prosím vás, trpím už 7.mesiac hnačkami. kolonoskopia, gastroskopia negativna, krvný obraz v poriadku, baktérie v stolici a moči negatívne, intolerancie žiadne. Jediné, čo mi našli, bola autoimunitná tyreoiditída a ST-4 voľný, ktorý veľmi mierne prekračoval hranicu (23.12, pričom max. hranica je 22.70) Kolostrum, chlorella, probiotiká, rôzne čaje, oleje a tak nezabrali. Hnačka nie je až taká intenzívna (zvyčajne 1-3x denne), no je sprevádzaná difúznymi bolesťami, plynnatosťou a prelievaním čriev (peristaltikou?), ktoré pretrvávajú takmer permanentne. Ak nie je hnačka, stolica sa rozpadá (niekedy na zvláštne tvary typu *vločky?*) v záchode. Môže byť spôsobovaná tou štítnou žľazou? Čo môže byť príčinou?
Chronická hnačka
RNG, mam ho urobeny podla tvojho navodu, v lekarni ho namiesali. neviem, kolko kvapiek, natierala som ho tamponom, tak kvapiek hodne, ale vsiakli sa asi do tamponu, dnes som si teda nakvapkala, vidim rozdiel vo farbe, natreta bola asi tensia vrstva a farba jasnejsia. kvapiek asi 10 rano o 10hod, nepozerala som cely cas, no o 6 tam uz nic nepozorovat. dakujem za radu, dufam sa mi problem so stitnou upravi.
diarrhoe, mam podobny problem ako ty, len som nikdy po lekaroch nechodila. myslela som, ze je to nejaka kandida v crevach, alebo z jedenia dost velkeho mnozstva sladkeho,mam aj znicenu imunitu, vyuzivala som obrovske mnozstvo antibiotikov. beriem hlivu ustr. hodne jogurtov so zivou mikrofl.zeleninu,ale nic nepomaha. chudla som hodne,tak mi tie hnacky dost vyhovovali, ale nafukovanie teda nie.raz akoby utalo, bola som chora asi pred 3 mesiacmi a vtedy casta riedka stolica prestala ale nafukuje zial stale.
krvné testy dopadli dobre aj v tom zmysle, že neindikovali žiadny mineralny rozklad, nemam ani inak prejavy bezne pre taky stav, akym je zla plet, povlak na jazyku, žlté alebo zapálené oči, jedine s tým selénom mám občas biele flaky na nechtoch, ale to len v minimalnom rozsahu a nemyslím si, že by to mohlo spôsobovať hnačky. Skôr ma zaujíma, že či tá zvláštna stolica v tvare vločiek neprezradza nejaky iny neduh.čím je to spôsobené? môže to byť príliš kyselé prostredie žalúdka, alebo niečo také podobné?
RNG, ďakujem Vám za odpoveď. Ale čo ak to nie je tým nedostatkom živín? jem totiž celkom vyvážene, probiotiká užívam už 3 mesiace, jem jedlo bohaté na vlákninu. Aký je rozdiel medzi mikrovlákninou a vlákninou povedzme z ovsených vločiek/sušeného ovocia/čerstvého ovocia? čo sa týka EPA a DHA, nestačí, že prijímam dostatok omega3a6 v podobe konopného, alebo ľanového oleja? Lebo veď EPA si telo dokáže vytvoriť z ALA a tieto oleje sú tuším významným zdrojom ALA, nie?
Okrem toho, rybí olej sa mi bridí a keď si predstavím, z ČOHO a AKO je vyrábaný:D myslíte si, že je rozdiel medzi tým či prijímam omega z živočíšnych, alebo z rastlinných olejov?
Ja osobne odporucam len 2 do 6 mg jodu denne (v priemere), ale su lekari co tvrdia ze 6 az 50 mg denne, aspon nejaky cas je dobre brat, kym sa telo "nenalozi" jodom, tj hladina jodu v tele podstatne stupi.
Neviem kolko jodu si davas tj kolko kvapiek a akej koncentracii jodu , to si musis sama vyratat. Kvapka vazi od 30 do 65 miligramov(30 je alkoholova, 65 je vodna)
A kludne si to mozes davat viackrat za tyzden.
RNG, natieram si podbrusko jodovou tinkturou, vsiakne mi cca za 4-5hod. mam teda nedostatok jodu, predpokladam. vysledky stitnej zlazy nemam dobre, ale zatial neviem podrobnosti, ci zvysena alebo znizena cinnost.mam natierat kazdy den, alebo s prestavkami? dakujem za odpoved
Mas problemy s travenim to je ti nasi zname.
A na travenie treba kyseliny v zaludku, enzymy, mikrovlakniny a dobra probioticka flora v crevach.
Co ti chyba si musis doplnit. Kazdemu odporucam minimum 15 greamov mikropvlaknin, bez nich neexistuje dobra crevna flora.Probiotika nestaci len nasadit, ale treba ich mnohotisickrat rozmnozit a potrava pre ne su zmesi mikrovlaknin, ktorych zialbohu v nasej potrave je mizerne malo, takze si ich treba doplnit.
Inac aj ine ziviny nam chybaju v beznej potrave, takze znova opakujem, treba si doplnat
zinok 30 az 50 mg
selen 200 az 600 mikrogramov
jod 2 az 6 miligramov
vitamin C 3 gramy
vitamin E 200 az 600 IU
vitamin D-3 2000 az 5000 IU
mikrovlakniny
zdroje EPA a DHA ako rybacie oleje, alebo este lepsie krill olej a calamarine