Na zaklade prave vzhliadnuteho dokumentu sa mi potvrdilo,ze mam trichotillomaniu-mam potrebu trhat si vlasy.
Najskor som si myslela,ze som vynimka...zacala som si ich trhat kvoli tomu,ze som obcas nasla vlasy,ktore mi pripadali v zlom zmysle slova odlisne od ostatnych,tak som ich vytrhla,aby mi nespatili celkovy dojem z vlasov.Postupne vsak zacinam vytrhavat aj vlasy,ktore na tom nie su az tak zle...a hlavne to robim mimovolne. Casto ma na to priatel ci rodina upozornuju, no je to ako hadzat hrach o stenu...bud mi chytia ruky,alebo ma niecim rozptylia.. Nazvala som to len zlozvykom...
Avsak v poslednych mesiacoch mam aj problemy s mojim priatelom- nedokazem byt uvolnena a uz sa pomaly nedokazem ani bozkavat bez toho,aniz by som sa niecoho zacala bat ..zacinam si od neho drzat odstup a trpime kvoli tomu obaja..
V dokumente bolo povedane,ze trichotillomaniu casto sprevadza depresia...pri mojom ex som mala casto depresiu,teraz je to skor prehnany strach z roznych veci :( a som stale castejsie nervna..najskor to byvalo iba ked ma otravovala sestra,ale uz sa mi to stava aj pri mojom priatelovi(nie ze by ma otravoval,ale namiesto toho,aby som normalne vyjadrila svoj nazor,velmi sa nastvem a uzavriem sa do seba)...
studujem psychologiu,ale sama si nepomozem...ani neviem, co cakam,ze mi napisete....mozno by ste mi mohli poradit,ako sa uvolnit (mimochodom,bola som na masazi a maser ma musel stale upozornovat,aby som sa uvolnila..aj ked som si myslela,ze som)
Trichotillomania a bohvie co vsetko este...
Nikto? :(