Natrafila som na teóriu alkalickej stravy, má niekto skúsenosti s takýmto spôsobom stravovania? Zdá sa mi to trocha pritiahnuté za vlasy. Bez mäsa, vajec - všetkých živočíšnych produktov okrem rýb, mlieka a mliečnych výrobkov, ovocia s výnimkou citrusov..len klíčky, zelenina a voda ktorá je prefiltovaná, alebo je v nej sóda bikarbóna... eh?
Alkalická strava
ja som len reagoval na ten argument o prijati cohokolvek vedeckou komunitou.
alkalizacna strava je podla mna nedostatocna, kedze ide hlavne o zeleninu a mozno nejake to ovocie.
to bude asi skor vhodne ako kratkodoba ocistna kura na odlahcenie organizmu, ci ako podpora liecebnych procesov.
mozno je jej popularita a ucinnost zalozena hlavne na tom, ze bezni ludia sa prejedaju zivocisnymi potravinami a potrebuju viac tej rastlinnej stravy.
2 doubledog o tom sa hovorilo uz davno o tom vitamine C. Vtedy nejaky amik tak liecil v Mexiku tusim.
Tu ide ale skor o to ze tychto teorii mas mrte a nevies ktora je spravna. A rozhodnut sa podla toho co ti lepsie znie alebo na co si natrafil na nete ako na prve je blbost.
Okrem toho ti lekari sa nemaju za co hanbit. Skor by sa mali hanbit ti co to presadzuju ako jedinu pravdu a je jedno ci sa to neskor potvrdi alebo nie.
A dalsia vec ze kebyze sa jedna o alkalizaciu organizmu tak by sa urcite nasiel sposob ako to vybavit aj bez upravy stravy :) Lenze nepocul som ze by v tomto smere niekto patral.
to, ze nieco nie je prijate vedeckou komunitou, este nic neznamena.
o rok-dva ci 5, ked to uz prijate bude, sa budu vsetci ti vedci, co to teraz zosmiesnuju, zucastnovat konferencii a robit si karieru na alkalizacii.
napr. pred tyzdnom som cital, ze nejaky slovensky onkolog zacal pouzivat doplnkovu liecbu vysokymi davkami vitaminu C infuzne.
pamatam si velmi dobre, ze pre troma rokmi si tu z RNG robili lekari srandu, ked tuto metodu opisoval.
chcem len pripomenut ze to co to RNG pise nieje prijate vedeckou komunitou. Moze to byt pravda ale aj nemusi. Ak by to tak naozaj bolo asi by to pouzili pri lieceni rakoviny. Zase take konspiracie moc neuznavam ze pomaly vsetci lekari sveta sa zatli a nebudu pouzivat alkalicku stravu na liecenie rakoviny podla mna je to absurdne. To ze je strava bohata na zeleninu zdrava o tom nikdo nepochybuje ale to s tou alkalicitou je uz ina kava.
Čo ja viem, štúdie existujú... dokonca v zahraničí sa tak lieči rakovina.
Vrelo odporúčam knihu "Aktíne proti rakovine" od Coy Johannes F.-Franz Maren. Práve som ju dočítala. Nemám rakovinu, ale v záujme zdravia sa chcem začať tak stravovať.
viď:
www.bux.sk
Nuz je hromada statistickych dat, ktore potvrdzuju, ze strava bohata na zeleniny a s mensim mnozstvoms acharidov a bielkovin je pre ludi zdrava, maju menej chorob vseobecne, vyssiu imunitu, menej rakovin a podobne.
Povedzme len napr alkalizujuca strava je podstatne prospesna pri lieceni rakovin, kde rakovinne bunky, ked ich alkalizujes, uhynu. Na to je literatury hromada, hoci to velka vacsina onkologov este stale nechce prijat.
Obcas sa tu zjavia clanky o sode bikarbone, draselnej bikarbone, co su bezne odkyslovace, ale naozajstny ucinny odkyslovac rakovinnych buniek ke cezium chlorid. Viac pozri na
www.utopiawellness.com a podobne, ked si zadas do Google.com cesium chloride, cancer.
A to sa prebojujes len k clankom zadarmo, nie ku vsetkym vyskumom a dnes uz beznym alternativnym praxiam liecenim alkalizaciou.Zijeme v svete penazi, tj naozaj cenne informacie nie su zadarmo. Zadarmo je len reklama, ked chcu nieco ludom predat.
neexistuje ziadna studia ktora by tuto teoriu potvrdzovala. Teda sa jedna o taky hokus pokus. Podla mna nema moc zmysel sa toho drzat.
a co je najdoležitejsie v zdravom neprekyslenom organizme vzniká omnoho menej chorob .... !!! mykozy , alergie a vsetko možné ... ale pozor .... kyslosť vytvára aj stres, strach a negatívne emocie ....
no celkovo som sa cítila zle bola som unavená , zle mi travilo , citila som sa ťažka , a hlavnev sa mi vracali mykozy a byvala som casto chora ... tak som to začala skumať ,,, lebo lieky mi vobec nepomahali ... nasla som knihy .. a tak ... čitala a od vtedy mi je podstatne lepsie ,,,, vyskusaj to ... ale nie len par dní ,...nevravím že mas piť sodu bikarbonu ... ale jedz zeleninu .... vela ..ja som dovtedy ... hocikedy nezjedla ani jeden kus ... teraz sa snažím kontrolovať stravu , aj sa viac hybat a aj pitný režim .. no a sem tak si damn daky ten zasadity kupel :D a pri dnesnom stravovaní ked Si clovek da na rano skladké pečivo na desiatu nič na obed daky presolený polotovar a vecer prihodí zase daco nie moc zdravé ... nie je možné aby bol zdravy a nebol prekyslený aj ked sa to možno este moc neprejavuje ... ale časom .... ja som dovtedy jedavala aj vela sladkeho ... a to je da sa povedať najvecsia chyba ...