Koktaví kamoši

Príspevok v téme: Koktaví kamoši
Zaran

Pekný večer.V skratke.Mám 2 spolužiakov,obaja sú fajn kamaráti,veľa sa rozprávame,problém je však v tom,že obaja koktajú,pričom jeden sa po čase "nakazil" od toho druhého,ale to je na dlho,preto sa pýtam,mohlo by sa to koktanie niejakým spôsobom prenieť aj na mňa?Alebo by som s nimi mala radšej prerušiť kontakt?Mám ich rada ale chápete,nechcem dopadnúť rovnako.Poprosím seriozne rady.Ďakujem.

Marsmeloun

kolko máte rokov ?? toto väčšinou robia deti do veku 10 rokov ..... ak by boli pri niekom kto šušle zasčnu časom aj oni

milli11

Existuje nieco ake socialna alebo spolocenska empatia, neviem presny nazov.

A to posobi tak, ze napr. ked su v dlhsom kontakte zeny, napr. v prac, v skole, nakoniec budu mat menzes v tych istych dnoch.

Alebo ked niekto vracia a vidia to ini, aj ti ini budu vracat. Je to vlastne obrana organizmu z davnoveku. Je predpoklad, ze ak jeden clovek zjedol nieco otravene alebo pokazene, mohli to zjest aj ini ludia, kedze byvaju na tom istom mieste. preto, ked ho uvidia vracat, zvacsa vracaju aj ini, hoci oni tu otravenu alebo pokazenu potravinu nejedli. Tusim to davali aj v Dr.House.

U tvojich kamosov predpokladam, ze je to nejaky druh empatie. Ten druhy asi podvedome nechcel, aby sa ten prvy citil blbo, ze kokta, tak zacal koktat aj on.

Ale je to len hypoteza.

Mimulus

www.funnyordie.com

Prepáč ale musel som.
Ak ich máš rada tak čo riešiš. Sú to dobrí kamaráti? Majú ťa radi? Tak nerieš. Koktanie nie je nákazlivé :) Ale bolo by super zistiť prečo koktá ten prvý a zistiť aj to prečo začal ten druhý. Prenosné to nie je.