Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Psychiater - 1. návšteva

Dagon

Ano, toto som presne ocakaval. Vsetci sa na mna vrhnite za to, ze tu len cisto odporucam staby REALNU medicinu prave konopu. Btw, nemusim tu spominat ziadne p1coviny ohladne toho, ci mam take alebo onake znalosti co sa danej byliny tyka. Jedine, co mozem povedat je to, ze odkedy ju v krizovych situaciach uzivam, tak mi VZDY dokaze pomoct. To je DOST ZASADNY rozdiel oproti psycho-srackam, ktore ordinuju cvokari. A to pritom ZAS A ZNOVA (na tomto fore) podotykam, ze sam som vedeny u cvokara a sam beriem aj psycho-sracky, akurat rozdiel je v tom, ze realne zvazujem, ci vobec maju pre mna este vyznam, kedze tie mi sposobuju len vedlajsie ucinky (a to fakt neprilis pozitivne), miesto tych uzasne pozitivnych. Je jasne, ze konopa MOOOOOZE (podotykam MOOOOOZE) u niekoho spustit nejaky psychozu, ktora bola skryta, lez myslim si, ze na tomto fore su ludia, ktorym sa uz psychoza ako taka daaaaaaaaaaavno prejavila!!! Vy, ostatni uzivatelia, to akoze nevidite, alebo to skratka nechcete vidiet?! Do prdele, to kde sme? Zase raz 100 rokov za opicami, ked uz aj v pridrbanych USA v ramci niektorych statov zacinaju s legalizaciou tejto rastliny? A to hovorim o USA, ktore je zodpovedne za to, ze samotna konopa je teraz na zozname zakazanych latok!!!
Takze, skor, nez tu zacnete pisat p1coviny, si o celej problematike nieco nastudujte a hlavne si precitajte skutocne odborne publikacie, ktore je mozne bezne dostat v knihkupectvach. Mozno budete len ziiiirat, na co vsetko je konopa liekom.
Ked danu rastlinu niekto vnima len staby "drogu", tak prosim. Lenze potom sa zamyslite, co to vlastne zeriete za latky, ktore vam predpisal samotny ujo/teta psychiater! Ide o latky 100x organizmu nebezpecnejsie a hlavne, co sa pecene tyka, brutalne zatazujuce.
Takze... ked sa trosku skonsolidujete, potom mozeme v tejto vymene nazorov pokracovat. Inak to nema ani najmensi vyznam a zmierte sa s prijemnou antidepresivnou smrtou, za ktoru bude zodpovedny vas psychiater/psychiatricka...

Neo Ned

spoliehať sa na psychiatra a len poväčšinou na tlmivé tabletky, založia si kartu a už si ich pacient...kopec všelijakých liekov proti depresií, to je doba. Epidémia depresie! Pritom musel do psychiatrického remesla zasiahnuť až psychiater S. Freud, ktorý psychiatriu ,,psychologizoval", tým sa stala humánnejšou, bo predtým to bol otrasný odbor. To je už dávno. Aj teraz je niekedy otrasný, lebo všetko by riešili len tými svojimi tabletkami.

Neo Ned

yesitsmyip: Jasné, musíš zniesť tie psychologické kecy napr. o osobnosti, motivácií, nejaká tá psychodiagnostika, testovanie môže tiež vyjsť neuveriteľne, ale kam inam sa obrátiť, ak už je človek v koncoch? Priatelia a známy hovoria dotyčnému, aby sa vzchopil...Kto ho vzchopí? Pán Boh možno môže pomôcť aj prostredníctvom psychológa...tiež mi vadí, že radia vo všelijakých rubrikách v skoro v každom časopise a môžu si aj protirečiť...Človek to musí nejako zhodnotiť a pod.

yesitsmyip

vobec neodporúčam psychologa navštivit ako to tu niekto odporuča, ak to odporučaju , je to len preto že nemaju čo robit psychologovia a niektorý ktorý sa vzájomne poznaju sú zohratý, ak pride nový klient k psychiatrovi tak monžo má známeho psychologa čo sa boji že nebude mat čo robit a inak by prišiel o prácu tak tam zašle nového pacienta pred začatim liečby ale ty nie si povinný tam zajst možeš odmietnut ako ty rozhodneš, toto nie je povinné,moja povodná psych nič mi nehovorila ale čo ju zastupovala ona spominala niečo ale ja som to razanttne odmietla.

oni len vlastné výskumy sleduju a to aby prežili, kedže nie je na nich dopyt a tešia sa že keby každý pacient čo sa leiči na psychiatrii by aj ich navšetevoval aby mali prácu, vobec oz zákona nemusiš navštívit psychologa, osobne som alerická na tie ich vopred predpripravené sofistikované sposoby komunikácie,NIC NEMUSIš LEN NAVSTIVIT PSYCHIATRA NIč VIAC,SAmozrejme možeš počitat s tým kolký budu mi oponovat, hlavne zabudované psychologičky čo tu radia pod roznymi menami

Neo Ned

Dagon: Súhlasím s Tebou,ale len potiaľ v tvojom príspevku,než si začal laicky šermovať s tým konope. To je fakt výhra s tým začínať a myslím to aj v tom zmysle to tu zmieňovať..., používať to ako všeliek, väčšinová spoločnosť ničomu nechápe a podobné názory..., to je fakt nezodpovedné. Mám zato, že ak si nedáš pozor a nie si ten človek, ktorému to prospieva, však aj zistiť, čo ti prospieva je veda, tak to môže byť cesta do pekla... Máš aj nejaké odborné informácie aspoň z trochu overených zdrojov? Vymenuj nejaké. To už radšej Ortomolekulárnu medicínu, predávkovať sa všetkými možnými vitamínmi skupiny B, uživať vit. C, horčík a pod.

