Vysadenie antidepresív - naraz

Príspevok v téme: Vysadenie antidepresív - naraz
spokojny

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, čo za následky to môže mať, ak vysadím antidepresíva naraz?? Viem, že by sa mali postupne, ale skúsil by som ich vysadiť hneď. Beriem ráno Alventu 150 mg, risepro po polke ráno a večer, a timonil polovicu ráno a celú večer. Asi sa na to predsa dám, snáď sa mi stav nejako výrazne nezhorší

spokojny

Dík RNG za príspevok, som rád že si sa k tomu vyjadril.

Amanda - Ja viem ako sa budem cítiť. Už som túto situáciu raz zažil a bolo to celkom kruté. Lieky som zabudol zobrať aj minulé dni, takže je to vlastne ako by 2 dni bez tých liekov. Túto noc som zaspal okolo 3:00, včera som mal extra závraty, proste zavrel oči a na chvíľu ako na kolotoči :D. Ale ja si to už podstivo vytrpím a verím, že to prežijem. Budem sa snažiť byť čo najviac v kontakte z ľudmi a chodiť von, aby som tie horšie stavy nejako ustál a neupadol. Držte palce. A hlavný dôvod prečo som to prestal brať?? Asi únava, ktorá je spôsobená určite liekmi. A nechcem sa viazať na lieky.

amanda23

spokojny ty si masochista riadny:D 2 roky si to hltal a teraz nepockas 2 mesiace a nevysadzas postupne..doktor bude mat z teba radost, ked tam docupkas v krci , roztraseny a derealizovany...Mozog neoklames, aj najmensia zmena s nim zamava..Kazdopadne sa ozvi, som zvedava, ako sa budes citit, drzim palce, nech to ma hladky priebeh.

Dagon

Spokojny... praveze existuje cisto prirodna rastlina s presne tymi ucinkami, ktore hladas. A ludstvo ju pozna uz cele tisicrocia. Mam, samozrejme, na mysli konopu. Pre mna osobne je to jedina hlavna prva pomoc, ked uz mam psychiku na prasknutie.

RNG

Nuz Alventa/venlafaxine je SNRI droga, a takyisty ucinok ma aj doplnok, vytazok z lubovnika, tj jednorazove 3 mg hypericinu a 30 mg Hyperforinu a to bez navykovosti a skodlivychj postrannych ucinkov. Ucinok je asi za 2 hodiny a trva minimum 8 hodin.
Risepro/risperidone je ukludnujuci liek , potlacajuci (antagonista) serotonin, dopamin a adrenalin, tj upokojujuci kde sa iste da nahradit L-theaninom , 2 x 400 mg, pripadne aj vitaminom B-3 vo forme inositol hexaniacinate, 2 x 500 mg, ktory pomoze GABA vytvaranemu v crevach sa dostat cez mozgovu krvnu barieru. Inac je na trhu aj priamo zlucenina B03 a GABA pod menom Picamilon, kde ucinna davka je 2 x 300 mg.
Uz tu vidim problem, kde sa biju chemikalie, lebo venlafaxine zvysuje mnozstvo serotoninu a risperidone ho znizuje???
Timonil/carbamazepine je chemikalia s ucinkom na sodikove kanaly a zvysuje hladinu GABA
Presnejsie to pisu takto
The mechanism of action of carbamazepine and its derivatives is relatively well-understood. Carbamazepine stabilizes the inactivated state of Voltage-gated sodium channels, making fewer of these channels available to subsequently open. This leaves the affected cells less excitable until the drug dissociates. Carbamazepine has also been shown to potentiate GABA receptors made up of alpha1, beta2, gamma2 subunits.[27] comu uprimne povedane celkom nerozumiem.
Ale celkove sa jedna o utlmovanie a to robi aj L-theanine pripadne ine doplnky na zvysovanie GABA v mozgu.

Takze je velmi pravdepodobne, ze sa daju tie skodlive navykove chemikalie obist potravinovymi doplnkami, ako to radia dnes niektori lekari.
Pripajam k tomu aj destresovanie a meditaciu, na temu stres pozri napr cez Google.sk pod rng stres a najdes tam viacero navodov, ako sa skodlivemu stresu vyhnut a volou kontrolovat skodlivu horuckovu cinnost mozgu.
Schizofrenikom odporucam aj doplnovat si EPA a DHA, pripadne tiez vitamin D-3 a lecitin.

spokojny

Heh, už som ich vyhodil všetky čo som mal, takže už neni cesty späť... budem to musieť vydržať bez nich.

nevyliečená

Sám lieky nevysádzaj, bude Ti dobre možno mesiac, možno dlhšie... Ale potom Ti bude zasa zle, ver mi. Ja užívam antidepresíva už 12 rokov. Po 5 mesiacoch bolo zle nedobre a nastalo asi polročné putovanie po rôznych psychatrických ambulanciách, nič nepomáhalo ani homeopatická liečba, bolo to strašné. Chvalabohu som našla vynikajúceho psychiatra jeho lieky zabrali, dokonca pod jeho dozorom som cez leto som mohla lieky vysadiť (vydržala som 4 mesiace) v jeseni som sa potom k liekom vrátila.
Lieky vysázdaj len pod doľadom lekára, naozaj.

.

to nerob v ziadnom pripade. budes mat tocaky v hlave, zalahnutie v usiach alebo hucanie, budes sa citit ako vo sne. musi ti to vysadit lekar ale robia to neradi, lebo pridu o provizie za lieky od farmaceutickej firmy, preto treba na neho zatlacit. inak si daj po vysadeni urobit hormonalny obraz a ak bude nejaky hormon poriadne zvyseny, okamzite je potrebne urobit magneticku rezonanciu hypofyzy. tieto svinstva casto robia nezhubne nadory, tzv. adenomy, ktore mozu robit dalsie problemy, ako strata zraku a pod. drzim palce

amanda23

je to blbost, riskujes to, ze uz ti nemusia tie lieky zabrat, ked ich znova nasadis a kym zaberu znova, zasa sa natrapis par tyzdnov, lebo uz ich budes mat z tela odburane, ako pise aj zewa a ta sa vo farmacii vyzna, postupne, ked ides zajtra k mudr. povedz mu to narovinu, ze to chces vysadit, ked si to budes takto zo dna na den, budes v bludnom kruhu stale , potrebujes to? neuzil si si s depkami ci co to mas uz akurat dost?? co sa tyka prirodnych AD, skus si popozerat temy tu na forach vo vyhladavaci, niekomu pomaha 5 HTP, nikomu lubovnik, inemu zas ine..pozor, tie dve prve sa nesmu kombinovat s AD.