Zdravim vas,
chcel som sa spytat, kolko ste mali rokov, ked ste sa osamostatnili od rodicov? ja mam 23 a byvam uz len ja s mamou. pocas semestrov byvam na private a doma som len cez vikend. ide ale o to, ze mama mi stale vyvolava, aj ked som u priatelky a je napr. 23:00 tak mi vola ze kedy pojdem domov, ze je vela hodin, aby som uz isiel. niekedy mi je to uz trapne aby mi stale vyvolavala a kontrolovala ma. ked sme nejaka partia vonku tak som tam najstarsi a nikomu rodicia nevyvolavaju, kde su a kedy pridu domov, len mne mama. nejeden krat sme sa pohadali kvoli tomu. priatelka je o 2 roky mladsia odo mna a tej mama nevyvolava kde je. aj ked sme niekedy na diskoteke tak mi vola ze kedy pridem domov a to uz je prosim pekne aj pol 2 v noci. Ona to obranuje tym, ze rodicia sa o deti nezaujimaju, ked im nevolaju a ze ona sa zaujima o nas. Ale mne to pride uplne nevhodne, ked mi stale vola ohladom takychto kravin a to uz mam 23 rokov. aj sa hanbim zato. co si myslite o tom? ako je to vo vasom pripade?
dakujem
Osamostatnenie sa
Ja ti poviem takto, bud rad ze ti vola a zaujima sa o teba, dobre povedz jej ale v klude ze by to mohla trocha obmedzit,ale to ze ti vyvolava je uplne normalne a pre mna celkom aj pekne ze tvoja mama je taka starostliva, mne nikdy nevolali ked som bola dlho vonku a poviem ti ze by som aj bola rada ze mi zavola a spyta sa ze ci som v poriadku,vaz si toho naozaj.
Musíš to brať aj z jej pohľadu. Cez týždeň je sama, kým si na priváte. Potom príde víkend a je zase sama, lebo si u priateľky alebo s partiou. Nevravím teraz, že sa máš vykašlať na priateľku alebo kamarátov, len ber trošku ohľad aj na ňu, prestaň sa sťažovať na jej telefonáty a prestaň sa s ňou kvôli tomu hádať. Veď nerobí nič také strašné. Len je jej smutno.