vyberam si VŠ a som strasne zmätený....čo sa dnes oplatí študovať podľa Vás na VŠ?
alebo co a PREČ by ste si vybrali Vy kebyze mozete ist na vš este raz?
Ja rozmyslam mad medzinarodnymi vztahmi, zdravotnictvom (dentista, hematolog), alebo nieco s dopravou (logistika)
absolutne netusim co by mohlo byt najlepsie do buducnosti...
dakujem za vase nazory! :)
Čo sa dnes oplatí študovať podľa Vás na VŠ?
Ja by som siel do farmácie...ten liekovy biznis je super zaplateny
čo poviete na geoinformatiku ?
Lost, prečo si si zmenil nick? Mal si narodky či čo:)
mne sa tiez paci, ako kazdy ospevuje ekonomiu, a pritom je v praxi nepouzitelna, ale len blazni veria danej pavede.. cisla falsovat donekonecna nemozu, inak si budu musiet nakreslit ranajky na papier (ak bude nejaky) a zjest to..
tuto pavedu neznasam najviac zo vsetkych.. to uz radsej farar ako ekonom :D co sa moralky tyka.. keby aspon vymysleli teoriu ktora je v praxi funkcna, tak som ticho.. ale vzdy to bolo len o vykoristovani.. (a slovensko sa dostava k vykoristovanym, aby mohli "vyspele" krajiny prezit), lenze cim viac krajin sa preleje z jednej na druhu stranu, tym nestabilnejsie budu vahy, a rameno sa skor ci neskor zlomi..
Aká škoda, že mňa pred 15timi rokmi svojim spôsobom zaujímalo kvázi umenie, ktoré som potom aj vyštudoval. A včul ništ :D
no neviem, ekonomiky padaju, asi to s tou ekonomiou take ruzove nebude :)) nikto nevie, co bude o desat rokov, takze nikto nevie, co sa oplati studovat. urcite sa ale oplati vediet jazyky, ovladat pc, byt komunikativny a byt extra dobry v nejakom odbore. napr. v obchodovani je najlepsie byt flexibilny a vediet dobre klamat. oplati sa aj poznat pravo. je lepsie byt sam sebe panom ako niekomu sluzit. clovek by si mal naprv vybrat, co chce robit, a potom to ist studovat, nie naopak, ze idem studovat co je prave in, a potom uvidim, co budem robit. hlavne ze mam nejaku skolu, jedno aku a jedno ako.
Je potrebne mysliet na to, aby si neskoncil na urade prace a nezamestnatelny, co sa na Slovensku momentalne tyka takmer vsetkych humanitnych odborov. Lenze toto treba vhodne skombinovat aj s tym, aby ta to co studujes aspon trocha bavilo/zaujimalo. Ak ta to bavit nebude a bude to co len trocha narocne, tak pri tom nevydrzis. A pre medicinu to plati este podciarknute a zvyraznene. To je neporovnatelne studium so vsetkymi ostatnymi.
jemine no to je super dôvod ísť študovať medicínu kvôli prachom... potom že to zdravotníctvo vyzerá tak, ako vyzerá