Potrat

fiori

život je najvyššia hodnota, nemôže byť lepšie niekoho usmrtiť, nie s tým nemôžem súhlasiť. Toho chlapca Tvojej kamarátky je mi ľúto. To sa nenájde ani jeden človek v jej rodine, ktorý by ho objal? Viem, lásku mamy to nenahradí. Ale určite má otca, starých rodičov, tetu alebo uja, ktorí by mu mohli preukázať trochu lásky. Pre lásku sa oplatí žiť, možno ju zažije až keď bude dospelý, ale verím, že ona potom zahojí všetky jeho rany.

sewie

je viem, že vinia nespravneho cloveka. a bolo mi hrozne ked som videla svoju kamosku s jej synom a nevidela som u nej ziadnu lasku, radost z maleho. maly je nervozny, agresivny, nerozprava, hoci by uz mal, lebo sa mu nikto dokladne nevenuje. a jeho matka stale rozprava ako si zbabrala zivot...ano ona si ho zbabrala..ale v jej pripade by bolo lepsie keby dieta nemala. a ako si sama spomenula-potrat nie je jednoduchsie riesenie-kvoli vsetkemu co si spomenula...ale niekedy zial lepsie...

fiori

sewie, tie matky obviňujú nesprávneho človeka - to nie dieťa je na vine, ale ony samé, že sa správali nezodpovedne. Keby si priznali vlastnú chybu, ľahšie by zmenili svoj postoj k dieťaťu, a to by už potom nemuselo vyrastať bez ich lásky. Jednoduchšie je však ísť na potrat a nič na svojom myslení nemeniť. Nie je to voči tomu dieťaťu nespravodlivé? Určite nespravodlivejšie, ako ho nechať narodiť sa. Lebo keď sa narodí, má šancu, že ho ešte niekto bude milovať, aj keď možno nie vlastná matka (bohužiaľ).

sewie

hmmm fiori, nieco na tom je co vravis ale musim dodat ze sice som sa stretla so zenami co potrat olutovali, ale stretla som sa aj s takymi co olutovali ze sa stali matkami...a to je asi aj horsie ked to dieta vyrasta bez lasky a niekto ho vini z "pokazeneho" zivota. kamaratka bola tiez "nehoda" a jej mama ju od malicka bila lebo ju vinila z toho ze sa narodila...a potom mam kamosky co svoje deti sice lubia, ale priznali sa ze radsej by matkami neboli...

fiori

Potrat stojí strašne veľa - veľa výčitiek svedomia, sĺz, nepokoja v duši a psychických problémov. Keď to spravíš, zistíš, že si prekročila hranicu, ktorú si nemala právo prekročiť. Potrat je veľká nespravodlivosť a veľký hriech. Je to spravodlivé, že ty si spravila chybu a pykať bude nevinný bezbranný človiečik? Tebe sa tvoja mamka dovolila narodiť a ty to svojmu dieťatku nedovolíš, ono sa samo na svet nepýtalo, to ty si ho privolala. Aj keby sa ti to podarilo utajiť pred rodičmi, pred sebou to neutajíš a budeš musieť s tým tajomstvom žiť. Celý život nebude stačiť na to, aby si na potrat zabudla. Každé bábätko okolo teba ti bude pripomínať, že to tvoje mohlo mať už toľko a toľko rokov. To potratom si pokazíš život. Teraz si bohužiaľ veľmi mladá, aby si to pochopila, ale skús veriť staršej, ktorá nechce, aby si bola nešťastná.