Dagon

Ehm, nie, nenatrafil som na JEDNEHO ZLEHO PSYCHIATRA, ale hned na niekolkych!!! A to je velmi ZASADNY ROZDIEL, sakra! Ide totiz o to, ze si na to treba dava sakra pozor, do prdele!!! Psychika je velmi krehka vec a psychiatri alias cvokari ju dokazu KOMPLETNE dodrbat, ani sa clovek nestihne poriadne poobzerat, ze co sa to vlastne deje. Ja som momentalne u jednej nemenovanej cvokarky (ktora sa vsak tu na fore uz spominala), ktora k tomu vsetkemu nepristupuje tak brutalne ako ten cvokar, ktoreho som spominal v prispevku.
Kazdopadne, spoliehat sa cisto na to, ze cloveka zo sraciek vytiahnut len cvokari, je skutocne podcenene. Problem je, dla mojho nazoru, ze cvokari tak ci onak zacnu cim skor predpisovat vsetky mozne psycho-sracky, ktore vskutku niektorym ludom pomahaju (mam na mysli najma antidepresiva rozneho druhu, kedze tych existuju desiatky, ak nie aj stovky). Pruser je, ak by clovek natrafil na cvokara, ktory by bol schopny napr. kazdy mesiac predpisovat ine AD len dla toho, ako zaberaju/nezaberaju. Akurat, ja som to tu pisal uz viackrat... mam osobne tu smolu, ze na mna z nejakeho dovodu neucinkuju ZIADNE antidepresiva. Akurat mi zasieraju pecen, to je vsetko, co robia.
Anyway, ja by som osobne najprv odporucal pomoc psychologa. A to vravim praveze uz teraz, po viac nez 10. rokoch psychiatrickych praktik. Ak nepomoze psycholog (ktory nemoze predpisovat lieky, vdakabohu), potom sa treba skusit obratit na FAKT DOBREHO psychiatra, idealne psycho-terapeuta.
Alebo druha moznost, ktoru zvyknem propagovat... treba si pomoct napr. absolutne prirodnou medicinou, akou je trebars konopa. Ja viem, ze to znie "fetacky", ale opak je pravdou. Dana rastlina ma XYZ vyuziti, nie len v zdravotnictve, je preverena tisickami rokov uzivania. Je len nasa smola, ze legislativa SR pristupuje k tejto liecivej rastline tak, ako pristupuje, aj ked napr. v susednom Cesku sa to uz zacina lamat (minimalne pre onkologickych a neurologickych pacientov).
Vazne je tu niekto, kto si mysli, ze napr. akekolvek antidepresiva + benzaky dokazu viac, nez Cannabis? Napriek faktu, ze ide o cisto prirodny produkt, ziadne pridrbane syntetikum z laboratorii??? A hlavne -- napriek faktu, ze konopa uplne jednoznacne posobi anxyoliticky??? T.j. znizuje takmer na nulu nervozitu, neprijemne pocity v tele a pod.? Je tu niekto, kto mi zacne odporovat? Nech sa paci... len do toho. Ja mam s konopou a jej liecivymi ucinkami uz dlhorocne skusenosti, takze smelo mi zacnite oponovat. Ak doteraz "zeriete" psycho-lieky, tak radsej rovno drzte klapacky. Ide mi o ludi, ktori s tym maju REALNU skusenost!!!

Neo Ned

Tak na to je najlepšie si niečo prečítať...MuDr.J.Hašto, známy slovenský psychiater,dal k dispozícií na stránke svojho vydavateľstva F, teraz voľne na stiahnutie niektorých textov kníh, ktoré sú viac alebo menej odborné. Medzi nimi je aj kniha od Hansa Kinda: Psychiatrické vyšetrenie. je to pre lekárov,ale človek sa zhruba dozvie, čo a ako. Ak sa zaregistruješ, tak si môžeš stiahnuť. Predpokladám, že všetko asi nepraktizujú úplne, veď v dnešnej dobe, musia mať čakárne preplnené a to sa neliečia všetci, ktorí by sa mali...
vydavatelstvo-f.sk

Neo Ned

Skôr než zvažovať návštevu psychiatra, v prvom rade zvažovať návštevu psychológa. Ten ťa podľa závažnosti odošle k psychiatrovi. Inak, ak silno mocne chceš nejaké tabletky-AD, tak niektoré môže predpísať aj obvodný lekár, ak máš s ním dobrý vzťah a ten ťa môže odporučiť buď k psychológovi alebo psychiatrovi. V tejto republike je zaužívané, že jeden spolupracuje s druhým, čo nie je na škodu, ale niekedy si myslím, že ak si z malého mesta, v človeku môže hlodať taký blbý pocit, že miesto jedného, vedia o mojich problémoch hneď dvaja..., to len tak...