysoka skola...ale ci je to tak naozaj boh vie :) skola je len zaklad,dolezita je potom prax a kurzy okolo nej :)
najprv si precitaj tento clanok: spravy.pravda.sk
a potom sa zamysli ci fakt sa oplati studovat pravo..
Vysoka skola sa rozdeluje na tieto kategorie
Univerzitního typu
Univerzita je vysoká škola, kde učitelé přednáší studentům o vědě ve více oborech. Univerzita vedle funkce vzdělávací má i významnou funkci vědecko-badatelskou. Člení se na fakulty (např. lékařská, právnická, přírodovědecká, matematicko-fyzikální, filozofická apod.), které se dále dělí na katedry nebo ústavy. U fakult zajišťujících výuku ve větším počtu se mohou ústavy nebo katedry sdružovat do sekcí (např. sekce chemie, sekce fyziky nebo sekce věd o Zemi). Univerzity mohou uskutečňovat všechny typy studijních programů. Kromě činnosti pedagogické provozují i činnost vědeckou a výzkumnou, vývojovou nebo umělecko
Neuniverzitního typu
Uskutečňují především bakalářské studijních programy, ale mohou též uskutečňovat magisterské studijních programy. Na rozdíl od univerzitních vysokých škol se nečlení na fakulty.
urcite unverzita je viac ale medzinarodne uznavane pravnicky titul ti je na dve veci ked budes studovat slovenske pravo mozes sa upichnut len tu u nas v SR, takze :). ak by si chcela niekde do sveta pracovat skus pozret zahranicne univerzity. napr. v Haagu sa da studovat medzinarodne pravo aj tam studuju slovaci
imgs.pravda.sk
Netreba komentar. Ale sla by som na Univerzitu.
Urcite tuto, je to zahranicna VS, ale posobi v Bratislave - ma aj povolenie aj akreditaciu, je to super. Kamoska tam chodi a nevie si to vynachvalit. Maju aj verejnu spravu, medzinarodne vztahy, aj nieco pre EU a diplomaciu... www.vip-vs.sk
mne to bolo vysvetlene tak,ze ak si budes hladat pracu v zahranici,titul a ani tvoje 5rocne, popripade viacrocne studium ti tam nemusia akceptovat,kdezto univerzita je univerzita a nikto nespochybnuje univerzitne vzdelanie.takze asi tolko rozdiel k univerzite a vysokej skole.u nas je to de facto asi jedno.nikto sa nepyta kde si studovala,ci mas cerveny diplom,hlavne ze mas vysku a titul vo vrecku.
no sak to som napisala, ale v podstate naco je cloveku ist na univerzitu keby ho to vobec nemalo bavit, nie? v tom je to slovickovanie