ja už neviem čo robiť, každý deň len plačem a chcem zomrieť...každý mi hovorí, mysli pozitívne...skúšala som to xy-krát, ale jednoducho vždy to skončí..neviem sa postaviť na nohy...už 5 rokov je to takto a furt nič, len idem stále viac dole a dole..a aj toto terajšie obdobie, to už je asi vyvrcholením všetkého...keď raz zomriem, tak to bude asi z nekonečného smútku, úzkosti a trápenia...v ničom sa mi nedarí, nič ma už ani nebaví..keď sa pokúsim krôčik po krôčiku vstať, tak aj tak mi nič nevýde a som len nešťastná...nechcem žiť, som tu len kvôli našim a také niečo by som im nemohla spraviť, pretože mi na nich záleží viac než na sebe :(((
Nekonečná depresia
ak máš depresiu biochemického povodu a nie len nejaku depku z toho že si stratila prácu, alebo ti vyšla vyrážka na nose, tak to treba liečit liekmi,nijaké pozitívne myslenie nepomože.
si liečená na psychiatrii ja tiež 6rok sa začne, z velmi tažkého stavu som sa dostala, vedlašjei učinky poriadna nadváha, necitila som si žalutok 3 roky a ani potom nie ščisto pocit sýtosti ani jedlo v nom moj mozog nemal,presne viem čim prechádzaš.
nEVIEM čI TI NASADILI DOBRé LIEKY,MALA by si otvorene povedat lekárke o tvojich pocitoch, kolko rokov ta liečia čo ta trápi? ja napr nemámm libido už začne 6 rok že nič necítim ale už chvalabohu viem čo je to príjemný pocit z nasýteného žaludka.
ak sa už dlhšie liečiš mala by si sa citit lepšie tie isté lieky 5 rokov, musíš citi zmenu.
neivem aký typ depresie máš su rozne žial aj velmi tažké, alebo larvová,
ja by som ti odporučila, povedz psychiatričke čo treba zmenit u teba , alebo navrhla kombinovanu liečbu ak si už jednou nohou von z depresii dlho liečená tak terapiu s psychologom alebo aj artterapiu aby si sa rozptýlila,odputala myšlienky.
NAJDI SI NIEčO DOMA NA čO SA MOžEš TEšIT,MOžU TO BYT AJHLUPOSTI, AKO PREMALOVANIE NECHTOV ,MIEšANIE FARIEB,LáSKU V KRáSNYCH VECIACH,DOBRá HUDBA, PRECHáDZKA V SNEHU, ABYSI TOTO TAžKé OBDOBIE NEJAK PREžILA.
KEBY SI VEDELA AKýM PEKLOM SOM PREšLA JA.
luciano má absolútnu pravdu, hotovaaa, k tomu niet čo dodať. Preboha, a to si takto strávila päť rokov? To už hraničí s masochizmom. AD a ešte raz AD. Keď chceš niečo prírodné (avšak k nim!), tak pohyb, priatelia či... ehm, to nič. To posledné by nebolo okej.
Zdravim, ked sa rozhodnete pre svoju depresiu, mozem sa spytat co hovorite sama sebe (vnutorny hlas)?, ake obrazy vidite ?, fyziologia - poloha tela je ? ... teraz ... predpokladam ze ste naozaj dobra po piatich rokoch treningu ... nato aby ste mohla zazivat svoju depresiu musite vidiet to co vidite, pocuvat to co pocujete (vnutorny hlas) a mat polohu tela aku mavate ... teraz ... ak zmenite ton svojho vnutorneho hlasu (napriklad na ton hlasu klamara) , obraz zmenite z ciernobieleho na farebny jasny (alebo naopak), polohu tela zmenite (napriklad prechadzka) ... stane sa nieco zaujimave ... nemozete prezit svojuj depresiu tak ako ju pravidelne trenujete ... ak sa vam podari "nastrbit" svoj natrenovany postup ako mat depresiu, je cas predstavit si co skutocne chcete, ako sa chcete citit, ako chcete zit ...
A kto ti povedal, že z AD sa priberá? Pravda, po starších AD sa priberalo, ale dnes sú už na trhu také AD, po ktorých sa určite nepriberie ani gram. Sú to moderné a veľmi účinné AD, napríklad Venlafaxín, alebo Valdoxan. Ja sám užívam Valdoxan a s váhou nemám absolútne žiadne problémy.
luciano..dôvod prečo nechcem brať AD je strach, že z nich priberiem ešte viac ako som teraz...iba kvôli tomu..:( inak by som sa na ne určite dala...
Pravdepodobne trpíš klinickou depresiou. Píšeš, že AD užívať nechceš. Prečo? AD ti môžu výrazne pomôcť. AD skutočne fungujú. Ale ak sa chceš stále trápiť - prosím. Reči o pozitívnom myslení ti moc nepomôžu. To na klinickú depresiu nezaberá.
katarinkaa9 ... nech sa páči :)
dáš mi svoj? lebo ja by som ho sem nerada zverejňovala :)
Myslím si že v niečom robíš chybu :-) Ako vravíš skúšala si myslieť pozitívne, ale to nestačí len malú chvíľku, musíš tak myslieť vždy a veriť v lepší zajtrajšok alebo prečo si nespraviť výborným terajší okamih ? ... pozri viem o čom hovorím :-) bola som na tom zle ale nevzdala som sa a dokázala som svoje myslenie zmeniť.. musíš skrátka veriť že všetko je tak ako má byť,že je to úžasné a že všetko dobré je na ceste :) ... aj ja som bola u psychiatričky ale hore som sa dostala sama a ver či never dlho som bojovala so svojou mysľou ale víťazom som ja ! preto sa nevzdávaj a uvidíš že všetko sa zmení :-) kľudne ak chceš daj skype a popíšeme ;)
u psychiatričky som bola, antidepresíva brať nechcem :(