Dobrý deň. Mám veľký problém, už asi 1,5 roka nemám stolicu skôr ako za 2 týždne. :-( Skutočne neviem čím to môže byť. Stravujem sa zdravo, mám pohyb, jem semienka, ovocie... Dedičné to určite nie je, rodičia sa zdravujú dosť nezdravo, nepríjmajú žiadnu vlákninu a predsa chodia na veľkú každý deň!!! Ako je to možné? Ja to vážne nechápem... Prečo ja idem iba raz za 2 týždne??? Posledné 3-4 dni z tých 2 týždňov sú navyše sprevádzané nepríjemnými pocitmi, zápchou... Aj teraz mám úplne nafúknuté brucho, cítim v ňom stolicu, je to nepríjemné... Mám neustále nutkanie na vyprázdňovanie, niekoľkokrát za deň kvôli tomu idem na WC ale stolica nejde von. A keď už mi náhodou podarí vyprázdniť, je to veľmi zdĺhavé a bolestivé... Bože ako ja závidím ľuďom čo majú stolicu denne, a celý proces vyprázdnenia im trvá 2 minúty. Viem že mám výborné predpoklady na rakovinu hrubého čreva a iné choroby, veľmi sa toho desím, snažím sa proti tomu bojovať, ale nejde to... Nedali by ste mi prosím nejaké rady? Len nie prosím lekára... Najviac by ma zaujímali vaše skúsenosti s týmto problémom.
Krv či hlien v stoici vôbec nepozorujem, robil som si aj domáci test a tá krv tam ozaj nie je.
A teraz otázka ktorá nie je zrovna košér, ale veľmi by ma zaujímala odpoveď...
Ako často máte stolicu, je sprevádzaná nejakými ťažkosťami? ako ich riešite? Táto otázka je smerovaná samozrejme na ľudí ktorý majú problémy s vyprázdňovaním, zápchou... Ja si totiž pripadám neuveriteľne výnimočný, aj keď v tomto smere je to dosť smutné...
Stolica raz za 2 týždne.
Raz za dva tyzdne? Chlapce mazaj k lekarovi, toto som este nepocula. O zapche sa hovori, ak clovek ide na velku menej ako 3 razy do tyzdna. Ano su potraviny co pomahaju, napr. lyzicka oliv.oleja, super su jemne ovsene vlocky napr.EMCO na ranajky, kysla kapusta...
Ale tvoj stav nie je sranda. Ziadny strach a ziadna hanba a MAZAJ k lekarovi!!! Rodicia predpokladam tiez nic nevedia, co?
Ja som chodila 8 rokov po lekaroch s takymto problemom a nepomohli absolutne!!!!Ano poslala ma obvodna na vseliake vysetrenia,ked nikde nic nenasli,tak aj psychiatrovi-samozrejme nepomohli mi ani lieky od neho.
Chod na stranku:Otazky pre RNG-mozno tam najdes odpoved,tak ako ja.
Chodit k lekarom bol u mna zbytocne zabity cas,bohuzial taka je moja skusenost!
kúp si irigátor ( klystír) a používaj ho denne dokým si úplne evyčistíš hrubé črevo ..určite pomože ...prečítaj si o tom niečo na nete :)
Urcite sa nestravujes az tak zdravo. Zdravo sa stravujuci clovek ide min 2x na velku ale mal by aj 3. Podla toho kolko velkych jedal zje.
Napis co jes presne.
ivetmicka, tak to si ho naozaj povzbudila!:) teraz nepojde uz vobec k lekarovi. on moze mat celkom iny problem a liecba nemusi byt vobec bolestiva.
Tvoj problém je práve v tom tvojom zdravom stravovaní... nehovorím, že musí byť úplne zlé, ale podľa tvojho popisu usudzujem, že ješ asi skôr tie zásaditejšie potraviny... ja som mala takýto problém keď som bola ešte malinká, no pamätám si to veľmi dobre, hlavne pre tie bolesti na wc potom... môj problém sa vtedy vyriešil pitím vlažnej vody ráno nalačno, švédskymi kvapkami a žutím kmínu... nezabúdať na dostatok vlákniny a tuku v jedle... teraz už s tým problém nemám, ale v poslednom období badám, že ako urýchľovak na mňa účinkuje grapefruitová šťava, ďžús
to musis okamzite riesit, za tie dva tyzdne sa ti do tela uvolnuju haldy toxinov, sa cudujem ze nevyzeras na 100 rokov.
ak si z Ba objednaj sa okamzite k Profesorovi Bátovskemu, je najlepsi odbornik gastrologiu
A prečo nechceš ísť k lekárovi?? 1,5 roka to je dosť dlhá doba teda, mal by si za ním zájsť, treba sa báť chorôb a nie lekárov! A skúšal si aj napr. gutallax kvapky? Len sa netreba báť, nemusí to hneď znamenať len rakovinu.
dost smutne je to, ze nechces ist k lekarovi. ved to nemusi byt hned rakovina! keby bola, uz by bolo byvalo davno po tebe. skusal si uz sudovu kapustu? myslim, ze u ludi to funguje tak ako u zvierat a opacne. moj psik mal tiez problemy, ze take 4 dni nic a potom odrazu take kopy, ze som sa zdesila, kde sa to v nom nabralo. veterinar nam nic nedal, povedal, ze treba najprv skusit davat sudovu kapustu. zabralo to super a odvtedy nema ziadne problemy.