Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som sklenený

Príspevok v téme: Som sklenený
dusan.s

hmmm.. no ako by som začal. Môj problém neviem celkom presne pomenovať, možno ani nie je v správnej sekcii, ale skúsim to takto:

Môj život je fajn. Veci akoby mi padali priamo z neba, pričom ani neviem ako. Možno je to tým, že som vždy pozitívne naladený a takto aj uvažujem. No celý život, ako si ho pamätám, mám permanentne pocit piateho kolesa na voze. ľudia ma proste neberú. A ak áno, tak len takí ako som ja alebo tí, ktorí berú každého. Mám veľké problémy s interakciou s inými ľuďmi (najmä sebavedomými ľuďmi a peknými ženami, ktoré nepoznám). Dokonca aj keď napíšem niekam na diskusné fórum ohľadne čohokoľvek, reakcie sú rozpačité alebo negatívne (zrejme sa zle vyjadrím) a som považovaný za akéhosi loosera toho fóra. Keď idem niekam s kolegami z roboty, tak permanentne zaostávam (podvedome ma vytlačia zo šírky chodníka, alebo sa možno utiahnem za nich sám, neviem...).

Šéfovia v robote - ani nevravím. Už vedia meno toho týpka čo nastúpil včera, ale moje meno nevedia a to tam robím už dlho. Som proste sklenený človek, pričom viem, že potenciál mám obrovský. Taktiež aj ciele, no viem, že takto ich nedosiahnem. Iba ak by mi spadli z neba.

Nemyslím si, že je to len v mojej hlave. Každé ráno vstanem s pocitom, že som najobľúbenejší človek na svete. Pri prvej nevydarenej interakcii v robote trochu sklesnem, no po chvíli na to zabudnem a idem ďalej. Občas sa mi niečo podarí, no úspech v komunikačnej oblasti zažijem len vtedy, keď sa s niekým bavím o niečom konkrétnom. Takú tú emotívnu konverzáciu "o ničom" neovládam vôbec. Možno aj to je kameň úrazu, len neviem čo s tým. Snažím sa sledovať okolie, obľúbených ľudí okolo mňa a napodobniť niektoré ich vlastnosti. Neraz som tým ľudí rozosmial. Smiali sa na môj účet. Výhodou je len to, že som už voči tomu rezistentný a je mi jedno čo si o mne kto myslí. No viem, že ak budem pokračovať po tejto tragikomickej ceste, tak sa nikam nedostanem. Lenže čo s tým...?

Mimochodom, neviem či je to dôležité, ale v detstve som neustále počúval od rodiny, že nič neviem, že všetko pokazím, že som lenivý, že ma nikto nemá a nebude mať rád - no nepamätám si či to bola pravda.

lost

ako nadviazat kontakty to ti asi nikto nenapise, preco by aj :)
jedine komunikaciou s ludmi asi, ale paradoxne viac si ich najdes ak budes skor arogantny podla mna, ako slusniatko.. osobna skusenost, co poznam par ludi co nachadzaju kontakty ako na pase a opacne.

lost

Tak sa ich spytaj ze "aky chces aby som dnes bol?" alebo "volaj ma ako len chces" a dosiahnes svoj ciel :)
dost som sa nasiel v tvojich textoch, ale nemienim sa menit, len preto, aby som niekam zapadol, seriem na takych ludi, aj tak je lidi jak sracek, takze zapadnut sa da kamkolvek.. len musis tvrdo hladat..
tak ich proste len opakuj, ak nadavaju, nadavaj, ak piju, pi, ak neplatia alimenty, neplat ani ty a zapadnes perfektne.
rovny rovneho si hlada..

dusan.s

lost ty si panko, ty si tu asi z kazdeho robis prdel :D No ok, tak ciele su asi take, ze chcem byt oblubeny medzi ludmi, schopny s kymkolvek nadviazat konverzaciu a ocakavam ze s tym pride aj nadviazanie kontaktov a profesny uspech a viac financii. Ked uz teraz ked som tzv. spolocensky LOSER (lost dobre som napisal?) mam fajn robotu, mam kde byvat (nie, nebyvam u rodicov) a mam myslim fajn zazemie, tak keby som to s ludmi vedel, tak by som bol este vacsi panko ako lost.

Dadula56: Ja som ten typ cloveka co ma zaujem o ludi. Chcem s nimi komunikovat, lenze vzdy poviem nejaku sprostost a tak radsej stichnem ked vidim tie ich usmevy co si medzi sebou vymienaju.

Dadula56

Dusan, jedine, co ti viem poradit je sa spytat tvojich terajsich znamych, kamratov, ktorych uz mas, co to sposobuje. Snad ti budu vediet povedat. Ja som takato tiez, neviem, cim to je, nikdy ma ucitelia nemali radi, napriek tomu, ze som vzdy mala najlepsie znamky, spoluziakom som tiez povacsine vadila, pripadne ich ani nezaujimala, to bolo zrejme preto, ze som az do ranej dospelosti bola strasne tichucka, utiahnuta. Mam zopar kamaratov, ale nove vztahy uz roky nenadvazujem , lebo to asi ani neviem. Priatela mam presne s tymito istymi vlastnostami. Sranda je, ze u neho viem povedat, preco to je, ale u seba na to prist neviem...Mne bolo povedane kamaratmi asi tolko, ze tak vyzeram, ze o tych ludi ani nestojim. Co je asi aj pravda, lebo to uz mam zrejme ako obranny mechanizmus, aby som sa zasa nesklamala, ze som vyclenena.

dusan.s

Ja praveze som sam sebou a vidim ze to nefunguje. treba nieco zmenit. A podla mna je toho dost. Naco mi bude ze budem sam sebou ked budem mat na pohrebe troch ludi - knaza a dvoch pohrebakov z pohrebnej sluzby. "Bud sam sebou" je pekne znejuce heslo, lenze su urcite vzorce spravania, ktore sa treba naucit a ktore treba dodrziavat a spolocensky zivot bude fajn. A to je to, co ja neviem a co mi nejde do hlavy.

chladomor

Otázka: Kam sa chceš dostať, je podľa mňa kľúčová. Chceš si nájsť ženu, mať dobrých kamarátov, či superkariéru? Pretože s tvojím stavom, ako ho opisuješ, by boli mnohí spokojní. Už len preto, že máš prácu.

lost

a ta sirka chodnika, co ja viem, niekto to moze povazovat za slusnost, niekto za slabost, tazko povedat..
zla partia podla mojho nazoru, lebo ziadna dobra partia nevysunie niekoho mimo sirku chodnika, alebo chodi tak, aby sa 1 ci viac ludi do partie nezmestili..

lost

No viem, že ak budem pokračovať po tejto tragikomickej ceste, tak sa nikam nedostanem

na toto som reagoval, ci sa chces niekam dostat..
lebo ak nie, tak nechapem co ta ta otazka trapi
ak ano, tak ak nevies, tak to je najbeznejsi problem ktory som si myslel ze je aj tento :)