Antidepresíva

Príspevok v téme: Antidepresíva
nevyliečená

Dobrý večer, ani neviem čo vlastne očakávam, možno radu,alebo podporu... Od roku 2002 užívam atidepresíva (rôzne, už si ani nepamätám názvy)Od roku 2009 sa to ustálilo na Seroxate (20mg, alebo 30mg podľa aktuálneho stavu) a Rivotril kvapky 25mg 10 kvapiek pred spaním.
Diagnóza Panická porucha. Všetky prejavy tejto diagnózy chvalabohu zmizli, ale nemám sa dobre, možno sú moje očakávania veľké, ale veľa ľudí píše alebo hovorí,že konečne začali žiť po nasadení liečby lepšie. Ja som sklesnutá, bledá, keby to bolo možné prespala by som väčšinu dňa. Celý deň sa tomu spánku bránim a keď príde večer a dám si svoje kvapky ledva tak do hodiny zaspím, často sa budím a ráno by som najradšej nevstala. Starám sa o postihnuté dieťa (Downov syndrom 14- ročná dcérka, ťažký kombinovaný postih). Podľa možnosti nevychádzam z domu, len keď musím (s dcérkou do školy, zo školy ) Niežeby mi bolo nepríjemné stretávať sa s ľudmi, aj s postihom mojej dcéry som sa naučila žiť. Ale akosi nevládzem. Myslím, že to nie je so mnou až také najhoršie, keď sa dokážem postarať o domácnosť (jednoducho sa ešte stále dokážem urobiť čo treba.)Ale pomaly ale isto zanedbávam seba. Je možné, že by tie lieky už nestačili ? Alebo nestačím už ja ? A treba sa tým zmieriť ? Neviem. Ak sa Vám chce a viete poradte prosím.

luciano

Seroxat je pomerne slabé antidepresívum zo skupiny liekov SSRI. Podľa toho čo popisuješ, tak ti evidentne neúčinkuje. Povedz to tvojej psychiatričke, nech ti zmení medikáciu. Pravdepodobne ti chýba noradrenalín a ten zvyšujú lieky zo skupiny SNRI, alebo MASSA. Jedná sa napríklad o Venlafaxín, alebo najnovšie a najmodernejšie AD - Valdoxan, ktorý okrem iného aj výborne upravuje spánok.

jan11

Ak budes meditovat, tak nebudes mysliet na nic a to ti pomoze. Ja meditovat dokazem, hoci pouzivam meditation in motion, je to super, odporuca mi to aj moja psychiatricka. Ak niekto preslapuje na jednom mieste niekolko rokov, tak sa nad tym treba zamysliet.
A uz ked budes meditovat, tak sa snaz byt silna, lebo v skutocnosti ti nepomoze nikto a ak tak len docasne.

nevyliečená

Ďakujem za reakciu. Ja nepremýšľam nad svojou chorobou, neľutujem sa naozaj! Ale máš pravdu moje vlastné ja nikde zmizlo. Poučím sa niekde o tej meditácii.

jan11

Tvoje zufalstvo prameni podla mna v tom, ze sa nevies uvolnit a relaxovat. Na co stale premyslas nad tou svojou chorobou? Zacni meditovat a vymaz si tie blbosti z hlavy. Chces sa nechat nicit virusom, ktory vygeneroval tvoj vlastny mozog? Predpokladam, ze tebe asi fakt ziaden psychiater neporadil.