Kto má podobný problém studených fialových rúk? Čím väčšia zima, tým chladnejšie ruky a ešte viac sfialovejú a aj keď je v miestnosti teplo, tak veľmi dlho trvá, kým sa aspoň trochu zohrejú, takže je to tak, že hoci môžem aj aj vo vykúrenej miestnosti, aj tak mám studené ruky. A čo je horšie, robia sa mi na prstoch také zdureniny, akoby napuchnuté prsty alebo niečo ako guličky v bruškách prstov a tie zdureniny sú na prvom a druhom článku prstov, aj zvonku alebo z vnútornej strany, alebo aj zboku. Reumatologička mi nepomohla - to, čo mi predpísala, na mňa nemá nijaký účinok a sama povedala, že inak mi už nevie pomôcť. Ešte to, že sú studené ruky, by mi tak nevadilo, to mám už dlhé roky, ale tá fialová farba pôsobí odpudzujúco a normálne sa hanbím ukazovať svoje ruky, väčšinou ich skrývam a nemôžem ich mať len tak voľne, vždy si ich dávam automaticky do vreciek, kde im je aspoň trochu teplejšie alebo musím stále nosiť rukavice, hoci aj v tých mi je zima. Veľmi mi vadia tie zdureniny a so srdcom tiež nič nemám a neviem, ako by som mohla predchádzať aspoň tomu, aby sa mi tie zdureniny netvorili? Asi tak 2 týždne sú a potom postupne zmiznú, ale nie naraz rovnako, takže vždycky na nejakom prste nejaká zdurenina práve je. A potom sa objavia znovu. Naprv som to mala len na pravej ruke, teraz už aj na ľavej, takže sa mi to rozširuje.
Raynaudov syndróm - studené fialové ruky
Zdureniny su zapaly, na to pomozu protizapalove ako curcuminoidy s bioperinom, boswelin, vitamin C a rozne enzymy.,
Na zuzovanie ciev pomoze ich rozsirit napr ovocie hlohu, ma to efekt ACE a treba na to 2 az 5 gramov sucheho ovocia(hawthorne).
Odporucam na zlepsenie cirkulacie si cistit cievy lecitinom a lipazou, teda vseobecne silnymi enzymatickymi doplnkami a samozrejme nattokinazou, co nielenze zriedi bezpecne krv, ale odstrani aj fibriny na stenach co znemoznuju priestup kyslika do tkaniva, a odstrania aj krvne zrazeniny, uplne bezpecne, bez rizika krvacanlivosti alebo inych skodlivych postrannych ucinkov.