Alventa - vie niekto poradit?

Príspevok v téme: Alventa - vie niekto poradit?
andm

Ahojte! Dostala som od lekara predpisanu Alventu 37,5 mg rano a neurol podla potreby (ten som zvykla brat aj predtym).

Cca po desiatich dnoch sa citim pomerne rovnako, skor horsie.

Co si myslite, moze mat vobec tato davka nejaky ucinok? Viem, ze niektore AD zaberaju az po cca 2-3 tyzdnoch, ale predsa by som ocakavala aspon nejaku zmenu.

Zvysit davku, ci uplne vysadit? (Chapem, ze to by mal posudit lekar, ale zaujima ma Vas nazor a skusenosti s Alventou)

fitlopta

Hmm no sertralin je to ,,najmensie zlo´´ spomedzi ssri ad. , zaroven je aj najslabší, neviem z tvojich komentov mam pocit zeby to chcelo zmenu prostredia a obklopit sa pozitivne naladenými ludmi...trebars ku tej kamarátke si mohla ist byvat aspon na mesiac uvidíš ako ti to padne.
Tak pozerám, si na VŠ štastná? Neviem ale VŠ si vypyta ohromnu psychickú zátaz. Tie depresie mozu byt kludne i z toho. Jednoducho mozno prepínas mozog na to čo nemá. VŠ je čisto o psychickej práci.

andm

Cry,

Mala si predtym nejake lieky pri ktorych si citala aspon nejaku zmenu?

Ako si sa citila, ked si byvala v Ba a pracovala? preco si odisla?

Fitlopta: Davnejsie (par rokov dozadu) som brala Seroxat (ten asi mesiac), Citalopram a Sertralin actavis. Pravdupovediac, uz si ani moc nepamatam, ako som sa vtedy citila, najpozitivnejsie sa mi vybavuje ten sertralin. Ale predpokladam, ze som sa zacala citit lepsie, kedze som sa zo dna na den rozhodla, ze ich brat nebudem. Plus neurol k tomu, ten som zvykla bravat medzitym, co asi teda nie je uplne najidealnejsie.

[zruseny22]

fitlopta, ja som napr. žiadne vedlajšie účinky nemala z Alventy, ale vôbec ani zlepšenie... akoby som nič neužívala, tak sa cítim.

fitlopta

Venlafaxin mi uuuplne nesadol, nemohl som spat bol som ako na nozoch napnuty, riadne nabíja ale ja som potreboval skor ubrat...skusal si ssri lieky? trebárs cipralex, seroxat, fevarin, prozac, seropram?...

[zruseny22]

Prave, ze moja psychiatricka mi lieky nikdy nezmenila, hoci som jej stale hovorila, ze mi tie lieky nepomahaju.

Co sa tyka invalidneho- mna to osobne ani nenapadlo, ani som a tym neauhlasila, ale bola som vtedy viac PN. A ano, je pravda, ze odkedy mam invalidny, tak mi je psych.asi horsie. Tie myslienky na smrt intenzivnejsie.

To, ze nechodim do spolocnosti- nemam ani s kym, lebo nemam ziadnych kamaratov.
A vobec nemam dni, kedy by mi bolo lepsie, mne je stale takto mizerne.

A teraz byvam s matkou, ktora sama pobera hmotnu nudzu, ked som pracovala, byvala som a kamoskou v Ba v podnajme, platila som si aj kazdy tyzden terapiu.. teraz mam mesacne 210 eur, takze som uz cez rok bez terapie..

andm

fitlopta: Preco by si ho uz nezval?

Praveze to je to, ze ja som dostala lieky na mesiac (Alventu) este niekedy v lete min. rok. Brala som to dva tyzdne, nic, tak som sa rozhodla to dalej nebrat. Teraz som sa opat k tomu vratila, ale zase nic, takze ich vlastne viac ani nemam:). Preto rozmyslam, ci sa vobec oplati ist za lekarom, alebo co...

fitlopta

Rychlost nastupu antidepresiva je rozna u kazdého cloveka...venlafaxin má rýchly nástup, ak sa ti po mesiaci nezlepsí ziadaj zmenu antidepresíva...tiez som skusil venlafax na mesiac a nikdy viac by som ho do uz nevzal

andm

Ddana, to jej ani neradim, ja len, ze ked ma pocit, ze vobec nezaberaju, tak asi treba vyskusat nieco ine.

Ale tak to uz je na posudeni niekoho ineho.