Zdravím ludia.. potreboval by som radu. Strašne sa citim byť znepokojeny už dlhu dobu. Mavam stavy typu strach ist niekam medzi ludi, obavy z toho že sa mi niečo zle stane alebo prihodi a často krat to usti až by som povedal do paniky. Psychiatrom mi bola stanovena diagnoza tzv neuroza. Bral som AD približne 3 roky ale nie pravidelne. Čiže keď mi bolo lepšie som na to kašlal. M=am 23 rokov som študent na VŠ , nie som alkoholik, neberiem drogy.... Dá sa nejako toto prekonať bez pomoci psychiatrov a ich liekov ? ďakujem krásne za reakcie a pochopenia..
Mam pocit že sa zbláznim
neblaznite ludia veď je to len sprosta neuroza ziadna duševna porucha pri ktorej treba brať lieky :) všetko su to len myšlienky v hlave ktore treba nasmerovať spravnym smerom :) Zewa nechcem brať psychofarmaka pretože sa toho nezbavim do konca života. Naučim sa na system že šak lieky za mňa niečo spravia a bez nich budem nefunkčny. Už len tie vedlajšie účinky tých liekov ma odradzujú od ich užívania. Pamätám si že keď som mal dievča tak pri sexe...no dalej ani nebudem pokraocvať čo všetko tie lieky ovplyvnuju.Psychoterapiu neodsudzujem je sto krat lepšie sa s niekym porozpravať ako sypať do seba tabletky. Ja viem presne čo potrebujem. ludi okolo seba s ktorymi sa da o podobnych veciach rozpravať a ktori to pochopia, zatial mam takeho len kamarata psychologa. Depresie ja nemavam pretože som vesely clovek len mavam haluze. Dievca by mi tiež pomohlo to sa stavim. Skratka netreba sa hneď vzdavať treba bojovať a nezačať len s tabletkami pretože pri nich sa človek nedokaže smiať ani plakať :)
"Čiže keď mi bolo lepšie som na to kašlal."
Zacni kaslat znovu...
Preco neskusis kombinaciu lieky + psychoterapia?
Vieš čo, sám som odporca AD, a som za to, že by sa to malo brať, ak je to extrémne súrne. Ale podľa mňa choď za psychiatrom a rieš to. Toto sám nezvládneš, viem o čom hovorím, prešiel som si tým. Možno na začiatok aj lieky brať pravidelne. V tomto stave, keď ako vidím to asi nebude najlepšie.